Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Ioan Bosco-II

Novena la Sf. Ioan Bosco-II

Novena la Sf. Ioan Bosco        

Se spune rugaciunea de mai jos o data pe zi timp de 9 zile consecutiv. 

        Rugaciune la Sf. Ioan Bosco: 

        O, slavite Sfinte Ioan Bosco, care pentru a-i indrepta pe tineri catre Dumnezeiescul Stapan si pentru a-i modela in lumina credintei si moralei crestine te-ai jertfit in mod eroic pana la sfarsitul vietii tale si ai intemeiat un institut destinat si care sa poarte mai departe si sa duca pe tot intinsul pamantului opera ta glorioasa, dobandeste-ne de la Domnul nostru o iubire sfanta fata de cei tineri care sunt expusi atator ispite, pentru ca sa ne putem jertfi pe noi insine in a le fi sprijin impotriva curselor diavolului, in a-i tine in siguranta fata de pericolele lumii si in a-i calauzi, in curatie si sfintenie, pe calea ce duce la Dumnezeu. Amin. 
         O, Dumnezeule, care l-ai asezat pe sfantul Ioan, preotul tau, sa fie tatal si invatatorul celor tineri si care, prin el, cu ajutorul Fecioarei Maria, ai chemat familiile in Biserica ta, da-ne, te rugam, ca insufletiti de aceeasi dragoste, sa castigam suflete si sa te slujim numai pe tine. Prin Cristos, Domnul nostru, care impreuna cu tine vietuieste si domneste, impreuna cu Duhul sfant, in toti vecii vecilor. Amin.
          Dulce Mantuitor, sfantul Ioan Bosco a avut o iubire puternica si o inima sensibila fata de cei tineri. Tie ti-i incredintez pe copiii si adolescentii din viata mea. Ocroteste-i, indeparteaza de la ei ispitele lumii si tine-i strans in bratele tale. Ajuta-i pe tinerii din familia si din biserica noastra sa devina apostoli convingatori pentru confratii lor. Binecuvanteaza-i pe aceia care au fost daruiti cu o chemare catre preotie sau catre viata consacrata si ajuta-i sa raspunda pozitiv la aceasta chemare. Sfinte Ioan Bosco, roaga-te pentru noi. Amin.

1 Tatal Nostru... , 1 Bucura-te Marie... , 1 Slava Tatalui...
Sfinte Ioan Bosco roaga-te pentru noi!