Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

N. la Pr. Fec. Maria de Guadelupe-I

N. la Pr. Fec. Maria de Guadelupe-I

Novena catre Santa Fecioara de Guadalupe

Aparitia Fecioarei de Guadalupe
In timpul plimbarii din satul lui spre Mexico City, pe 9 decembrie 1531, recent botezatul indian Juan Diego a avut o viziune a Fecioarei pe dealul Tepeyec. Vorbindu-i in nahuatl (limba indienilor), Fecioara de Guadalupe l-a rugat sa mearga la episcopul local şi sa-i spuna ca sa construiasca o biserica in cinstea ei, in regiunea aceea. Juan Diego i-a vorbit de mai multe ori episcopului spaniol, Fray Juan de Zumarraga, dar acesta nu l-a crezut. Dupa un timp, episcopul i-a cerut lui Juan Diego sa-i arate un semn miraculos care sa dovedeasca spusele lui. Juan Diego i-a relatat urmatoarea situatie Fecioarei Mame, care l-a ascultat zambind. Fecioara i-a spus lui Juan Diego sa mearga pe varful unui munte si sa culeaga flori, desi era iarna si nici o floare nu era inflorita. El a gasit trandafiri castilieni pe munte, i-a adunat in tilma lui (un fel de prosop) si s-a infatisat cu acestia la episcopul Zumarraga. Cand i-a aratat lui Zumarraga, chipul Fecioarei de Guadalupe a aparut in mod miraculos pe panza. Episcopul a ingenuncheat in fata ei si a inceput constructia unei biserici in regiune. De atunci, convertirea indienilor din Mexic a luat avant. Mexicul a devenit un popor catolic. In 1935, Papa Pius al XI-lea a declarat-o pe Fecioara de Guadalupe patroana Filipinelor. Iar in 1946 a fost declarata de catre Papa Pius al XII-lea patroana Americii. Celebrarea ei are loc pe 12 decembrie.

Rugaciune zilnica (Rugaciune la Sf. Fecioara Maria de Guadelupe)
Sfanta Fecioara de Guadalupe, trandafir mistic, mijloceste pentru Biserica Sfanta, apara-l pe Suveranul Pontif si pe cei care iti cer ajutorul in nevoie, tu care esti Fecioara Maria si insasi Mama lui Isus, roaga-te Fiului tau Preasfant pentru credinta noastra, tu care esti speranta noastra in vremuri de grea incercare, binefacatoarea noastra si nadejdea noastra in mantuirea de apoi.
Mama a Dumnezeului nostru, care ai avut fericirea de a fi vizitata de un inger, roaga-te pentru mine, iar cu ajutorul tau sa te pot imita si sa accept indurarea pe care mi-a dat-o Dumnezeu pentru a face fata tuturor problemelor vietii. Amin.

Ziua intai
"Numele Fecioarei era Maria."
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca: In luna a sasea ingerul Gabriel a fost trimis de Dumnezeu intr-un oras din Galileea, numit Nazaret, la o fecioara logodita cu un barbat pe nume Iosif din casa lui David, pe care o chema Maria (Lc I: 26-27).
Cateodata mesajele pe care Dumnezeu mi le trimite in viata mea sunt greu de auzit: boala, moartea cuiva drag, cautarea unui nou serviciu, separarea de familie si multe altele.
Rugaciunea zilnica: Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Sfanta Fecioara de Guadalupe, roaga-te pentru mine, cel care am alergat la tine si mijloceste te rog de la Fiul tau Isus ceea ce eu am cerut de la tine!
 
Ziua a doua
"Dumnezeu este cu tine!"
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca: „Bucura-te cea plina de har! Domnul este cu tine!” (Lc. I: 28).
Adesea ma simt singur si am nevoie de alinarea de a sti ca Dumnezeu este intotdeauna cu mine, asa cum tie ingerul ti-a spus. Am nevoie sa stiu aceasta atunci cand nu pot gasi calea de a trece peste problemele mele.
Rugaciuni zilnice: ...

Ziua a treia
"Maria era tulburata!"
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca: "Auzind acestea, Maria se tulbura la cuvintele lui, si se gandea ce fel de salut poate fi acesta (Lc I: 29)".
Ca si tine, eu sunt adesea tulburat de ce se petrece in viata mea. Uneori nu pot accepta ce se intampla in lumea din jurul meu. Imbatranesc, imi pierd rabdarea, nu ma vad crescand in cunoastere si sfintenie, imi pare ca ma implic in relatii impovaratoare, si mai mult, imi pare greu sa ma schimb.
Rugaciuni zilnice: ...

Ziua a patra
"Nu te teme!"
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca: Ingerul i-a spus: „Nu te teme, Marie, caci ai aflat har la Dumenzeu…” (Lc I: 30).
Ca si tine, Maica Preasfanta, care te-ai infricosat cand ai auzit mesajul Domnului, si eu ma tem adesea ca nu voi avea bani suficienti ca sa ma hranesc. Ma tem ca nu pot sa imi platesc datoriile, ma tem ca imi voi pierde slujba, ma tem ca voi fi singur, si, mai presus de toate, ma tem ca nu voi implini vointa Domnului.
Rugaciuni zilnice: ...

Ziua a cincea
"Cum se va face asta?"
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca:Maria ii zise ingerului: „Cum se va face acesta, de vreme ce eu nu cunosc barbat?” (Lc I: 34)
De multe ori ma intreb cum se poate ca lucrurile sa-mi mearga asa de rau. Incerc sa-i ajut pe ceilalti, incerc sa fac totul pentru familia mea si pentru prieteni, dar parca niciodata nu se intampla asa cum imi doresc. Este nevoie ca sa fac mai mult pentru cei pe care vreau sa ii ajut.
Rugaciuni zilnice: ...

Ziua a sasea
"La Dumnezeu nimic nu este cu neputinta!"
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca:”Iata, Elisabeta, ruda ta, a zamislit si ea un fiu la batranete, si acum este in luna a saseaa, aceea care se numea stearpa; caci la Dunezeu nimic nu este cu neputinta” (Lc I: 36-37).
Sfanta Maica a lui Dumnezeu, cand te-ai aratat pe muntele Tepeyec, parea de necrezut ca indienii vor fi vreodata respectati si eliberati. Ajuta-ma sa ma eliberez din sclavia obiceiurilor mele gresite si a pacatelor, caci nimic nu este imposibil cu ajutorul Domnului.
Rugaciuni zilnice: ...

Ziua a saptea
"Iata roaba Domnului!"
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca: Maria a spus: „Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul Tau. Si ingerul a plecat de la ea” (Lc I: 38).
Pe Muntele Tepeyec tu l-ai ales pe Juan sa fie mesagerul tau. El a devenit slujitorul tau si a facut ce i-ai cerut. Ajuta-ma ca viata mea sa fie asemenea cu a ta si sa-l pot sluji pe Dumnezeu in toate. Invata-ma sa pun pe locul doi bunurile materiale de pe acest pamant. Ajuta-ma sa-mi pun viata in ordine asa cum vrea Dumnezeu.
Rugaciuni zilnice: ...

Ziua a opta
"Pruncul a tresaltat."
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca: Ea (Maria) intra in casa lui Zaharia si o saluta pe Elisabeta. Indata ce auzi Elisabeta urarea Mariei, ii tresalta pruncul in sanul ei, si se umplu Elisabeta de duhul Sfant (Lc I: 40-41).
Binecuvantata Fecioara de Guadalupe, cand te-ai aratat pe Muntele Tepeyec, le-ai adus speranta indienilor. Ajuta-ma sa ii invat pe ceilalti valoarea vietii umane. Ajuta-ma sa-i pretuiesc pe cei pe care ii intalnesc, pe batrani, pe nevoiasi, pe bolnavi, pe neputinciosi, si mai ales pe cele care vor da viata. Fa ca sufletul meu sa-si doreasca a-i ajuta pe ceilalti, si mai ales asculta-mi rugaciunile.
Rugaciuni zilnice: ...

Ziua a noua
"Binecuvantata esti tu!"
Lectura din Evanghelia Domnului Nostru Isus Cristos dupa Sf. Luca:…Elisabeta a strigat cu glas tare si a zis: „Binecuvantata esti tu intre femei, si binecuvantat este rodul trupului tau” (Lc I:42).
Preacurata Fecioara Marie, tu esti cea mai binecuvantata dintre creaturile lui Dumnezeu pentru ca ai indeplinit cuvantul sau. Pe Muntele Tepeyec a ajutat ca sa fie dus la indeplinire cuvantul tau. Ajuta-ma sa accept darul binecuvantat al cuvantului lui Dumnezeu in viata mea si fa-ma sa fiu un adevarat exemplu pentru semenii mei, asa cum ai fost si tu.
Rugaciuni zilnice: ...

 

Traducere si adptare: www.novena.ro