Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Peregrin Laziosi

Novena la Sf. Peregrin Laziosi

Novena in cinstea Sfantului Peregrin Laziosi
Un preot sfant

Sfantul Peregrin (1265-1345) , din ordinul Slujitorilor Mariei, s-a nascut la Forli, in Italia, in a doua jumatate a secolului al XIII-lea. Dupa o tinerete zgomotoasa, in 1295, la 30 de ani, dupa ce a primit o formare solida, priorul sau , Sfantul Filip Benizi, unul dintre cei sapte intemeietori ai Slujitorilor Mariei, ii face cunoscut “ca dupa ce a participat la pervertirea din Forli, el trebuie acum sa lucreze la pocainta lui”. In ciuda reticentelor sale pentru ca el se considera nevrednic de asa ceva, in virtutea sfintei ascultari, el se prezinta la episcopul sau, pentru a primi preotia. In timpul vietii sale, fratele Peregrin este chemat “Taumaturgul din Forli”. Credinta sa este atat de mare, incat el obtine vindecarea a foarte multi bolnavi; pe cea a unui orb, in ziuia inmormantarii lui. El inmulteste painea pentru numerosii sai saraci. El binecuvanteaza un bob de grau si tot hambarul se umple. La 60 de ani, in ajunul amputarii unui picior, Domnul Isus Rastignit, aparandu-i, il vindeca in mod miraculous. Cu ocazia canonizarii sale de catre papa Benedict al XIII-lea, in 1726, este declarat Sfantul Patron al bolnavilor care sufera de boli incurabile si de maladii ale picioarelor… In ziua de 11 octombrie 1987, in timpul anului marian, impreuna cu Msgr. Andre-Marie Cimichella, O.S.M., episcop auxiliar de Montreal, in prezenta unor pelerini foarte numerosi, se inaugureaza la Montreal Sanctuarul Sfantului Peregrin, centru mondial de raspandire a devotiunii sale. Biserica a fixat sarbatoarea sa la 1 mai, data intoarcerii sale in Casa Tatalui.

Novena care urmeaza este recitata si raspandita de Sanctuarul Sfantul Peregrin din Montreal (o puternica rugaciune pentru persoanele care sufera de boli incurabile).

Novena in cinstea Sfantului Peregrin Laziosi

Rugaciune care se spune in fiecare zi a novenei

O Slavite Sfant Peregrin, apostol al Sfintei Fecioare Maria Indurerate, tu a carui credinta era asa de mare, incat obtinea tot ceea ce cereai Bunului Dumnezeu, tu a carui umilinta era asa de profunda, incat nu ai acceptat sa fii preot decat din porunca superiorilor tai, tu a carui rabdare era asa de desavarsita, incat ai cerut lui Isus Rastignit sa te vindece de cancerul tau si sa-ti lase suferinta lui, prin bucuriile de nespus pe care le gusti acum drept recompensa a virtutilor tale si a supunerii tale la vointa lui Dumnezeu, trezeste in inimile si sufletele noastre aceste dispozitii de credinta, de umilinta si de supunere fata de buna vointa divina pentru ca noi sa putem obtine de la atotputernicia lui Dumnezeu (A se exprima favorurile pe care dorim sa le obtinem…). La cine am fi recurs noi, daca nu la tine care ai purtat in trupul tau infirmitatile noastre, tu asupra caruia insusi Domnul Nostru s-a plecat pentru a te vindeca. Exemplul vietii tale si al virtutilor tale ne va duce aproape de Sfanta Fecioara, care este viata noastra, dulceta si speranta noastra, si astfel noi vom obtine ceea ce cerem.
Prin Isus Cristos, Domnul nostru. Amin.

Sau la alegere:
Rugaciune pentru vindecarea persoanelor bolnave de cancer
Doamne Isuse, incep cu incredere aceasta novena impreuna cu Tine si cu Maria, Mama noastra Sfanta si Feciorelnica, pentru a obtine, prin mijlocirea Sfantului Peregrin, vindecarea persoanei(lor)… Bolnava(e) de cancer. Doamne Isuse, fereste-ma de aceasta boala ingrozitoare si mai ales pastreaza-mi iubirea Ta. Amin.

In fiecare zi a novenei

1.Semnul sfintei cruci.
2.Ma asez in prezenta Domnului Isus.
3.Un moment de tacere pentru a ma lasa patruns de prezenta lui Isus, a Mariei, a Sfantului Peregrin.
4.Un cantec sau o rugaciune in cinstea Duhului Sfant.
5.O meditatie evanghelica si o rugaciune in cinstea Sfantului Peregrin.
6.O decada de rozariu.
7.Rugaciunea pentru fiecare zi, aleasa de mai sus.
8.O rugaciune pornita din inima, ca de la inima la inima cu Dumnezeu.
9.Fagaduinta unei mici jertfe oferite in fiecare zi in cinstea Sfantului Peregrin.
10.Binecuvantare: Pacea lui Dumnezeu sa pastreze gandurile mele in Isus Cristos. Amin.
11.Sfinte Peregrin, roaga-te pentru noi.

Ziua intaia
“Asa cum eu v-am iubit pe voi, asa sa va iubiti unii pe altii!” (In 13,34).
Sunt eu foarte convins de iubirea pe care Isus o are fata de mine? Aceasta convingere este sfintenia care se edifica printr-o slujire iubitoare a celor care ma inconjoara, oferindu-le cu darnicie ceea ce as fi fericit sa-i ofer Domnului. Isus Cristos ii iubeste pe cei carora li se poate darui mai mult, cei care asteapta mult de la El, si care se incred in El in toate. Un simplu suras, un cuvant incurajator, o vizita la o persoana insingurata… atatea manifestari ale iubirii mele fata de Isus. Impreuna cu Domnul Isus, viata mea sa fie o revarsare reala a virtutii Iubirii pe care El a venit sa ni-o aduca pe pamant.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea ta bunatate i-ai daruit slujitorului tau Sfantul Peregrin o mare iubire pentru anturajul sau, da-mi aceeasi favoare. Raspandeste prin mine Iubirea Ta. Sfanta Fecioara Marie, Buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul Tau. Amin.

Ziua a doua
“Daca eu, Domnul si Invatatorul, v-am spalat picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora” (In 13,14).
Anturajul meu este un dar pe care Domnul Isus mi-l face. El este iubirea mea. Isus nu ma intreaba cate lucruri fac, dar cata iubire pun eu in faptele mele. Viata mea crestina este o viata in bratele lui Isus al carei rod este tocmai slujirea iubitoare a anturajului meu. Aceasta slujire iubitoare este in acelasi timp o rugacune pentru ca eu o fac prin El, cu El si in El.
Rugaciune
Doamne Isuse, tu care in marea ta bunatate i-ai dat slujitorului Tau Sfantul Peregrin harul de a trai o slujire iubitoare in anturajul sau, da-mi aceeasi favoare. Sa primesc anturajul meu ca un dar pe care mi-l faci. Sfanta Fecioara Marie, buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul tau. Amin.

Ziua a treia
“Isus, plin de Duhul Sfant, a fost dus de Duh in pustiu… “ (Lc 4,3).
Imi va fi greu sa ma rog daca nu stiu cum sa incep. Lucrul cel mai esential este tacerea. Sufletele de rugaciune sunt suflete de profunda tacere. Eu nu ma pot pune in prezenta Domnului Isus fara a ma angaja intr-o tacere in interior si in exterior. Trebuie sa ma obisnuiesc in mod progresiv cu tacerea sufletului, a ochilor si a limbii. Isus Cristos este un prieten al tacerii. El nu este in zgomot, nici in agitatie.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea ta bunatate ai dat Slujitorului Tau, Sfantul Peregrin, harul de a fi un suflet al rugaciunii si al tacerii, acorda-mi aceeasi favoare. Formeaza in mine adevaratul suflet al rugaciunii. Sfanta Fecioara Marie, Buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul Tau Isus. Amin.

Ziua a patra
“Prin aceasta vor recunoaste toti ca sunteti discipolii mei: daca aveti dragoste unii fata de altii” (In 13,35).
Misiunea mea este de a-l darui pe Domnul altora. Eu pot sa dau cu atat mai mult in viata mea activa cu cat iau mai mult din rugaciunea tacuta. Esentialul nu este ceea ce eu pot spune, dar ceea ce Domnul Isus imi spune si ceea ce El spune altora prin mine. Isus ma asteapta in tacere. El ma asculta in tacere si in tacere el vorbeste inimii mele. Tacerea nu este lucru usor, dar trebuie sa ma straduiesc pentru ea pentru a ma putea ruga. Eu voi gasi in ea noi energii si o adevarata comuniune: unirea gandurilor mele cu cele ale Domnului Isus, a rugaciunilor mele cu rugaciunea Sa, a faptelor mele cu opera sa, a vietii mele cu viata Sa.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea Ta bunatate i-ai dat sfantului Peregrin harul de a-si indeplini bine misiunea sa, de a Te darui altora, acorda-mi aceeasi favoare. Formeaza in mine un suflet de rugaciune in slujire iubitoare. Sfanta Fecioara Marie, buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul Tau. Amin.

Ziua a cincea
“Sa nu se tulbure inima voastra!” (In 14,1).
Ce ar fi viata mea daca eu nu as straluci de bucurie? Pur si simplu o sclavie. Bucuria mea sa straluceasca in ochii mei, in privirea mea, in convertirea mea, in slujirea mea iubitoare. Si vazand aceasta fericire, anturajul meu va deveni constient de demnitatea sa de copii ai lui Dumnezeu. Aceasta nu ma impiedica sa am uneori mari incercari interioare si sa cunosc intunericul. Daca vreau ca ceilalti sa-si dea seama de prezenta lui Isus, trebuie mai intai ca eu sa fiu foarte convins de ea si stralucind de bucurie. Dupa cum bucuria este contagioasa, eu trebuie sa fiu plin de bucurie ori de cate ori merg spre ceilalti.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea Ta bunatate i-ai dat slujitorului Tau Sfantul Peregrin harul de a trai in bucurie, da-mi aceeasi favoare. Eu sa fiu bucuria ta! Sfanta Fecioara Marie, buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul tau. Amin.

Ziua a sasea
“Daca cinneva vrea sa fie primul, sa fie ultimul dintre toti” (Mc 9,35)
Domnul are nevoie de saracia inimii mele si de abundenta mea. Eu vreau sa devin umil: eu trebie sa vorbesc cat mai putin posibil despre mine insumi, sa primesc contrazicerea cu umor, sa nu ma opresc la defectele altora, dar mai degraba sa le vad pe ale mele, sa accept remarcarile, chiar daca ele sunt nedrepte, sa cedez in fata vointei divine, sa accept a ma vedea pus in umbra, sa raman politicos si delicat, chiar daca cineva ma provoaca, sa nu caut a fi admirat si iubit, sa nu caut a avea ultimul cuvant in discutii, chiar daca am dreptate. In rugaciune, sa cereu mereu umilinta.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea Ta bunatate i-ai dat slujitorului Tau, sfantul Peregrin, cea mai frumoasa dintre virtuti care este umilinta, da-mi si mie aceeasi favoare. Formeaza in mine inima cea mai saraca dintre toti copiii Tai, o inima plina de umilinta. Sfanta Fecioara Marie, buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul Tau. Amin.

Ziua a saptea

“Cine ma urmeaza va avea lumina vietii” (In 8,12)
Eu pot totul impreuna cu Domnul Isus, caci El este Taria mea, Stanca mea si Totul meu. Din aceasta siguranta, eu pot scoate o profunda incredere in buna reusita a muncii mele care este munca lui Isus. Singur, eu nu pot face nimic, cu exceptia pacatului. Toate darurile naturii si ale harului pe care le posed, mi le da Domnul Isus. Sa nu fie in munca mea nici orgoliu, nici vanitate. Eu raman in mod total sub influenta lui Isus pentru ca sa pot gandi prin Duhul Sau, sa lucrez cu mainile Sale, caci daca eu am tarie in mine, pot totul.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea Ta bunatate, i-ai dat slujitorului Tau, Sfantul Peregrin, harul de a-si pune toata increderea in Tine, da-mi aceeasi favoare. Sa fiu mereu sub influenta Ta. Sfanta Fecioara Marie, buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul Tau. Amin.

Ziua a opta
“Eu sunt painea vietii” (In 6,48)
Credinta prin fapte de iubire si iubirea prin fapte de slujire iubitoare. Eu trebuie sa-l iau cuvant cu cuvant pe Domnul Isus si sa cred in El. Eu am nevoie de Sfanta Euharistie pentru aceasta, caci Isus s-a facut Paine a Vietii pentru a implini dorintele mele, aspiratiile mele, iubirea mea fata de El. Din acest motiv viata mea trebuie sa fie foarte legata de Euharistie, prin care Isus mi se daruieste mie. Trebuie sa merg la Sfanta Liturghie in fiecare zi, daca este posibil, sa fac o ora de adoratie care ma va apropia mai mult de El si-mi va permite sa slujesc mai bine anturajul meu.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea Ta bunatate i-ai dat slujitorului Tau, Sfantul Peregrin, sa fie un suflet euharistic, da-mi si mie aceeasi favoare. Viata mea sa fie cu totul legata de Tine, Isus din Euharistie! Sfanta Fecioara Marie, buna mea Mama, da-mi-l pe Fiul Tau. Amin.

Ziua a noua si ultima
“Iat-o pe mama ta!” (In 19,27)
A o iubi pe Maria: pentru a iubi asemenea Domnului Isus, pentru a fi asemenea Lui, izvor de bucurie, pentru a impartasi totul cu Ea, chiar Crucea. Eu am de dus crucea mea: este semnul apartenentei mele. Eu am nevoie ca Maria sa ma ajute sa o fac… Sfintenia nu este un lux, dar o datorie. O mare sfintenie devine intotdeauna simpla daca eu apartin cu adevarat Mariei. Eu ii dau Mamei mele libertatea totala pentru ca Ea sa se poata folosi de mine asa cum doreste.
Rugaciune
Doamne Isuse, Tu care in marea ta bunatate i-ai dat slujitorului Tau, Sfantul Peregrin, o mare si profunda evlavie fata de Preasfanta Fecioara Maria, da-mi si mie aceeasi favoare. Formeaza-l in mine pe copilul Mariei. Isuse bun si preamilostiv, da-mi-o pe Preasfanta Ta Mama, Fericita si Neprihanita Fecioara Maria, care este si a mea. Amin.

Pentru toate informațiile, cereri pentru liturghii, cereri ale imaginilor de statui, sau ulei de candelă care arde înaintea relicvelor Sfantului Peregrin la Sanctuarul Sfantului Peregrin

Opera Sfantului Peregrin
2151 rue Fullum
Montreal, Quebec, H2K 3P1
www.makisoft.net/peregrin