Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Iuda Tadeu-I

Novena la Sf. Iuda Tadeu-I

Novena la Sf. Apostol Iuda Tadeu

         Iuda, "nu al lui Iscariot" - dupa cum se grabeste sa precizeze evanghelistul Ioan (Ioan 14,22) - este ultimul pe lista apostolilor, inainte de nefericitul sau omonim. El este supranumit "Tadeu", adica "Inimosul, curajosul, omul cu pieptul tare" (Hadi = piept, in sens figurat). Cel care a purtat acelasi nume cu tradatorul lui Isus este chiar "fratele" Domnului si al lui Iacob, in intelesul de ruda foarte apropiata. Dupa o alta insemnare a lui Eusebiu, Iuda Tadeu ar fi mirele din Cana Galileei, la a carui nunta Cristos a savarsit prima sa minune -cea a schimbarii apei in vin; gradul foarte apropiat de rudenie explica prezenta lui Isus la aceasta nunta. (Continuare...)
 

Patronaj: Sf. Apostol Iuda Tadeu este patronul cauzelor pierdute si situatiilor disperate. Se bucura de o veneratie deosebita in cadrul americanilor novena in cinstea Sf. Iuda Tadeu fiind cea mai populara in Statele Unite ale Americii. Exista mai multe site-uri si bloguri dedicateunul din cel mai interesant fiind cel al parintelui  Michael (SUA) cu numeroase si impresionante marturii ale celor care au facut in mod repetat (asa dupa cum subliniaza chiar parintele Michael) aceasta frumoasa novena.

In cadrul novenei la Sf. Iuda Tadeu se va recita in fiecare zi - o data rugaciunea la Sf. Apostol Iuda Tadeu si de sase ori a doua sectiune de rugaciune a novenei.

Rugăciune la Sfantul Apostol Iuda Tadeu

           Preasfinte apostole Iuda Tadeu, slujitor credincios, ucenic şi prieten al lui Isus, Biserica te cinsteşte şi te cheamă pretutindeni în ajutor, în mod deosebit în situaţiile cele mai grele , când nu se întrevede nici o rezolvare.
           Roagă-te pentru mine căci sunt atit de singur şi de neajutorat. Foloseşte puterea care ţi s-a dat de a interveni grabnic atunci când totul pare pierdut; dă-mi ajutor în toate nevoile, necazurile şi suferinţele vieţii şi mai ales în aceasta strâmtorare în care mă aflu acum ………………., ca să-l laud pe Dumnezeu impreună cu tine şi cu toţi sfinţii în vecii vecilor.
             Nu voi uita , Sfinte Iuda Tadeu, binefacerile tale , ci iţi voi fi pururi recunoscător, cinstindu-te ca pe apărătorul meu iubit. Amin. 

NOVENA CĂTRE SFANTUL APOSTOL IUDA TADEU

(Această rugăciune (sectiune a novenei) trebuie făcută de 6 ori pe zi pentru 9 zile consecutive, lăsând in mod optional o copie în biserică în fiecare zi).

Preasfânta Inimă a lui Isus să fie adorată şi iubită în toate altarele în vecii vecilor! Amin.
Preasfânta Inimă a lui Isus să fie onorată şi mărită acum şi pentru totdeauna! Amin.
Sfînte Iuda Tadeu roagă-te pentru noi şi ascultă-ne rugaciunile!
Binecuvantată să fie Sfânta Inimă a lui Isus!
Binecuvantată să fie Imaculata Inimă a Mariei!
Binecuvântat să fie Sfântul Iuda Tadeu în toata lumea pentru totdeauna!
O, Sfinte Iuda, Apostol şi Martir, mare în virtute şi bogat în miracole, ruda apropiata a lui Isus Cristos, mijlocitor credincios pentru toţi care te cheamă în ajutor în timp de nevoie, la tine apelez din toata inima şi te rog cu umilinţă (se spune cererea)………………………
Ţie Dumnezeu ţi-a dat puteri aşa de mari ca să-mi fii ajutor.
Ajută-mă în cerinţa mea prezentă şi urgentă. Drept compensaţie promit să te fac cunoscut şi invocat de alţii.
Sfinte Iuda roagă-te pentru noi toţi care-ţi cerem ajutor. Amin.

Tatăl Nostru ... , Bucură-te Mărie ... , Slavă Tatălui ... (de 3 ori).

O, mărite Apostol, Sfinte Iuda Tadeu, rudă a lui Isus şi a Mariei, te salut prin intermediul Preasfintei Inimi a lui Isus. Prin Inima Lui îl măresc şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru harurile cu care te-a înzestrat.
Stau umilit în faţa ta şi te rog din inimă să mă priveşti cu compasiune. O, nu-mi dispreţui rugăciunile. Nu-mi înfrânge încrederea în tine. Ţie Dumnezeu ţi-a dat privilegiul de a ajuta omenirea în cele mai disperate probleme. O, vino în ajutorul meu ca sa măresc binecuvântările lui Dumnezeu.
Toata viaţa iţi voi fi recunoscator şi te voi urma cu credintă pâna iti voi putea mulţumi în Rai. Amin. 

Disponibila via internet.