Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

N. la Sf. Fec. Maria dezlegatoarea nodurilor

N. la Sf. Fec. Maria dezlegatoarea nodurilor

NOVENA in cinstea “Mariei care dezleaga nodurile”

Cum sa ne rugam:
1)Se face semnul crucii.
2)Se recita actul de cainta. Se cere iertare pentru pacatele proprii si, mai ales, se ia hotararea ferma de a nu le mai savarsi niciodata.
3)Se recita primele trei decade din rozariu.
4)Se citeste meditatia proprie pentru fiecare zi a novenei (de la ziua intaia pana la a noua).
5)Se recita apoi ultimele doua decade din rozariu.
6)Se va incheia cu „Rugaciunea catre Maria care dezleaga nodurile”.
7)Se face semnul crucii.

Meditatie

Ziua intaia
Sfanta Maica preaiubita, preasfanta Marie, tu care dezlegi “nodurile” care ii sufoca pe copiii tai, intinde-ti mainile tale milostive asupra mea. Eu iti incredintez astazi acest ”nod”, permisiunea ca surorile noastre Adoratoare sa se intoarca in casa lor si toate consecintele negative pe care el le aduce asupra vietii mele. Eu iti daruiesc acest ”nod” care ma chinuie, ma face nefericit(a) si ma impiedica sa ma unesc cu tine si cu Fiul tau Isus, Mantuitorul meu.
Eu am recurs la tine, ”Marie care dezlegi nodurile” caci eu am increderea in tine si stiu ca tu nu ai dispretuit niciodata un copil pacatos care te roaga sa-l ajuti. Eu cred ca tu poti sa dezlegi acest ”nod” caci Isus iti da orice putere.
Eu am incredere ca tu vei accepta sa dezlegi acest nod, caci tu esti Mama mea. Eu stiu ca tu o vei face pentru ca ma iubesti si ma iubesti chiar cu iubirea lui Dumnezeu.
Iti multumesc Maica mea preaiubita.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
Cine cauta un har, il va gasi in mainile Mariei.

Ziua a doua
Marie, Maica preaiubita, izvor al tuturor harurilor, inima mea se indreapta spre tine astazi. Eu recunosc ca sunt pacatos (pacatoasa) si ca am nevoie de ajutorul tau. Din cauza egoismelor mele, a ranchiunelor mele, a lipsurilor mele de generozitate si a lipsurilor mele de umilinta, eu am neglijat foarte adesea harurile pe care mi le obtii.
Eu ma intorc la tine astazi, “Marie care dezlegi nodurile”, pentru ca sa ceri , pentru mine, Fiului tau Isus curatia inimii, dezlipirea, umilinta si increderea. Eu voi trai aceasta zi practicand aceste virtuti. Eu ti le voi oferi ca dovada a iubirii mele fata de tine. Eu incredintez in mainile tale acest ”nod”, a permite surorilor noastre Adoratoare sa se reintoarca in casa lor, care ma impiedica sa reflectez slava lui Dumnezeu.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
Maria i-a oferit lui Dumnezeu fiecare moment al zilei sale.

Ziua a treia
Mama mijlocitoare, Regina Cerului, tu ale carei maini primesc si impart toate bogatiile Regelui, intoarce-ti spre mine ochii tai milostivi. Eu depun in mainile tale acest “nod” al vietii mele, a permite surorilor noastre Adoratoare sa se reintoarca in casa lor, orice ranchiuna, orice resentiment al caror izvor este el.
Eu iti cer iertare, Dumnezeule Tata, pentru greselile mele. Ajuta-ma acum sa le iert pe toate persoanele care, in mod constient sau inconstient, au provocat acest ”nod”. In masura dezlipirii mele Tu vei putea sa-l dezlegi. In fata ta, Maica preaiubita, si in numele Fiului tau Isus, Mantuitorul meu, care a fost ofensat, si care a stiut sa ierte, eu le iert acum pe aceste persoane…, si ma iert si pe mine, pentru totdeauna.
Iti multumesc, ”Marie care dezlegi nodurile” pentru ca dezlegi in inima mea nodul ranchiunei si nodul pe care ti-l prezint acum.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
Acela care vrea haruri se indreapta spre Maria.

Ziua a patra
Sfanta Maica Preaiubita, primitoare fata de toti cei care te cauta, ai mila de mine. Eu depun in mainile tale acest “nod”, a permite surorilor noastre Adoratoare sa se intoarca in casa lor. El ma impiedica sa fiu in pace, el paralizeaza sufletul meu, ma impedica sa merg pana la Domnul meu si sa-mi pun viata in slujba Sa.
Dezleaga acest ”nod” al vietii mele, o Maica mea. Cere-i lui Isus vindecarea credintei mele paralizate care se lasa biruita de pietrele drumului. Mergi impreuna cu mine, Mama preaiubitoare, pentru ca eu sa devin constienta ca aceste pietre sunt de fapt prietene, sa incetez de a murmura si sa invat a multumi in orice moment si a surade, increzator in puterea ta.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
Maria este soarele si toata lumea beneficiaza de caldura ei.

Ziua a cincea
“Mama care dezlegi nodurile”, generoasa si plina de compasiune, eu ma intorc spre tine pentru a incredinta, inca o data, acest ”nod” in mainile tale, a permite surorilor noastre Adoratoare sa se intoarca in casa lor. Eu iti cer intelepciunea lui Dumnezeu, pentru ca eu sa actionez sub lumina Duhului Sfant pentru a trece peste toate aceste dificultati.
Nimeni nu te-a vazut manioasa; dimpotriva, cuvintele tale erau asa de pline de bunatate, incat in tine se vedea inima lui Dumnezeu.
Scapa-ma de tristete, de manie si de ura pe care acest ”nod” a facut-o sa se nasca in mine.
Maica preaiubita, da-mi bunatatea ta si intelepciunea ta si harul de a invata sa meditez totul in tacere in inima mea. Si, asa cum ai facut la Rusalii, mijloceste la Isus pentru ca eu sa primesc in viata mea o noua revarsare a Duhului Sfant. Duh al lui Dumnezeu, vino asupra mea!
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
Maria este plina de putere la Dumnezeu.

Ziua a sasea
Regina a Milostivirii, iti incredintez acest “nod” al vietii mele, a permite surorilor noastre Adoratoare sa se intoarca in casa lor, si iti cer sa-mi dai o inima care stie sa fie rabdatoare in timp ce tu dezlegi acest ”nod”.
Invata-ma sa perseverez in ascultarea Cuvantului Fiului tau, sa ma spovedesc, sa ma impartasesc, in sfarsit, ramai cu mine. Pregateste inima mea pentru a sarbatori cu ingerii harul pe care esti in curs sa mi-l obtii.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
Tu esti cu totul frumoasa, Marie, si nici o pata nu te-a atins.

Ziua a saptea
Maica Preacurata, eu ma intorc spre tine astazi: eu te rog sa dezlegi acest ”nod” din viata mea, sa permiti surorilor noastre Adoratoare sa se intoarca in casa lor si sa ma eliberezi de influenta celui Rau. Dumnezeu ti-a acordat o mare putere asupra tuturor diavolilor. Eu ma lepad astazi de diavoli si de toate legaturile pe care le am cu ei. Eu proclam ca Isus este singurul meu Mantuitor, singurul meu Domn.
O ”Marie care dezlegi nodurile”, zdrobeste capul celui Rau. Distruge cursele pe care le-au provocat aceste noduri in viata mea. Iti multumesc, Maica preaiubita. Doamne, elibereaza-ma prin Sangele tau pretios!
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
”Tu esti slava Ierusalimului, tu esti cinstea poporului nostru”.

Ziua a opta
Fecioara Maica a lui Dumnezeu, plina de milostivire, ai mila de copilul tau si dezleaga acest “nod”, a permite surorilor noastre Adoratoare sa se intoarca in casa lor, din viata mea.
Eu am nevoie sa ma vizitezi, asa cum ai vizitat-o pe Elisabeta. Adu-mi-l pe Isus pentru ca El sa mi-l aduca pe Duhul Sfant. Invata-ma sa practic virtutile curajului, bucuriei, umilintei, credintei, si, asemenea Elisabetei, fa-ma sa fiu plina de Duhul Sfant. Eu vreau ca tu sa fii Mama mea, Regina mea si prietena mea. Eu iti daruiesc inima mea si tot ce imi apartine: casa mea, familia mea, bunurile mele exterioare si interioare. Eu iti apartin pentru totdeauna. Pune in mine inima ta pentru ca eu sa pot face tot ceea ce Isus imi spune sa fac.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru mine.
Sa mergem asadar, plini de incredere, spre tronul harului.

Ziua a noua
Maica Preasfanta, Avocata noastra, tu “care dezlegi nodurile”, eu vin astazi sa-ti multumesc pentru ca ai dezlegat acest ”nod”, a permite surorilor noastre Adoratoare sa se intoarca in casa lor, din viata mea. Tu stii durerea pe care mi-o provoaca. Iti multumesc, o Mama mea, pentru ca ai sters in milostivirea ta, lacrimile din ochii mei. Iti multumesc pentru ca ma primesti in bratele tale si imi permiti sa primesc un alt har de la Dumnezeu.
”Marie care dezlegi nodurile”, o Maica mea preaiubita, eu iti multumesc pentru ca dezlegi ”nodurile” din viata mea. Acopera-ma cu mantia ta de iubire, pastreaza-ma sub ocrotirea ta, lumineaza-ma cu pacea ta.
”Marie care dezlegi nodurile”, roaga-te pentru noi.