Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sarb. Neprihanitei Zamisliri

Novena la Sarb. Neprihanitei Zamisliri


NOVENA IN CINSTEA NEPRIHANITEI ZAMISLIRI (de la 29 noiembrie la 7 decembrie)

In fiecare an, Biserica ne invita sa ne pregatim cu bucurie pentru marea solemnitate a Neprihanitei Zamisliri, sarbatorita in fiecare an la 8 decembrie. Noua zile de rugaciune pregatesc sufletul nostru sa intre in aceasta zi de haruri. Aceasta mare novena pentru a o cinsti pe Preasfanta Fecioara Maria in Neprihanita sa Zamislire poate fi facuta in mod evident in familie. In fiecare zi, incepeti prin rugaciunea pregatitoare, rugaciunea corespunzatoare zilei si incheiati cu rugaciunile Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

Rugaciune pregatitoare pentru cele 9 zile:
Vino, Duhule Sfant, umple inimile credinciosilor tai si aprinde in ele focul iubirii tale divine.
V. Trimite Duhul Tau si se vor face.
R. Si vei reinnoi fata pamantului.

Sa ne rugam: O Dumnezeule care ai invatat si luminat inimile credinciosilor tai prin lumina Duhului Tau Sfant, trimite-ne acelasi Duh, care sa ne faca sa cunoastem si sa iubim binele si care sa raspandeasca mereu asupra noastra bucuria mangaierilor sale divine. Prin Isus Cristos Domnul Nostru. Amin.

ZIUA INTAIA
Iata-ma la picioarele tale, Fecioara Neprihanita. Eu ma bucur din toata inima impreuna cu tine pentru faptul ca, din toata vesnicia, tu ai fost aleasa pentru a fi Mama Cuvantului Intrupat, Fiul Dumnezeului Vesnic, si pentru ca tu ai fost ferita de pacatul stramosesc. Eu ii multumesc si ii aduc laude Preasfintei Treimi care ti-a acordat acest privilegiu in Zamislirea ta. Te rog cu umilinta sa-mi obtii harul de a triumfa asupra tristelor consecinte pe care pacatul stramosesc le-a lasat in mine; binevoieste a face ca eu sa le inving si sa nu incetez niciodata de a-l iubi pe Dumnezeul meu.
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A DOUA
O Marie, crin al curatiei neprihanite, eu ma bucur impreuna cu tine pentru faptul ca, inca din primul moment al Zamislirii tale, tu ai fost coplesita de haruri si inzestrata cu folosirea desavarsita a ratiunii tale. Ii multumesc si o ador pe Preasfanta Treime care te-a imbogatit cu daruri atat de pretioase si ma rusinez in prezenta ta, vazandu-ma asa de lipsit de haruri. O tu care ai primit o asa de mare abundenta de bunuri ceresti, binevoieste a face sufletul meu partas de ele, fa-ma sa particip la comorile Neprihanitei tale Zamisliri!
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A TREIA
O Marie, trandafir mistic al curatiei, eu ma bucur impreuna cu tine pentru faptul ca, in Neprihanita ta Zamislire, tu ai triumfat in mod glorios asupra sarpelui infernal, fiind zamislita fara pata pacatului stramosesc. Eu multumesc si laud din toata inima mea Preasfanta Treime care ti-a acordat un asa de mare privilegiu. Te rog sa-mi acorzi taria necesara pentru a invinge cursele diavolului si a nu mai pata sufletul meu prin pacat. Nu-mi refuza niciodata puternicul tau ajutor si fa ca eu sa triumf mereu prin ocrotirea ta asupra tuturor dusmanilor mantuirii mele vesnice!
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A PATRA
O Marie, oglinda a curatiei neprihanite, eu ma bucur mai presus de orice expresie, gandindu-ma ca, inca din momentul Zamislirii tale, tu ai avut, impreuna cu toate darurile Duhului Sfant, virtutile infuze cele mai sublime si cele mai perfecte. Eu ii multumesc si laud Preasfanta Treime care te-a favorizat cu aceste privilegii. Te rog, Mama a bunatatii, sa-mi obtii harul de a practica virtutea si de a ma face prin aceasta vrednic de a primi darurile si harurile Duhului Sfant!
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A CINCEA
O Marie, stea stralucitoare a curatiei, eu ma bucur impreuna cu tine pentru faptul ca misterul Neprihanitei tale Zamisliri a fost inceputul mantuirii neamului omenesc si bucuria lumii intregi. Eu ii multumesc si laud Preasfanta Treime care te-a inaltat si glorificat astfel. Te rog sa-mi obtii harul de a sti sa profit de Patimirea si de moartea lui Isus, pentru ca sangele pe care el l-a varsat pentru mine pe cruce, sa nu-mi fie inutil; dar, dimpotriva, ca, ducand o viata sfanta, sa urmaresc a ma mantui prin meritele sale!
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A SASEA
O Marie, stea stralucitoare de curatie neprihanita, eu ma bucur impreuna cu tine pentru faptul ca Neprihanita ta Zamislire a adus o bucurie foarte mare tuturor ingerilor din Paradis. Eu ii multumesc si laud Preasfanta Treime care te-a facut partasa de un atat de frumos privilegiu. O Marie, obtine-mi harul de a participa intr-o zi la aceasta bucurie si de a sti, in compania ingerilor, sa te laud si sa te binecuvantez in toata vesnicia!
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A SAPTEA
O Marie, aurora de puritate neprihanita care se naste, patruns de admiratie, eu ma bucur impreuna cu tine pentru faptul ca, chiar in momentul Zamislirii tale, tu ai fost intarita in har si facuta impecabila. Ii multumesc si preamaresc Preasfanta Treime care nu ti-a acordat decat tie singura acest privilegiu cu totul deosebit. Obtine-mi, Fecioara Sfanta, o groaza profunda si continua fata de pacat, cel mai mare dintre toate relele, si harul mai degraba de a muri decat de a-l comite vreodata.
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A OPTA
O Fecioara Marie, soare fara pata, eu ma bucur impreuna cu tine pentru faptul ca, in Zamislirea ta, Domnul ti-a acordat mai multe haruri decat au avut vreodata ingerii si toti sfintii, in culmea meritelor lor. Eu ii multumesc si admir suverana darnicie a Preasfintei Treimi care ti-a acordat acest privilegiu. O Marie, fa ca eu sa corespund in mod fidel harului divin si sa nu mai abuzez de el de acum inainte; schimba inima mea si fa ca, din acest moment, sa incep a recunoaste greselile mele si a ma corecta de ele.
Bucura-te Maria, Litania Lauretana si Toata Frumoasa esti Marie (Tota Pulchra es Maria).

ZIUA A NOUA
O Marie, fecioara si mama totodata, lumina stralucitoare de sfintenie si de curatie neprihanita, imediat dupa Zamislire, tu l-ai adorat in mod profund pe Dumnezeul tau si i-ai multumit pentru faptul ca el binevoia sa se foloseasca de tine pentru a nimici vechea sentinta de blestem rostita impotriva neamului omenesc si pentru a raspandi binecuvantari nenumarate asupra copiilor lui Adam. O Marie, fa ca aceste binecuvantari sa aprinda in inima iubirea de Dumnezeu; inflacareaza aceasta inima, pentru ca eu sa-l iubesc pe Dumnezeul meu in mod constant, si ca, posedandu-l in vesnicie, eu sa-i pot arata o vie recunostinta pentru privilegiile incomparabile pe care ti le-a acordat si sa ma bucur de fericirea de a te vedea incoronata de toata slava!
Bucura-te Marie, Litania Lauretana  si  Toata Frumoasa esti Marie (Tota pulchra es Maria).

Indulgentele acordate: 300 de zile pentru fiecare dintre cele 9 zile (indulgenta partiala) si indulgenta plenara in timpul novenei sau in octava, in conditiile obisnuite.

Toata frumoasa esti Marie,
Si prihana stramoseasca nu este in tine!
Tu, esti slava Ierusalimului;
Tu esti bucuria lui Israel;
Tu esti cinstea neamului nostru;
Tu esti mijlocitoarea pacatosilor.
O, Marie, o, Marie!
Fecioara preainteleapta, Maica preaindurata.
Roaga-te pentru noi,
Mijloceste pentru noi,
La Domnul Isus Cristos!
 

Bucura-te Marie, cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul trupului tau, Isus. Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre, Amin.

Litania Lauretana

Doamne, miluieste-ne,
Cristoase, miluieste-ne,
Doamne, miluieste-ne,
Cristoase, auzi-ne,
Cristoase, asculta-ne,
Tata din cer, Dumnezeule, miluieste-ne pe noi,
Fiule, Rascumparatorul lumii, Dumnezeule, miluieste-ne pe noi,
Duhule Sfant, Dumnezeule, miluieste-ne pe noi,
Sfanta Treime, un singur Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Sfanta Marie, roaga-te pentru noi!
Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, *
Sfanta Fecioara a fecioarelor, *
Maica lui Cristos, *
Maica Bisericii, *
Maica harului dumnezeiesc, *
Maica nepatata, *
Maica preacurata, *
Maica neprihanita, *
Maica pururea Fecioara, *
Maica vrednica de iubire, *
Maica minunata, *
Maica bunului sfat, *
Maica Creatorului, *
Maica Mantuitorului, *
Fecioara preainteleapta, *
Fecioara vrednica de cinste, *
Fecioara vrednica de lauda, *
Fecioara puternica, *
Fecioara miloasa, *
Fecioara credincioasa, *
Oglinda dreptatii, *
Tronul intelepciunii, *
Pricina bucuriei noastre, *
Vas duhovnicesc, *
Vas vrednic de cinste, *
Vas vestit de cucernicie, *
Trandafir tainic, *
Turnul lui David, *
Turn de fildes, *
Casa de aur, *
Chivotul legii, *
Poarta cerului, *
Steaua diminetii, *
Tamaduitoarea bolnavilor, *
Scaparea pacatosilor, *
Mangaietoarea mahnitilor, *
Ajutorul crestinilor, *
Regina ingerilor, *
Regina patriarhilor, *
Regina profetilor, *
Regina apostolilor, *
Regina martirilor, *
Regina marturisitorilor, *
Regina fecioarelor, *
Regina tuturor sfintilor, *
Regina zamislita fara de prihana stramoseasca, *
Regina inaltata cu trupul la cer, *
Regina preasfantului Rozariu, *
Regina pacii, *
Regina familiei, *
Regina Romaniei, *
Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta pacatele lumii, iarta-ne, Doamne,
Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta pacatele lumii, asculta-ne, Doamne,
Mielul lui Dumnezeu, care iei asupra ta pacatele lumii, miluieste-ne pe noi!

V. Roaga-te pentru noi, regina preasfantului Rozariu.
R. Ca sa ne facem vrednici de fagaduintele lui Isus Cristos.

Sa ne rugam:
Dumnezeule, al carui Unul-nascut prin viata, moartea si invierea sa ne-a pregatit rasplata mantuirii vesnice, da-ne, te rugam, harul ca, cinstind aceste mistere, prin Rozariul preasfintei Fecioare Maria sa imitam ceea ce ele cuprind si sa dobandim ceea ce ele fagaduiesc, prin acelasi Cristos, Domnul nostru. Amin.