Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Dominic Savio

Novena la Sf. Dominic Savio

Sf. Dominic Savio, adolescent (n. Riva di Chieri, Torino, 2 aprilie 1842 - Mondonio, Asti, 9 martie 1857) Inca de copil a decis care va fi proiectul sau de viata: sa traiasca asemeni unui adevarat crestin. O asemenea dorinta a fost intarita de ascultarea unei predici facute de Don Ioan Bosco, dupa care a decis sa devina sfant. De fapt, din acel moment, existenta sa a fost plina de iubire si caritate fata de aproapele, incercand in orice ocazie sa fie un exemplu. In 1856 a fondat Compania Imaculatei si putin mai tarziu a murit, lasand o amintire pretioasa si frumoasa despre persoana sa pentru tinerii crestini. Patronaj: organizatia internationala Pueri Cantores, ministranti, femei insarcinate Etimologie: Dominic = consacrat Domnului, din latina Sarbatoare: 9 martie

Novena in cinstea Sfantului Dominic Savio

Prima zi: Dominic slujitor si prieten al Domnului Isus
Iubite sfant Dominic, daca tu ai devenit un sfant, este pentru ca l-ai iubit pe Domnul Isus asa cum doreste el sa fie iubit: “Din toata inima ta, din tot sufletul tau si din toate puterile tale”. Tu ai inteles, privind crucifixul, cu ce pret imens ti-a rascumparat Isus sufletul. De asemenea, de la prima ta impartasanie, tu i-ai jurat fidelitate, preferand sa mori decat sa-l tradezi.
Obtine-ne acelasi gust al prieteniei fata de Domnul Isus, o dorinta a starii de har cu orice pret si o mare groaza de pacat.
Sa ne rugam: O Dumnezeule, in sfantul Dominic, tu ai dat adolescentilor un admirabil exemplu de pietate si curatie. Fa-ne in bunatatea ta sa purtam intotdeauna si peste tot in trupul nostru moartea lui Cristos Isus, pentru ca sa te putem sluji cu o inima curata. Prin acelasi Isus Cristos, Domnul Nostru.
Doamne, asa sa fie.
1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a doua: Dominic, cavalerul Sfintei Fecioare
Iubite sfant Dominic, tu nu ai separat-o in iubirea ta niciodata pe Fecioara Maria de Domnul Isus.
Fascinat de radioasa sa fata de Neprihanita, miscat de chipul sau de Mama Indurerata, tu ai luat de la ea gustul puritatii intacte. Tu i-ai consacrat trupul si sufletul tau, tu ai fost cavalerul sau, muncind pentru a o face cinstita si iubita.
Fa-ne sa intelegem cat de mult este necesara devotiunea catre Sfanta Fecioara fiecarui crestin, cum ea umple inima de tandrete, forta si bucurie.
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a treia: Dominic, discipol docil al lui Don Bosco. Iubite sfant Dominic, tu ai inteles bine ca nu se merge la Isus Cristos si la Tatal sau decat prin Biserica si prin preotii sai. Tu te-ai lasat in mainile lui Don Bosco ca o stofa flexibila in mainile croitorului. Tu ii deschideai larg sufletul in fiecare saptamana prin sacramentul Pocaintei. Tu urmai cu grija sfaturile sale… si de aceea ai urcat atat de sus. Pe caile cataratoare ale idealului, ne trebuie acest ghid sigur care este preotul. Obtine-ne increderea in ele, loialitatea in marturisire si dorinta de a fi ajutati de el.
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a patra: Dominic insetat de sfintenie
Iubite Sfant Dominic, tu ai descoperit intr-o buna zi ca Bunul Dumnezeu, Tatal nostru, te chema sa devii un sfant. Tu ai luat aceasta in serios. Tu nu ai precupetit eforturi si sacrificii. Tu ai spus: „Eu vreau cu orice pret sa progresez si sa merg pana la capat, acolo unde Domnul vrea ca eu sa ajung”.
Obtine-ne groaza de aproximativ si de lancezeala, gustul de efort si de progres. Si sustine-ne in hotararile noastre. Impiedica-ne de a ne descuraja vreodata asemenea lasilor…
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a cincea: Dominic elev desavarsit.
Iubite Dominic, tu ai rezistat ispitei de a fi un sfant numai prin ganduri frumoase si prin cuvinte frumoase. Tu ai inceput prin a te deprinde cu sarcina grea de fiecare zi. Tu ai acceptat cu draga inima regulamentul casei. Tu ai lucrat din greu in clasa si la studiu… si eforturile tale ti-au meritat succesul. Si sfintenia noastra incepe prin fidelitatea fata de datoria de fiecare zi. Fa-ne sa-l imitam asemenea tie pe Isus din Nazaret si sa reusim in viitorul nostru prin perseverenta noastra in munca de astazi.
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a sasea: Dominic apostol inflacarat.
Iubite Dominic, tu ai voit, pentru a deveni un sfant, sa-i iubesti si sa-i ajuti pe altii. Tu stiai ca Isus se jertfise pe cruce pentru sufletele lor. Dorind cu inflacarare ca ele sa profite de aceasta mantuire imensa, tu ai devenit un apostol simpatic al camarazilor tai, tu ai intemeiat Asociatia Neprihanitei, tu te-ai preocupat de soarta ereticilor, tu te-ai rugat in fiecare zi pentru papa si pentru misionari.
Da-ne ceva din zelul acesta. Trezeste in noi grija fata de Imparatia lui Dumnezeu si dorinta de a lucra pentru mantuirea fratilor nostri.
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a saptea: Dminic aducator de bucurie
Iubite Dominic, adesea tu ai trebuit sa-l auzi pe Don Bosco ca un sfant trist este un trist sfant. Marea prietenie cu Domnul Isus, prezenta Sfintei Fecioare, pacea constiintei, intalnirea euharistica, rodul jertfelor consimtite, toate acestea faceau sa apara in sufletul tau si chiar pe chipul tau o bucurie placuta si continua. Ea stralucea prin simpatie, prin bunatate delicata: ti-ai insusit totul pe deplin. Obtine-ne marea bucurie a copiilor lui Dumnezeu, aceasta bucurie pe care nimeni nu ne-o va lua; si ajuta-ne sa dam marturie, prin infatisarile noastre destinse, lui Isus cel inviat si Bisericii sale.
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a opta: Dominic devotat fata de ostie
Iubite Dominic, unul dintre secretele cele mai profunde ale sfinteniei si ale stralucirii tale este aceasta intalnire aproape zilnica pe care o aveai cu Cristos Isus in sacramentul Euharistiei. Tu ai iubit si trait Liturghia zilnica ca jertfa suprema pentru mantuirea lumii. Tu te impartaseai cu o reculegere admirabila, reinnoindu-ti de fiecare data taria si bucuria prin convorbirea intima cu Domnul.
Invata-ne sa ne rugam mai bine, sa intelegem si sa iubim preasfanta Liturghie, sa ne impartasim mai bine, sa facem mai bine multumirile noastre, in sfasit sa traim in spiritul Liturghiei noastre si al impartasaniilor noastre.
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui
Ziua a noua: Dominic victima impreuna cu Isus rastignit
Iubite Dominic, iata-ne la culmea cea mai inalta a sfinteniei tale, atat de inalta, incat abia ii distingem stralucirea. Tu ai iubit mortificatia si suferinta, nu din sensibilitate bolnavicioasa, dar pentru a te asemana cu Isus si pentru a lua parte intr-o masura mai mare la mantuirea lumii. Ultima ta boala a fost ca patima ta, iar moartea ta a fost marcata cu anticipare de bucuria invierii.
In fata suferintei si a jertfei, invata-ne sa nu ne poticnim, dar sa ne folosim de ele pentru a ispasi si pentru a creste. Invata-ne mai ales sa murim bine.
Rugaciune-1 Tatal Nostru, 1 Bucura-te Marie, 1 Slava Tatalui