Home
About us
F.A.Q.
Client account
Contact

Novena in cinstea Divinei Indurari

Novena in cinstea Divinei Indurari

                 NOVENA IN CINSTEA DIVINEI INDURARI
 
Novena Indurarii Divine incepe din Vinerea Sfanta si se termina sambata, in ajunul primei duminici dupa Pasti.
Insusi Isus a dorit aceasta novena fagaduind ca “va darui orice fel de har” celui care o va recita, numai sa fie spovedit sis a indeplineasca conditiile cerute de catre cultul Divinei Milostiviri, adica:
1) Increderea in Dumnezeu;
2) Fapte de caritate fata de aproapele. Iata ce-I spune Isus sfintei Faustina:      “Doresc, ca in timpul acestor noua zile tu sa conduci suflete la izvorul indurarii mele, spre a fi intarite,  improspatate si umplute de harurile necesare in greutatile vietii lor, dar mai ales in ceasul mortii lor. In fiecare zi vei conduce la Inima mea un anumit grup de suflete si le vei cufunda in oceanul indurarii mele, iar Eu, pe toate aceste suflete, le voi introduce in casa Tatalui meu. O vei face in aceasta viata si in cea viitoare. Nu voi refuza nimic acelor suflete pe care le vei conduce la izvorul indurarii mele. In fiecare zi vei cere Tatalui meu, pentru meritele Patimirii mele dureroase, haruri pentru aceste suflete”.
Pe langa cele noua zile care preceda Sarbatoarea Indurarii Divine (incepand din Vinerea Sfanta), dupa cum a cerut Isus, pentru ca sa se realizeze fagaduintele sale revelate Sfintei Faustina, novena urmatoare poate fi recitata ori de cate ori cineva doreste sa-si exprime devotiunea fata de dumnezeiasca indurare, sau cand cere anumite haruri.

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
                                    
Sau:
V. Dumnezeule, vino in ajutorul meu.
R. Doamne, grabeste-te sa ma ajuti.
Slava Tatalui.

ZIUA I
“Adu-mi astazi omenirea intreaga, dar mai ales pe cei pacatosi si cufunda-I in oceanul Indurarii mele. In felul acesta, tu ma vei mangaia de amara tristete pe care mi-o provoaca pierderea acestor suflete”.
Preamilostive Isuse, care prin natura ta, te induri si ne ierti pe noi, nu privi la pacatele noastre, ci la increderea pe care o avem in nemarginita ta bunatate; primeste-ne in lacasul Inimii tale preamilostive si nu mai ingadui sa iesim din ea pentru toata vesnicia. Te rugam aceasta, pentru iubirea care te uneste cu Tatal si cu Duhul Sfant.
O Dumnezeule milostiv si atotputernic, refugiu pentru omul pacatos, Tu, care esti  milostivirea si ocean de compasiune, ajuta-l pe cel care te invoca cu umilinta.
Parinte Vesnic, priveste cu ochi milostivi omenirea intreaga, mai ales pe sarmanii pacatosi, a caror unica speranta este Inima preamilostiva a lui Isus, iar pentru meritele patimirii sale dureroase, arata-ne indurarea ta, ca sa o preamarim pentru toata vesnicia. Amin.
Coronita Divinei Indurari*

ZIUA a II-a
“Adu-mi astazi sufletele preotilor si ale calugarilor si cufunda-le in nepatrunsa mea indurare. Ele mi-au dat taria sa indur pana la sfarsit amara mea patimire. Prin ele, ca prin niste canale, indurarea mea se revarsa asupra lumii intregi”.
Preamilostive Isuse, izvorul oricarui bine, sporeste in noi harul, ca sa infaptuim opere vrednice de indurare, ca astfel cei care ne privesc sa-l preamareasca pe Tatal cel milostiv din ceruri.
In inimi curate salasluieste iyvorul iubirii divine; purificate in marea indurarii, limpezi precum aurora, ca stelele stralucesc.
Parinte vesnic, priveste cu ochi milostivi pe cei alesi sa lucreze in via ta, sufletele preotesti si calugaresti, si intareste-i cu binecuvantarea Ta, iar prin Inima Fiului Tau in care ei se afla, daruieste-le puterea Luminii Tale, ca sa calauzeasca sip e altii la mantuire si, astfel, impreuna, sa cante pentru toata vesnicia laude indurarii Tale infinite. Amin.
Coronita divinei Indurari*

ZIUA a III-a
“Adu-mi astazi toate sufletele evlavioase si credincioase si cufunda-le in oceanul indurarii mele. Ele m-au mangaiat pe calea Calvarului, ele au fost o picatura de consolare intr-o mare de amaraciune”.
Preamilostive Isuse, care daruiesti tuturor cu imbelsugare haruri din comoara indurarii tale, primeste-ne in lacasul Inimii tale milostive si nu mai ingadui sa iesim din ea vreodata.Te rugam aceasta in numele iubirii de nedescris ce arde in Inima ta pentru Tatal ceresc.
Nepatrunse sunt minunile indurarii; nici cel drept, nici cel pacatos nu poate sa le inteleaga. Priveste-I pe toti cu indurare si atrage-i la iubirea ta.
Parinte Vesnic, priveste cu ochi milostivi la sufletele credinciosilor care sunt mostenirea Fiului tau si, prin patimirea sa dureroasa, daruieste-le binecuvantarea Ta si ocroteste-le pentru totdeauna, ca sa nu piarda iubirea Ta si comoara sfintei credinte, ci impreuna cu intregul cor al ingerilor si al sfintilor sa preamareasca pentru toata vesnicia infinita Ta indurare. Amin.
Coronita Divinei Indurari*

ZIUA a IV-a
 “Adu-mi astazi pe pagani si pe cei care inca nu ma cunosc. Si la ei m-am gandit in timpul amarei mele patimiri si zelul lor din viitor a adus alinare Inimii mele. Cufunda sufletele acestora in oceanul indurarii mele”.
 Preamilostive Isuse, care esti Lumina lumii, primeste in lacasul Inimii tale milostive sufletele paganilor care inca nu te cunosc. Fie ca razele harului Tau sa le lumineze, pentru ca si ele sa preamareasca impreuna cu noi minunile indurarii Tale, si nu le mai ingadui vreodata sa iasa din Inima Ta preainduratoare.
 Lumina iubirii Tale sa lumineze sufletele aflate in intuneric; fa ca si ele sa te cunoasca pentru ca sa preamareasca impreuna cu noi indurarea Ta.
 Parinte Vesnic, priveste cu ochi milostivi la sufletele paganilor si la acelea care inca nu te cunosc; si ele se afla in Inima preamilostiva a lui Isus. Atrage-le la lumina Evangheliei. Ele nu stiu ce mare este fericirea de a te iubi. Fa ca si ele sa preamareasca pentru toata vesnicia bogatia indurarii Tale. Amin
 Coronita Divinei Indurari*

ZIUA a V-a
 “Adu-mi astazi sufletele ereticilor si ale schismaticilor si cufunda-le in oceanul indurarii mele. In amara mea patimire mi-au sfasiat trupul si inima, adica Biserica mea. Cand se vor intoarce la unitatea Bisericii, ranile mele se vor vindeca si, in felul acesta, voi fi mangaiat in suferinta mea”.
 Preamilostive Isuse, care esti bunatatea insasi si nu refuzi lumina celor care  ti-o cer, primeste in lacasul Inimii Tale milostive pe eretici si pe schismatici, atragandu-i cu lumina Ta la unitatea Bisericii si nu le mai ingadui vreodata s-o paraseasca, ca astfel sa adore si ei generozitatea indurarii Tale.
 Din Inima Ta sa izvorasca un izvor de indurare si pentru cei care au sfasiat haina unitatii. Doar indurarea Ta atotputernica, o, Doamne, mai poate sa-i scoata din greseala lor.
 Parinte Vesnic, priveste cu indurare spre sufletele fratilor nostri despartiti, mai ales spre acelea care au irosit bunurile tale si au abuzat de harul tau, ramanand cu incapatanare in erorile lor. Nu privi la greselile lor, ci mai degraba la iubirea si patimirea amara a Fiului Tau indurata pentru ele, caci si ele se afla in Inima preamilostiva a lui Isus. Fa ca si ele sa laude pentru vecie marea ta indurare. Amin.
 Coronita Divinei Indurari*

ZIUA a VI-a
“Adu-mi astazi sufletele blande si smerite, precum si pe acelea ale copiilor, si cufunda-le in indurarea mea. Aceste suflete se aseamana cel mai mult cu Inima mea. Ele mi-au fost alinare in amarul chin al agoniei. Le-am vazut ca niste ingeri pe pamant cum vegheau la altarele mele. Asupra lor, Eu revars in torente harurile mele. Numai un suflet smerit este in stare sa primeasca harul meu; sufletelor umile le daruiesc increderea mea deplina”.
Preamilostive Isuse, care ai zis: ”Invatati de la mine caci sunt bland si smerit cu inima”, primeste in locuinta Inimii tale milostive sufletele umile si blande si mai ales pe cele ale copiilor. Aceste suflete atrag admiratia intregului paradis si sunt desfatarea  aleasa a Tatalui ceresc, caruia ii aduc o imensa bucurie raspandind inaintea tronului sau, asemenea unui buchet de flori, parfumul lor. Aceste suflete au locuinta sigura in Inima preamilostiva a lui Isus si canta fara incetare imnul iubirii si al indurarii pentru vecie.
Cu adevarat sufletul bland si smerit respira Paradisul pe pamant si de parfumul inimii sale smerite insusi Creatorul sau se bucura.
Parinte Vesnic, priveste cu indurare la sufletele blande si smerite si spre acelea ale copiilor, care se afla in Inima preamilostiva a lui Isus. Aceste suflete se aseamana cel mai mult cu Fiul Tau iar parfumul lor se inalta pana la tronul Tau. Parinte bun si milostiv, te implor, pentru iubirea si bucuria pe care o ai fata de aceste suflete, sa binecuvantezi lumea intreaga, ca impreuna sa ajungem sa cantam pentru toata vesnicia laudele milostivirii Tale. Amin. 
Coronita Divinei Indurari*

ZIUA a VII-a
“Adu-mi astazi sufletele care imi cinstesc si preamaresc indurarea si cufunda-le in ea. Aceste suflete sufera mai mult decat orice pentru patimirea mea si au patruns in adancul sufletului meu, transformandu-se in icoane vii ale Inimii mele milostive. Stralucirea lor in viata vesnica va fi deosebita. Niciunul nu va cadea in focul iadului, caci Eu insumi le voi apara in ceasul mortii pe fiecare in parte”.
Preamilostive Isuse, a carui Inima este insasi iubirea, primeste in ea sufletele care preamaresc si cinstesc in mod deosebit indurarea ta infinita.
Ele, in mijlocul greutatilor si amaraciunilor, sunt intarite de insasi puterea lui Dumnezeu, si inainteaza cu incredere in indurarea ta. Acestea sunt unite cu tine, Isuse, si poarta omenirea intreaga pe umerii lor. Ele nu vor fi judecate cu asprime, ci, in ceasul mortii, vor fi invaluite de indurarea ta.
 Sufletul care preamareste bunatatea lui Dumnezeu, In mod deosebit de El va fi iubit, alaturi de izvorul vietii mereu va fi indestulat de indurarea divina.
 Parinte Vesnic, priveste cu ochi milostivi la sufletele acelora care preamaresc si cinstesc indurarea Ta infinita; ele se afla in inima preamilostiva a lui Isus. Aceste suflete sunt Evanghelia vie, mainile lor sunt pline de fapte de iubire, iar sufletul lor revarsandu-se de bucurie iti canta, Preainalte, imnul indurarii Tale. Te implor, o Doamne, arata-le indurarea ta acestora care au crezut si si-au pus nadejdea in Tine; sa se implineasca in ele fagaduinta lui Isus: “Eu insumi voi ocroti sufletele care cinstesc indurarea mea infinita in timpul vietii lor si, in mod deosebit in ceasul mortii, le voi apara ca pe propria mea slava”. Amin.
 Coronita Divinei Indurari*
  
ZIUA a VIII-a
 “Adu-mi astazi sufletele care se gasesc in focul purgatoriului si cufunda-le in abisul indurarii mele, asa incat revarsarile Sangelui meu sa aline chinul lor. Toate aceste suflete sunt iubite de mine cu o iubire nemarginita; acum ele satisfac dreptatea mea; sta in puterea ta sa le aduci alinare. Ia din tezaurul Bisericii mele toate indulgentele si ofera-le pentru ele. O, daca tu ai cunoaste chinul lor, ai oferi neincetat pentru ele rugaciuni, platind in felul acesta datoriile lor fata de dreptatea mea!”
 Preamilostive Isuse, care ai zis: “Mila vreau, nu jertfa!”, te rugam, primeste in lacasul Inimii tale milostive, sufletele din purgatoriu, pe care le iubesti atat de mult si care inca mai trebuie sa indestuleze dreptatea ta dumnezeiasca. Fa ca suvoaiele de sange si apa care au izvorat din Inima ta sa stinga flacarile purgatoriului, ca si acolo sa fie preamarita puterea indurarii tale.
 Din cumplita arsita a focului purificator se inalta o rugaminte si un planset implorator; iar din al Sangelui si al Apei izvor alinare, mangaiere si usurare asupra lor cobor.
 Parinte Vesnic, priveste cu ochi milostivi la sufletele care sufera in purgatoriu, dar care se afla in Inima preamilostiva a lui Isus. Prin patimirea sa dureroasa si pentru marea amaraciune care a cuprins Inima sa Preasfanta, te implor fii milostiv cu aceste suflete care indestuleaza dreptatea ta, si, pentru meritele ranilor Fiului tau preaiubit, Isus, priveste-le cu iubire, deoarece noi credem ca bunatatea si indurarea ta nu au margini. Amin.
Coronita Divinei Indurari*

ZIUA a IX-a
 “Adu-mi sufletele lancede si cufunda-le in oceanul indurarii mele. Acestea sunt sufletele care ranesc cel mai dureros Inima mea. In Gradina Maslinilor sufletul meu, a simtit cel mai mare dezgust fata de ele. Din cauza lor am rostit acele cuvinte: “Tata, daca este cu putinta, treaca de la mine paharul acesta…!” Pentru ele, ultima sansa de salvare este sa recurga la milostivirea mea”.
 Preamilostive Isuse, care esti insasi indurarea, primeste sufletele lancede in lacasul Inimii tale milostive. Fa ca aceste suflete reci, care sunt asemanatoare unor cadavre si trezesc in tine atata repulsie, sa se aprinda de focul dragostei tale. O, bune Isuse, prin atotputernicia indurarii tale, atrage-le in vapaile cele mai arzatoare ale iubirii tale si daruieste-le iubirea ta sfanta, caci Tu poti totul.
 Focul si gheata, nu pot sta impreuna; caci ori focul se va stinge, ori gheata se va topi; doar Indurarea Ta, o, Doamne, pentru sarmana omenire, este alinare.
 Parinte Vesnic, priveste cu ochi milostivi la sufletele lancede, pe care Isus le adaposteste in Inima sa preamilostiva. Parinte al indurarilor, te implor, pentru patimirea amara a Fiului Tau si pentru agonia sa de trei ore pe Cruce, ingaduie ca si ele sa slaveasca maretia indurarii Tale. Amin.
 Coronita Divinei Indurari*

                                        Coronita Divinei Indurari
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin
                                       Sau
V. Dumnezeule, vino in ajutorul meu.
R. Doamne, grabeste-te sa ma ajuti.
Slava Tatalui…
Tatal Nostru…
Bucura-te Marie…
Crezul…
• Pe bobitele “Tatal nostru” se spune: 
V. Parinte Vesnic, iti ofer Trupul si Sangele, Sufletul si Dumnezeirea Fiului Tau preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos,
R. pentru ispasirea pacatelor noastre si ale lumii intregi.
• Pe bobitele”Bucura-te Marie” se spune:
V. Prin patimirea sa dureroasa,
R. ai mila de noi si de intreaga lume.
• La sfrsitul coronitei, se spune de trei ori invocatia:
V. Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte,
R. ai mila de noi.
<<O, Sange si Apa care ai tasnit din Preasfanta Inima a lui Isus, ca izvor de indurare pentru noi, ma incred in Tine>>.

Aducem multumiri speciale pentru disponibilitatea acestei novene colectivului Editurii Serafica si Parintelui Manole Serban.