Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Preasf. Fec. Maria de la Lourdes

Novena la Preasf. Fec. Maria de la Lourdes

Novena catre Fecioara de la Lourdes

Aparitia
Joi, 11 februarie 1858, Bernadette Soubirous, sora ei Marie si inca o prietena s-au dus spre un rau din vecinatate ca sa adune lemne de foc. In timp ce Maria si prietena ei au traversat raul ca sa caute pe malul celalalt, Bernadeta a ramas pe uscat. In timp ce cauta lemne, ea auzit un zgomot puternic asemenea sunetului de furtuna care venea dinspre o grota din vecinatate. La gura acelei grote era o tufa de trandafiri care se miscau de parca era vant, desi nu batea deloc vantul. In interiorul grotei a vazut un nor auriu, si imediat apoi s-a aratat o tanara doamna frumoasa care statea deasupra tufei. Aceasta i-a zambit Bernadetei si i-a facut semn sa de apropie. Bernadeta pierdu teama pe care o avu inainte si a cazut in genunchi pentru a spune Rozariul.
Timp de sase luni Maria i s-a aratat Bernadetei de optsprezece ori, fara ca aceasta sa stie cine era doamna pana la ultima aratare. In timpul celei de-a noua aparitii, Maria i-a spus Bernadetei sa sape o groapa in pamant, sa bea apa de acolo si sa se spele in ea. Mai apoi groapa s-a transformat intr-un izvor de apa, care, dupa cum a promis Maria, ii va vindeca pe cei care ii vor folosi apa.
Pe 25 martie, de Nephrihanita Zamislire, maria i-a spus Bernadetei: „Eu sunt Neprihanita Zamislire”. Aparitiile au fost declarate autentice in 1862 si Lourdes-ul a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj. Bernadeta a devenit sora de Notre Dame in Nevers si a murit acolo in 1879 dupa o lunga si dureroasa perioada de boala. Ea a fost declarata sfanta in 1933, nu datorita aparitiilor, ci pentru dedicarea ei la o viata de simplitate si slujire. Trupul ei a ramas neputrezit. http://en.wikipedia.org/wiki/Bernadette_Soubiroux

NOVENA

Ziua I
Marie Imaculata, Fecioara de la Lourdes, mama neprihanita, aleasa din eternitate spre a fi mama Cuvantului Divin, nepatata de pacatul originar, ingenunchem in fata ta asemenea Bernadetei la Lourdes si ne rugam tie cu incredere de copil, ca in timp ce contemplam aparitia ta glorioasa la Lourdes, sa asculti cu indurare rugaciunea noastra, si sa ne asiguri de bunavointa ta fata de cererea pe care ti-o indreptam in aceasta novena (se mentioneaza cererea).
Stea stralucitoare de puritate, Marie Imaculata, Fecioara de la Lourdes, glorioasa in credinta, triumfatoare in incoronarea ta, arata-ne indurarea Maicii lui Dumnezeu, Fecioara Marie, Regina si Mama, fii ajutorul, speranta, puterea si mangaierea noastra. Amin
Sfanta fecioara de la Lourdes, roaga-te pentru noi!
Sfanta Bernadeta, roaga-te pentru noi!

Ziua a doua
Fii binecuvantata, Fecioara Preacurata, pentru dorinta ta de a te arata stralucind cu lumina, blandete si frumusete in grota de la Lourdes, spunandu-i sfintei Bernadeta: „Eu sunt Neprihanita Zamislire”. O Marie Preacurata, aprinde inima noastra cu o raza arzatoare din iubirea arzatoare a inimii tale curate. Fa ca inimile noastre sa traiasca iubirea pentru Isus si pentru tine, ca sa meritam intr-o zi bucuria vietii vesnice. O, impartitoarea indurarii lui Dumnezeu, primeste si prezinta-i Fiului tau cererea pe care ti-o indreptam in aceasta novena (se mentioneaza cererea).
Stea stralucitoare…

Ziua a treia
Tu care esti plina de credinta, o Marie, fara pata de pacat originar. O Marie, zamislita fara de pacat, roaga-te pentru noi cei care alergam la tine. Stea stralucitoare de sfintenie, intrucat in acea zi minunata, deasupra stancii puternice din Lourdes i-ai vorbit micii Bernadeta si o fantana a izvorat din pamant, si miracolele s-au inceput, si Lourdes-ul a devenit un mare sanctuar, asculta implorarea noastra fierbinte, primeste cerere noastra pe care si-o indreptam cu sinceritate (se mentioneaza cererea).
Stea stralucitoare…

Ziua a patra
Regina imaculata a cerului, noi, copiii tai nestatornici si supusi greselii, alaturam rugaciunile noastre nevrednice celor ale ingerilor, sfintilor si ale tale – inspre slava Celui Preasfant si a Sfintei Treimi atat in cer cat si pe pamant. Sfanta Fecioara de la Lourdes, dupa cum ai privit cu iubire si indurare catre Bernadeta in timp ce se ruga rozariul in grota, te imploram priveste asupra noastra cu iubire si indurare. Din belsugul de bunatate cu care te-a inzestrat Fiul tau Divin, Dulce Mama a Dumnezeirii, da-ne noua tuturor ceea ce avem nevoie, si in acest moment, priveste cu bunatate la indurarea pe care o cautam prin aceasta novena (se mentioneaza cererea).
Stea stralucitoare…

Ziua a cincea
Marie Preacurata, Mama a lui Dumnezeu si mama noastra, din inaltimea divinitatii tale priveste cu bunatate spre noi, in timp ce noi, plini de incredere in nemarginita ta bunatate si increzatori ca Fiul tau va privi cu indurare la cererile pe care le indrepti catre El in numele nostru,  te imploram sa ne vii in ajutor si sa ne asculti cerere pe care ti-o adresam in aceasta novena (se mentioneaza cererea).
Stea stralucitoare…

Ziua a sasea
Slavita Mama a lui Dumnezeu, atat de puternica in demnitatea ta de Fecioara de la Lourdes, catre tine ridicam inimile si mainile noastre spre a implora puternica ta mijlocire spre a primi de la inima prea induratoare a lui Isus tot ajutorul si milostivirea de care avem nevoie pentru fericirea sufletului nostru si pentru rugamintea pe care ti-o adresam cu ardoare in aceasta novena (se mentioneaza cererea).
O Fecioara de la Lourdes, cu stelele cerului in parul tau si trandafirii pamantului la picioarele tale, priveste astazi cu indurare la noi, asa cum ai facut inainte cu Bernadeta in grota de la Lourdes.
Stea stralucitoare…

Ziua a saptea
Atotputernice Dumnezeule, care prin Neprihanita Zamislire a Preacuratei Fecioare Maria ai pregatit un locas vrednic de Fiul Tau, cu umilinta te imploram ca, in timp ce contemplam aparitia Sfintei Fecioare Maria in grota de la Lourdes, sa fim binecuvantati cu sanatatea mintii si a trupului. O Mama Marie prea indurata,  Mama adorata a Stapanului si Izbavitorului nostru, priveste cu bunatate spre noi, asa cum ai facut cu Bernadeta, si mijloceste la El pentru noi, pentru ca ruga noastra pe care ti-o indreptam cu sinceritate sa fie ascultata (se mentioneaza cererea).
Stea stralucitoare…

Ziua a opta
Mama Imaculata a lui Dumnezeu, ai coborat din cer pentru a i te arata micii Bernadeta in grota de la Lourdes. Si dupa cum Bernadeta a ingenunchiat la picioare tale si fantana miraculoasa a izvorat si pamant, si dupa cum multimile ingenuncheaza de atunci in fata sanctuarului tau, la fel si noi ingenunchem astazi pentru ca in indurarea ta sa implori de la Fiul tau Divin ajutorul pe care il cerem in aceasta novena (se mentioneaza cererea).
Stea stralucitoare…

Ziua a noua
Slavita Mama a lui Dumnezeu, catre tine ridicam inimile si mainile noastre spre a implora puternica ta mijlocire pentru a primi de la Inima Preablanda a lui Isus toate indurarile necesare vietii noastre spirituale si pamantesti, si mai ales pentru indurarea de a avea o moarte fericita. O Mama a Stapanului Divin, la incheierea acestei novene, iti cerem in mod special ajutorul in ruga noastra (se mentioneaza cererea).
Suntem increzatori ca rugaciunile noastre vor fi auzite. O Mama a Stapanului nostru, prin iubirea pe care i-o porti lui Isus Cristos, si pentru gloria numelui Sau, asculta-ne rugaciunea si ne implineste cererea.
Stea stralucitoare…

 

Rugaciunea Stea Stralucitoare:

Stea stralucitoare de puritate, Marie Imaculata, Fecioara de la Lourdes, glorioasa in credinta, triumfatoare in incoronarea ta, arata-ne indurarea Maicii lui Dumnezeu, Fecioara Marie, Regina si Mama, fii ajutorul, speranta, puterea si mangaierea noastra. Amin
Sfanta fecioara de la Lourdes, roaga-te pentru noi!
Sfanta Bernadeta, roaga-te pentru noi!

 

Traducere si adptare facute de www.novena.ro