Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Fec. a Medaliei Miraculoase

Novena la Sf. Fec. a  Medaliei Miraculoase

Medalia Miraculoasa - Scurt Istoric

Medalia Miraculoasa este medalia Sfintei Fecioare Maria prin excelenta pentru ca este conceputa si voita de Ea aparand in 1830 in Rue de Bac, la Paris, Sfintei Ecaterina Laboure (1806-1876).
Aceeasi Sfanta , Fiica a Caritatii Sfantului Vincentiu de Paul, descrie aparitiile astfel:

1-19  Iulie 1830: “La unsprezece si jumatate aud ca sunt chemata pe nume: Sora Laboure! Sora Laboure!” Trezindu-ma , privesc spre partea de unde imi venea glasul , am tras Cortina si vad un copil (Inger Pazitor ) imbracat in alb, de patru cinci ani , care imi spune: Vino in capela , Sfanta Fecioara Maria te asteapta.
Imi vine imediat gandul : Ma vor auzi. Dar acest copil este gata sa-mi raspunda. Stai linistita este ora unsprezece si treizeci si cu totii dorm profund. Vino ca te astept. La aceste cuvinte incurajatoare , Sora Ecaterina se imbraca in graba si urmeaza pe copilul care mergea in stanga sa, emanand raze de lumina la trecerea sa.
Pe oriunde trec se aprind luminile spre marea mirare a Sorei. Uimirea ei creste si mai mult cand usa capelei se deschide de la sine cand copilul abia o atinge si intrand vede capela toata luminata ca atunci cand este Sfanta Liturghie solemna in noaptea de Craciun.
Spre miezul noptii copilul o avertizeaza: Iata Sfanta Fecioara Maria! Atunci – continua Sfanta – am auzit ca un fosnet de haine de matase si am vazut-o pe Sfanta Fecioara care vine sa se aseze pe fotoliul care era pe latura stanga a altarului , de unde directorul Padre Aladel, obisnuia sa tina instructiunile sale novicelor. Sora Ecaterina a ingenunchiat langa Sfanta Fecioara si cu un elan filial pune mainile pe genunchii Ei.
In acel moment - povesteste Sfanta- am simtit emotia cea mai mare din viata mea , imposibil de a o exprima.
Asa incepu intre Sfanta Fecioara Maria si umila sora un colcviu care a durat mai mult de doua ore. Cand Sfanta Fecioara a disparut, Sora Ecaterina a regasit copilul care a insotit-o din nou in dormitor, raspandind mereu in jurul sau o lumina cereasca.
Inainte de a disparea Sfanta Fecioara Maria ii spuse: “Ma voi intoarce, fiica mea , pentru ca am sa-ti incredintez o misiune!”
A doua aparitie a avut loc pe data de 27 noiembrie 1830, in aceeasi capela , in timp ce sora facea meditatia de dupa masa de la ora 17:30. Ea spuse: “Mi s-a parut ca aud un zgomot ca un fosnet al unei haine de matase. Intorc privirea spre acea parte de unde venea zgomotul si iata ca am revazut-o pe Sfanta Fecioara Maria. Era de statura medie si de o frumusete asa de mare ca imi este imposibil a o descrie.” Regina Cerului s-a aratat in picioare pe un glob infasurat de un sarpe verzui patat cu galben, tinand intre maini , ridicat la inaltimea pieptului, un alt glob mai mic , pe care il oferea lui Dumnezeu cu un gest rugator.
Pe neasteptate degetele Sale se umplura de inele , impodobite cu pietre pretioase care emanau fascicole de raze de mii de reflexe, care o cuprindeau pe Sfanta Fecioara Maria de o asa splendoare incat nu se mai zareau picioarele Sale.
    In timp ce sora Ecaterina era toata absorbita in viziunea minunata, Sfanta Fecioara Maria inclina ochii spre ea si ii spuse: “Globul mic pe care tu il vezi reprezinta lumea intreaga si fiecare persoana in particular. Razele din inele sunt simbolul harurilor pe care le revars peste persoanele care mi le cer.”
    La un interval de timp frumoasa figura a Sfintei Fecioare Maria aparu incadrata in partea sa superioara de un oval format din urmatoarele cuvinte , scrise cu litere de aur:
“O , Marie, Zamislita fara de pacat roaga-te pentru noi care alergam la tine!” Apoi , mainile, Mariei, incarcate de har, simbolizate de raze, se lasara in jos si se intinsera luand pozitia maternal gratioasa reprodusa in medalie.
Pe neasteptate cadranul se intoarse si Sora a vazut reversal medaliei.
Aici era litera “M” (initiala numelui Mariei) peste care era asezata o cruce care avea ca baza litera “I” (initiala numelui lui Isus). Mai dedesubt erau doua inimi, una inconjurata de spini (cea a lui Isus), alta strapunsa de o sabie (cea a Mariei). Douasprezece stele inconjurau totul.
Sfanta Fecioara Maria spuse:”Fa ca sa se bata o medalie dupa acest model; persoanele care o vor purta vor primi haruri deosebite, in special daca ea este purtata la gat; harurile vor fi abundente , pentru persoanele care o vor purta cu incredere”.
Doi ani mai tarziu s-au facut aceste medalii cu aprobarea Arhiepiscopului de Paris si de atunci s-a raspandit rapid in lumea intreaga si prin intermediul ei s-au obtinut nenumarate haruri de convertire, de vindecare, de protectie, motiv pentru care a fost denumita “Medalia Miraculoasa”.
Sa ne imbracam cu aceasta armatura cereasca pentru a fi intotdeauna sub puternica protectie a mamei ceresti; sa o raspandim in jurul nostru; sa o oferim in particular celor bolnavi si nenorociti.

 
Novena catre Sfanta Fecioara a Medaliei Miraculoase

PREZENTARE

Novena incepe pe data de 19 noiembrie si se incheie pe data de 27 noiembrie cand o sarbatorim pe sfanta Fecioara Maria a Medaliei Miraculoase. Insa poate fi recitata ori de cate ori este nevoie incepand cu ziua intai a fiecarei luni.

Rugaciunea Novenei

Sfanta Fecioara a Medaliei Miraculoase care ai binevoit sa i te arati  Sfintei Ecaterina Laboure ca mijlocitoare intre Dumnezeu si oameni, te rog cu tarie asculta-ma.
Eu imi pun in mainile tale de mama iubitoare toate intentiile mele , toate nevoile mele sufletesti si trupesti si iti incredintez harul pe care indraznesc sa-l cer de la bunatatea ta, rugandu-te cu umilinta sa ii spui Fiului Tau si sa-L rogi sa ma ajute , daca El stie ca harul pe care il cer este spre binele sufletului meu si conform vointei Sale.
Dupa ce vei inalta mainile spre Domnul in semn de adanca rugaciune , binevoieste Fecioara puternica, sa le intinzi asupra mea si sa ma invalui in razele tale aducatoare de haruri, ca la lumina si caldura acestor raze, sufletul meu sa se descatuseze de robia celor pamantesti , sa se purifice si plin de bucurie sa mearga pe drumul tau, pana la ziua in care ma vei intampina in poarta cerului. Amin.
O, Marie , zamislita fara de pacat , roaga-te pentru noi care alegam la Tine si pentru acei care nu alearga mai ales pentru dusmanii Bisericii si pentru cei care sunt incredintati Tie!
(Aceasta scurta rugaciune sa se repete de trei ori. Iar rugaciunea de mai sus sa se recite dupa fiecare meditatie a zilei).

Ziua I
Pretul Medaliei Miraculoase

Aceasta Medalie este darul Cerului. Nu este opera unui artist destoinic, nici o compozitie ingenioasa inspirata de evlavia deosebita catre Sfanta Fecioara Maria.  Este un dar pe care l-am primit direct de la Ea. Sfanta Fecioara a ales toate semnele care sunt gravate pe ea. De aceea se cuvine sa meditam asupra tuturor , pentru a intelege semnificatia fiecarui semn in parte. Aceasta medalie va fi ca un semn in mana ta si ca un monument in fata ochilor tai, pentru ca legea Domnului sa fie pururi pe buzele tale. Da, aceasta este medalia Mea; pentru cei care o poarta cu fidelitate este un semn ce indica apartenenta fata de Maria si un monument inaintea lor, adica un model pe care noi suntem datori sa ne straduim sa-l reproducem in viata noastra. Am inteles noi pana acum pretul Medaliei Miraculoase? O purtam cu fidelitate asupra noastra?...
Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a doua
Mica confidenta a Mariei


Bunului Dumnezeu ii place ca in indeplinirea planurilor Sale, sa se slujeasca de ceea ce lumea considera ca fiind slab si fara pret, pentru ca toti sa vada, ca reusita vine de la Dumnezeu  si astfel, in neputinta lor, fapturile sa-I preamareasca puterea si intelepciunea. Ce minunat se vadeste aceasta predilectie  in viata Sfintei Ioana D’Arc sau a sfintei Bernadeta?
La randul sau ca sa daruiasca Medalia Miraculoasa, Sfanta Fecioara a ales o tanara novice fara scoala care venea de la tara: Sfanta Fecioara s-a slujit de mine ca sa nu mai aveti vreo indoiala a marturisit sora Ecaterina Laboure intr-o zi. Aceasta copila foarte umila a pastrat toate aceste haruri pe care le-a primit in cea mai mare tacere. Tacerea ei l-a umplut de admiratie de Papa Pius al-XI-lea care, in gloriosul moment al beatificarii vizionarei, i-a adus acest minunat omagiu: Ea a pastrat cu sfintenie taina Reginei Sale.
    Sfanta Fecioara Maria va gasi oare si in sufletul nostru, macar o particica din virtutile pe care le-a iubit atat de mult sufletul sorei Ecaterina?
 
Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a treia
Sfanta Fecioara a razelor


Medalia Miraculoasa este un minunat rezumat al credintei noastre religioase, un fel de miniatura sfanta, din care nu lipseste nici un element esential. Dogma Neprihanitei Zamisliri reprezentata de medalie, se alatura celorlalte adevaruri de credinta incepand cu cel despre pacatul stramosesc si pana la adevarul pe care il cinstim in sarbatoarea de curand instituita de Biserica, in onoarea Mariei mijlocitoarea tuturor harurilor.
Sfanta Feciora Maria Neprihanita s-a aratat Ecaterinei Laboure cu mainile ca adevarate izvoare de raze, care dupa cum spunea ea insasi, reprezinta harurile pe care le raspandeste asupra tuturor sufletelor care o roaga si-i cer ajutorul.

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a patra
O, Marie, zamislita fara de pacat , roaga-te pentru noi care alergam la tine.

Aceasta este rugaciunea imprimata pe Medalia mea. Aceasta formula tradusa in toate partile lumii, a facut sa patrunda in toate sufletele credinta fata de Neprihanita Zamislire. Sa spunem mereu aceasta rugaciune; sa o transmitem copiilor, bolnavilor, tuturor celor supusi incercarilor. Sa raspandim aceasta invocatie pretutindeni si oriunde in calatoriile noastre, in mediul nostru familial si social. Imi amintesc chiar eu de aceasta invocatie, pe care ne-a invatat-o Sfanta Fecioara? Imi apare spontan pe buze, mai ales in momentele de incercare?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a cincea
Maria zdrobeste capul sarpelui


In cartea Genezei gasim scris: vrajmasie voi pune intre tine si femeie… ea iti va zdrobi capul, iar tu ii vei zdrobi calcaiul. Maria este acea femeie anuntata inca din zorii omenirii. De aceea a vrut ca pe Medalia Miraculoasa sa fie reprezentata strivind capul sarpelui. Noi stim cine este acest sarpe respingator: este diavolul, este ispita. El se strecoara , pandeste din umbra, cheama, uimeste, incearca. Eforturi zadarnice , Fecioara Maria este mai puternica pentru ca este Neprihanita. Adesea ispita este aproape si ne pandeste asemenea sarpelui. Dar sa nu uitam: putem sa-l biruim , harul divin este cu noi; cu noi este Sfanta Fecioara.
In ispitele ce ma asculta , o chem in ajutor pe Maica Cereasca? Am eu destula incredere in mijlocirea ei atotputernica? 

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a sasea
Litera “M” de pe medalia miraculoasa


Pe reversal medaliei sunt semne simbolice. Se vede o mare monograma a numelui binecuvantat al Mariei, litera “M”, ca un adevarat piedestal al crucii lui Isus. Maria este nedespartita de Fiul ei. Ar trebui ca si eu sa imprim acest semn in toata viata mea; m-ar ajuta in suportarea greutatilor vietii. Numele Mariei sa fie inscris in inima mea, sa fie prezent in inima mea, mereu gata sa fie rostit de buzele mele. Sa nu uit niciodata frumoasele cuvinte ale Sfantului Bernard: In ispitele voastre, in indoielile voastre,  ridicati-va ochii spre steaua diminetii, chemati numele Mariei in ajutor.
Ce loc are Sfanta Fecioara in intimitatea vietii mele spirituale? Chipul Mariei sa fie pentru mine , nu o statuie, ci o persoana vie, gata intotdeauna sa ma primeasca , sa ma asculte , sa-mi raspunda.

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a saptea
Crucea de pe medalie


Crucea ce se inalta deasupra monogramei Mariei este simbolul crestinismului, este o rememorare a creatiei.  Avem un rezumat al vietii crestine. Sfanta Fecioara s-a asociat crucii lui Isus. Alaturi de patimirea lui Isus , Maria a avut patimirea ei: statea Maica-ndurerata, langa cruce-nlacrimata. Ea a stat la picioarele crucii Fiului ei. Ea a vrut ca aceasta cruce sa fie prezenta pe medalie, ca sa ne transmita ca, asa cum a participat la crucea lui Isus, va participa si la crucea noastra, ajutandu-ne sa o purtam. Crucea este calea regeasca – via regia- care duce la cer. Sa o rugam pe Sfanta Fecioara , sa ne faca sa intelegem acest lucru. In incercarile mele cer ajutorul Mariei? Sunt eu convins ca Maica Sfanta sufera impreuna cu mine si vrea sa ma ajute?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a opta
Cele doua inimi gravate pe Medalie


Inima lui Isus incununata cu spini, este alaturi de Inima Mariei, strapunsa de sabie. In iubire ca si in suferinta , aceste doua inimi sunt nedespartite. Inima lui Isus este model de sfintenie. Izvorul tuturor harurilor. Inima Mariei este oglinda fidela a perfectiunilor divine , este calea pe care coboara haruri si se raspandesc asupra acestei lumi. Sa nu despartim deci niciodata pe Maria de Fiul ei, ar insemna sa mergem impotriva ordinii voite de Dumnezeu. Sa indreptam gandul nostru intotdeauna spre Isus prin Maria si sa nu-i despartim niciodata in iubirea noastra.

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    

Ziua a noua
Stelele de pe medalia miraculoasa


Stelele gravate pe medalie sunt pe cat de atragatoare pe atat de pline de simboluri. Ele reprezinta pe cei doisprezece apostoli, precum si pe toti sfintii, care dupa exemplul lor au urmat pe Isus Cristos si au obtinut prin Maria coroana gloriei.
Stelele ne spun ca , fiecare dintre noi trebuie sa fie un apostol, trebuie sa mergem in cautarea sufletelor descrestinate sau chiar pagane, care sunt atat de numeroase in jurul nostru si sa le conducem la Isus prin Maria.
Imi dau seama ca trebuie sa fiu ca un apostol? Am inteles ca intr-un anumit fel sunt raspunzator de sufletele din jurul meu si in mod deosebit de sufletele celor mai apropiati mie?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…    


RECOMANDARI
Novena la Sfanta Fecioara a medaliei Miraculoase se poate recita in fiecare luna, asa cum s-a specificat la inceput , incepand cu ziua intai a lunii, pana in ziua a noua. In acest timp putem ne abtinem de la carne si preparatele din carne. In timpul novenei se posteste timp de 14 ore , incepand de la o anumita ora seara , pana dimineata (de exemplu: de la orele 20:00 seara pana dimineata la ora 10:00).

Datoriile credinciosilor fata de medalie:

• sa multumim Sfintei Fecioare care ne-a dat aceasta medalie;
• sa o poarte cu incredere;
• sa o raspandeasca (sunt putini cei care o refuza);
• sa o iubeasca ca pe un obiect pretios, care aminteste neincetat de prezenta Sfintei Fecioare Maria alaturi de noi;
• sa fie sarutata dimineata si seara spunand invocatia: O, Marie, zamislita fara de pacat, roaga-te pentru noi care alergam la tine…).