Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Rugaciune pentru timpuri de incercare

Rugaciune pentru timpuri de incercare

Rugaciune pentru timpuri de incercare prin mijlocirea Sf. Anton de Padova

O, sfinte Antoane, care ai dobandit de la Dumnezeu puterea de a invia morti, trezeste sufletul meu la o viata plina de ravna sfanta.
Sfinte Antoane, far de lumina al Bisericii si al lumii, lumineaza-mi sufletul cu lumina adevarurilor ceresti. Tu, care esti puternic si gata intotdeauna pentru a veni in ajutor evlaviosilor tai, in nenorocirile lor, ajuta-ma in necazul de fata.
Tu, care de tanar ai invatat sa-l invingi pe dusmanul sufletului, pazeste si apara sufletul meu de atacurile si de ispitele lui grave.
Sfinte Antoane, crin neasemanat de nevinovatie, nu lasa ca sufletul meu sa se pateze vreodata de pacatul necuratiei.
Sfinte Antoane, medic ceresc al atator bolnavi, insanatoseste sufletul meu de ranile pacatului si indreapta-mi aplecarile neoranduite; calauzeste-mi sufletul pe marea furtunoasa a vietii si fa-ma sa ajung cu bine la portul mantuirii vesnice.
Sfinte Antoane, scaparea celor condamnati de nedreptatea omeneasca, scapa sufletul meu de cursele pacatului, ca sa nu cad in lanturile grozavei dreptati dumnezeiesti.
Sfinte Antoane, prin mijlocirea caruia membrele taiate se unesc iarasi de trup, redobandind viata, adu la unire cu Biserica lui Cristos pe toti cei departati de ea.
Sfinte Antoane, care faci sa se gaseasca lucrurile pierdute, ajuta-ma sa nu pierd niciodata harul lui Dumnezeu prin pacat; daca din nefericire l-as pierde, sa-l regasesc indata pentru a nu-1 mai pierde. La tine alearga tinerii si batranii si tu ii asculti pe toti; vin la tine si eu, sarmanul, si te rog sa nu ma respingi. Asculta-ma si ajuta-ma.
Sfinte Antoane, multe primejdii impresoara sufletul meu. Indeparteaza-le de la mine si mantuieste-ma. Te rog, priveste spre lipsurile mele. Vorbeste lui Dumnezeu cu limba ta facatoare de minuni ca si eu sa fiu mangaiat si ascultat. Amin.
Tatal Nostru... Bucura-te Maria,... Slava Tatalui...
Sfinte Antoane de Padova , roaga-te pentru noi!