Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

N. la Sarb. Nasterii Domnului

N. la Sarb. Nasterii Domnului

 

(16 decembrie - 24 decembrie)

Novena la Sarbatoarea Nasterii Domnului

Dumnezeule , vino in ajutorul meu! Doamne, grabeste-te sa ma ajuti!

Slava Tatalui…

Ziua intai

O, Isuse , Mantuitorul sufletelor noastre, care te-ai nascut om intre noi oamenii, pentru ca prin venirea ta sa reinnoiesti lumea, da-ne te rugam harul ca, in aceste zile sfinte, noi toti sa ne gandim la dragostea ta nesfarsita si sa reinoim sufletele noastre la o viata cu adevarat crestineasca urmand pildele tale.

Tatal nostru…

Ziua a doua

O, Isuse , Dumnezeu nenmarginit, pe care cerul si pamantul nu-l pot cuprinde, Tu ai voit sa te inchizi timp de noua luni in sanul feciorelnic al Mariei, stand acolo, retras si tacut. Invata-ne te rugam, sa iubim si noi tacerea si reculegerea pentru ca sa putem fugi de atatea pacate pe care le aduce in suflet zgomotul lumii.

Tatal nostru…

Ziua a treia

O, Isuse , prunc ceresc, care stand retras in sanul Maicii tale, din acele clipe déjà gemeai, te rugai si te jertfeai Tatalui Ceresc pentru mantuirea sufletelor; da-ne te rugam harul, ca sa fim totdeauna patrunsi de ravna pentru mantuirea noastra cea vesnica.

Tatal Nostru…

Ziua a patra

O, Isuse , Imparate preainalt, care, dus de Maica ta la Betleem, ai voit sa te supui dorintei imparatului, care oranduia inscrierea supusilor sai, fa, te rugam , ca si noi sa ne supunem totdeauna si fara impotrivire acelora care ne poruncesc si ne calauzesc in numele tau.

Tatal Nostru…

Ziua a cincea

O, Isuse, Ziditorul a toata faptura, care pregatesti adapost pasarilor si vizuini de odihna tuturor vietuitoarelor. Tu, la nasterea ta, nu ai gasit nici o inima milostiva care sa te gazduiasaca pe tine si pe Maica ta Preasfanta, ci ai fost refuzat si dispretuit de toti! Da-ne te rugam harul ca noi sa nu fim surzi la chemarile tale si sa te primim in inimile noastre; ajuta-ne totodata ca sa suferim si noi cu rabdare, cum ai suferit Tu, orice dispret din partea aproapelui nostru.

Tatal Nostru…

Ziua a sasea

O, Isuse, Rege vesnic incoronat de slava si de ingeri, Tu, alungat de toti, ai fost nevoit sa te nasty intr-un grajd, inconjurat de niste animale! Smerenia ta cea adanca umple de rusine mandria noastra, acelor care nu putem suferi cand ne vedem injositi! Fa, te rugam ca de azi inainte, urmand pilda ta, sa fim smeriti cu adevarat din inima.

Tatal nostru…

Ziua a saptea

O, Isuse, izvor nesecat a toata bogatia, care imbraci soarele cu stralucire, impodobesti cu aur coroanele regilor, acoperi pamantul cu verdeata si flori minunate, Tu, la nasterea ta, nu ai avut cu ce sa-ti acoperi trupul cel fraged si ai fost inconjurat de cea mai cumplita saracie. Ajuta-ne te rugam,ca sa invatam si noi a ne dezlipi inima noastra de lucrurile pamantesti si a ne infrana trupul nostru prin pocainta adevarata pe care ne-ai aratat-o, singurul drum care ne poate duce la Imparatia Cerurilor.

Tatal Nostru…

Ziua a opta

O, Isuse, principele pacii, intru care si prin care neamul omenesc a gasit impacare cu Tatal Cel vesnic, Tu ai voit sa te nasti atunci cand in lume au incetat razboaiele si cand toate popoarele erau in pace. Fa te rugam ca si in noi, sa inceteze lupta patimilor celor rele impotriva sufletului si da, te rugam, in zilele noastre, buna oranduiala si pace intre toate natiunile aducandu-le pe toate ca sa-ti slujeasca tie.

Tatal Nostru…

Ziua a noua

O, Isuse, asteptatul si doritul popoarelor, Tu, prin nasterea ta, ai imprastiat intunericul pacatului si ai rupt lanturile prin care iadul tinea incatusat neamul omenesc in robia lui! Sa fii binecuvantat in vecii vecilor, pentru ca, nascandu-te ai venit sa scapi din robie poporul tau. Fa, te rugam, o, Isuse, ca noi sa ne lepadam cu adevarat de orice nelegiuire si pacat si de orice rautate; sa umblam la lumina pildelor si a invataturilor tale, asteptand cu nadejde in cer rasplata pe care tu ai fagaduit-o acelora ce te urmeaza pe tine.

Tatal Nostru…

Imnul Magnificat…

V: Sloboziti, cerurilor, roua de sus si norii sa-l reverse pe cel drept. R: Sa se deschida pamantul si sa nasca pe Mantuitorul. Sa ne rugam: Trezeste, Doamne, puterea ta si vino pentru ca, prin ocrotirea ta, sa fim scapati de amenintatoarele primejdii ale pacatelor noastre si prin izbavirea ta, sa fim mantuiti, Amin.