Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Ana

Novena la Sf. Ana

Novena in cinstea Sf. Ana

Sf. Ana – Ana si Ioachim sunt parintii Sf. Fecioare Maria. Ioachim era un pastor din Ierusalim, preot in varsta casatorit cu Ana. Cei doi nu aveau copii si erau persoane inaintate in varsta. Intr-o zi, in timp ce Ioachim era la munca pe camp, ii apare un inger care anunta nasterea unui copil; aceeasi viziune o are si Ana. Fiica primeste numele Maria, ceea ce inseamna «iubita de Dumnezeu». Ioachim duce din nou la templu darurile sale: impreuna cu copila, duc zece miei, zece vitei si o suta de miei nepatati. Mai tarziu, Maria este dusa la templu pentru a fi educata in legea lui Moise. Sf. Ana este invocata ca protectoare a femeilor insarcinate, acestea adresandu-i-se pentru a obtine trei daruri mari: o nastere fericita, un copil sanatos si lapte suficient pentru a putea creste copilul. Sf. Ana este patroana multor meserii asociate calitatii de mama, precum spalatorese si brodarese. 
Etimologie: Ana = har, binefacatoare, din ebraica
Simbol: carte
Martirologiul roman: comemorarea sfintilor Ioachim si Ana, parintii neprihanitei Fecioare Maria, Mama lui Dumnezeu, numele acestora fiind pastrate din traditia crestina veche.

Rugaciune catre Sfanta Ana
Preaslavita si binecuvantata Sfanta Ana, mama a slavitei Maici a Domnului Nostru Isus Cristos, eu (spune numele tau), in prezenta intregii curti ceresti, te aleg si te accept, dupa Isus si Maria, ca principala mea stapana, avocata si mama; si ca atare, eu te asigur ca vreau intotdeauna sa te cinstesc, sa te slujesc si sa te iubesc in tot timpul vietii mele. Ma bucur de admirabila ta sfintenie, de demnitatea ta incomparabila de a o avea ca fiica pe Regina cerului si a pamantului. Imi propun sa folosesc toate puterile mele pentru a-ti aduce slava, cinste si iubire, in cea mai mare masura posibila.

Pentru tine, binevoieste a ma primi in numarul slujitorilor tai, a ma adopta drept copil al tau si a ma tine mereu sub mantia ocrotirii tale. Dobandeste-mi cunoasterea greselilor mele, precum si o adevarata cainta de pacatele mele; fa ca eu sa-mi corectez viata si sa imit virtutile care te-au facut asa de placuta in ochii lui Dumnezeu. Te implor prin grijile materne pe care i le-ai acordat Mariei, cere de la Domnul pentru mine harul unei morti bune, apara-ma in acest moment suprem de dusmanii mei si scapa-ma de orice ispita. Pregateste-i slujitorului tau, in ultimele lupte ale vietii, mangaierea prezentei tale si vino cu puterea ta in ajutorul slabiciunii mele.

Vino-mi in ajutor, Mama a indurarii; alearga, impreuna cu Fiica ta preaiubita, pentru a ma ajuta si a ma apara, cand voi fi la tribunalul de temut al Aceluia care trebuie sa judece toate momentele vietii mele; scapa-ma de sentinta inspaimantatoare, pentru ca eu sa nu sufar pedepsele vesnice ale iadului pe care le-am meritat totusi de atatea ori.

In sfarsit, nu ma parasi de loc in Purgator, in mijlocul chinurilor atat de lungi si atat de crunte pe care ar trebui sa le suport pentru pacatele mele. Prin mijlocirea ta sa fiu gata cat mai curand a ma curati pe deplin si dupa ce voi fi platit datoria mea catre dreptatea lui Dumnezeu, sa ma bucur cu tine de fericire in cer, in tovarasia lui Isus si a Mariei, pentru toata vesnicia. Amin.

Salutare catre slavita Sfanta Ana
(In cinstea celor noua luni cat timp ea a purtat-o in sanul sau pe fericita Fecioara Maria).

Ziua intaia: Te salut, o slavita Sfanta Ana si ma bucur impreuna cu tine de onoarea deosebita pe care ti-a facut-o Tatal vesnic, alegandu-te din toata vesnicia sa fii Mama a slavitei Maici a lui Dumnezeu.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a doua: Te salut, o mangaietoare a unei lumi chinuite si impreuna cu tine particip la bucuria universala pe care ingerii au facut-o sa izbucneasca in cer la nasterea ta, salutand-o in tine pe aceea care trebuia sa o aduca pe lume pe Regina atat de mult dorita, Mama Rascumparatorului lumii.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a treia: Eu te salut, suflet ales si scump inaintea lui Dumnezeu, si impreuna cu tine eu ma bucur de grija deosebita pe care Dumnezeu a avut-o de a te darui ca tovarasa si sotie unui barbat cu un merit la fel de mare si cu o sfintenie la fel de inalta cum a fost sfantul Ioachim.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a patra: Te salut, o detinatoare privilegiata a harului divin si cu tine ma bucur de de favorul cu totul nou care ti-a fost dat in mod minunat de a zamisli o copila care, scapand de blestemul naturii noastre comune, a fost scutita in mod deosebit de pata pacatului stramosesc.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a cincea: Te salut, sotie scumpa a sfantului Ioachim, si ma bucur impreuna cu tine pentru faptul ca Dumnezeu a binevoit sa aleaga o multime de ingeri pentru a veghea asupra Copilului ceresc pe care il purtai in sanul tau.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a sasea: Te salut, o snctuar al Duhului Sfant, si impreuna cu tine ma bucur de nenumaratele binecuvantari care s-au revarsat din cer asupra ta, in timpul celor noua luni in care ai purtat-o in sanul tau pe preasfanta fecioara Maria, femeia binecuvantata mai presus de cele mai curate creaturi.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a saptea: Te salut, o Mama a Reginei ceresti, si tresalt impreuna cu tine de bucuria de nespus si de tandretea complet spirituala pe care o simteai in inima ta atunci cand o strangeai la propriul tau san si o hraneai cu propriul tau lapte pe preasfanta copila care va constitui pentru totdeauna desfatarile Paradisului.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a opta: Te salut, ambasadoare a pacii noastre, si impreuna cu tine ma bucur de excelenta demnitatii tale de Mama care ti-a permis sa o conduci aici pe pamant pe Regina ingerilor si de a o vedea ascultand de cele mai mici porunci ale tale pe aceea pe care intregul univers o venereaza ca pe Doamna sa glorioasa.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Ziua a noua: Te salut, dulcea usurare a bolnavilor, intaritoarea suava a muribunzilor, si impreuna cu tine ma bucur de slava sublima de care te bucuri in cer pentru ca ai adus-o in lume pe Scaparea pacatosilor, ajutorul celor slabi si ocrotitoarea tuturor celor nenorociti.
1 Bucura-te Marie , 1 Slava Tatalui
Rugaciune in cinstea Preasfintei Treimi: Iti multumesc, o preasfanta si mult adorabila Treime, pentru toate darurile deosebite cu care ai binevoit sa o imbogatesti pe sfanta Ana si care o fac o avocata mereu mai puternica pentru noi.
Trei Tatal Nostru, trei Bucura-te Marie si un Slava Tatalui.
V. Roaga-te pentru noi, fericita Sfanta Ana.
R. Ca sa ne facem vrednici de fagaduintele lui Isus Cristos.
Rugaciune: O Dumnezeule care ai binevoit sa-i acorzi fericitei Ana harul deosebit de a merita sa devina Mama Maicii Fiului tau unic, da-ne prin milostivirea ta harul, de a fi ajutati de tine, prin mijlocirea aceleia a carei amintire o cinstim. Prin acelasi Isus Cristos Domnul nostru. Amin.