Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

N. la Sarb. Adormirea Maicii Domnului - II

N. la Sarb. Adormirea Maicii Domnului - II

Novena de pregatire la solemnitatea Adormirii Maicii Domnului
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

(6 august-14 august)

Ziua intai
Fecioara preafericita, pentru acea bucurie ce a simtit-o sufletul tau, afland ca vei trece din viata aceasta la slava nesfarsita a cerului, dobandeste-ne, te rugam, harul ca toti sa traim astfel incat sa intampinam cu seninatate clipa mortii.
Bucura-te, Marie

Ziua a doua
Fecioara prea vrednica de iubire, care i-ai mangaiat pe sfintii Apostoli, mahniti pentru plecarea ta din lume, indura-te de noi in necazurile noastre, dar mai ales in ceasul cel din urma al vietii noastre.
Bucura-te, Marie

Ziua a treia
Fecioara neprihanita, trecerea ta din aceasta viata nu a fost o urmare a pacatului, ci a dragostei dumnezeiesti, care a desfacut preacuratul tau suflet de orice piedica, lasandu-L sa zboare liber in bratele dumnezeiescului tau Fiu. Dobandeste-ne si noua harul ca sa sfarsim aceasta viata cu un act de iubire desavarsita catre Dumnezeu, care sa ne uneasca pe veci cu El.
Bucura-te, Marie

Ziua a patra
Ne bucuram cu tine, Fecioara aleasa, pentru cinstea pe care trupul tau a primit-o de la ingeri atunci cand, in cantece de lauda, a fost inaltat la cer. Cu adevarat el a fost chivotul cel vrednic de inchinare, unde s-a intrupat Cuvantul lui Dumnezeu. O, Marie, dobandeste-ne si noua harul de a ne pastra pururea curati, chivoturi vii ale Sfintei Treimi, ca sa putem ajunge odata sa fim impreuna cu tine in slava cereasca.
Bucura-te, Marie

Ziua a cincea
Fii binecuvantata, Fecioara minunata, pentru fericita inviere a trupului tau, care a fost inzestrat cu frumusetea cereasca. O, cat de bine au fost rasplatite muncile tale! Ajuta-ne, o, scumpa Mama, sa suferim cu bucurie, din dragoste catre Isus, orice neajuns, ca sa putem invia si noi in glorie asemenea tie.
Bucura-te, Marie

Ziua a sasea
Noi cinstim, o, Maica a lui Dumnezeu, glorioasa ta ridicare la cer. De pe tronul tau de Regina, cauta spre noi, cei de pe pamant, si dezlipeste inimile noastre de cele pamantesti, ca sa traim ca adevarati fii ai lui Dumnezeu.
Bucura-te, Marie

Ziua a saptea
O, Marie, Fiica Tatalui vesnic, care acum esti Regina cerului si al pamantului, arata-ti puterea nimicind pe dusmanii nostri sufletesti si pe aceia ai sfintei Biserici, ca Fiul tau sa se instapaneasca pe deplin in viata noastra si in lumea intreaga.
Bucura-te, Marie

Ziua a opta
O, Marie, Maica Cuvantului intrupat, tu ai fost inzestrata de Fiul tau cu tot harul si cu toata intelepciunea cea dumnezeiasca. Dobandeste tuturor crestinilor lumina, ca sa cunoasca adevarurile Evangheliei si sa le urmeze cu statornicie.
Bucura-te, Marie

Ziua a noua
Bucura-te, Mireasa preacurata a Duhului Sfant, care ai fost inzestrata de El cu iubirea cea mai desavarsita. Te rugam, atrage-ne pe urmele tale, intareste hotararile noastre bune, invata-ne sa fim placuti lui Dumnezeu, ca sa ne putem bucura si noi de slava cea vesnica impreuna cu tine. Amin.
 
Tatal nostru... Bucura-te,Marie... Slava Tatalui...

 

Aducem multumiri speciale pentru disponibilitatea acestei novene colectivului Editurii Serafica si Parintelui Manole Serban.