Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Fer. Vladimir Ghika

Novena la Fer. Vladimir Ghika
Rugaciune la Fericitul Vladimir Ghika
 
(Pentru novena la Fericitul Vladimir Ghika se va spune timp de noua zile consecutiv rugaciunea de mai jos).
 
         Doamne Isuse Cristoase, Marele si Vesnicul Preot al sufletelor noastre, Tu i-ai trimis pe apostolii si discipolii Tai in lumea intreaga, pentru a duce tuturor oamenilor vestea cea buna a iubirii Tale. In pragul sacrificiului Tau suprem pentru mantuirea lumii, la cina de pe urma, Te-ai rugat Tatalui ceresc ca Biserica Ta sa fie una.
Priveste cu bunavointa la poporul roman, din sanul caruia l-ai ales pe Vladimir Ghika - suflet nobil atat din nastere cat si prin vocatie. El a dat marturie despre Tine cu zel apostolic pe toate meridianele pamantului si si-a pecetluit credinta neclintita in Tine cu pretul martiriului sau.
Fa ca exemplul sau de credinta si de iubire sa straluceasca tot mai mult printre noi. Asa cum in vremea petrecerii sale pamantesti savarsea, prin puterea Ta, marete fapte de binefacere, iar la chemarea Ta imbina armonios Orientul cu Occidentul, tot astfel acum, pentru meritele si sfintenia martiriului sau, daruieste-ne harul pe care ti-l cerem din adancul inimii ... (aici se spune harul cerut), pentru ca el sa fie canonizat cat mai curand si sa mijloceasca intr-un viitor cat mai apropiat unirea tuturor crestinilor, spre slava Ta, care vietuiesti si domnesti in vecii vecilor.
Amin.
 
Tatal nostru... Bucura-te, Marie... Slava Tatalui...

Disponibila via internet  prin intermediul  www.vladimirghika.ro