Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Ioan Bosco-I

Novena la Sf. Ioan Bosco-I

Novena in cinstea Sfantului Ioan Bosco (22-30 ianuarie)
Dumnezeule, vino in ajutorul meu:
Doamne, grabeste-te sa ma ajuti.
Ziua Intaia
- O sfinte Ioane Bosco, prin iubirea inflacarata pe care o aveai fata de Isus din Sfantul Sacrament si prin zelul tau in a-i propaga cultul, recomandand mai ales participarea la Sfanta Liturghie, impartasania deasa si vizita zilnica, dobandeste-ne harul de a progresa tot mai mult in iubire, practicarea unei devotiuni cat mai sfinte, ca sa intram in vesnicia noastra intariti si mangaiati de divina Euharistie. Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a doua - O sfinte Ioan Bosco, prin iubirea tandra pe care o aveai fata de Fecioara Ajutatoare, care a fost intotdeauna Mama ta si Patroana ta, obtine-ne o adevarata si fidela devotiune fata de aceasta preabuna Mama, pentru ca noi sa meritam preaputernica sa ocrotire in timpul vietii noastre si mai ales in ceasul mortii noastre. Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a treia - O sfinte Ioan Bosco, prin iubirea filiala pe care o aveai fata de Biserica si Papa, in a caror aparare veneai mereu, obtine-ne harul de a ne arata intotdeauna ca vrednici fii ai Sfintei Biserici catolice, de a iubi si a venera in persoana Suveranului Pontif, vicarul infailibil al Domnului Nostru Isus Cristos.
Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a patra - O sfinte Ioan Bosco, prin marea ta iubire fata de tineret al carui parinte si Invatator preaiubit ai fost, si prin jertfele eroice pe care ti le impuneai pentru mantuirea lui, fa ca si noi sa iubim cu o iubire sfanta si generoasa aceasta parte aleasa a Inimii lui Isus si ca fiecare dintre copii sa ne aminteasca persoana adorabila a divinului Mantuitor.
Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a cincea - O sfinte Ioan Bosco, pentru a continua si a raspandi tot mai mult apostolatul tau, ai infiintat Societatea Saleziana si Institutul Fiicelor Mariei Ajutatoare, fa, te rugam, ca membrii acestor doua familii religioase sa fie mereu animate de spiritul tau si sa ramana imitatorii fideli ai virtutilor tale eroice.
Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a sasea - O sfinte Ioan Bosco care, pentru a produce din belsug roadele credintei active si ale dragostei, ai intemeiat pioasa uniune a Cooperatorilor Salezieni, fa ca membrii sai sa fie mereu modelele desavarsite ale virtutilor crestine si sustinatorii providentiali ai operelor tale.
Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a saptea - O sfinte Ioan Bosco, care iubeai cu o iubire de nespus toate sufletele, pentru mantuirea carora tu i-ai trimis pe fiii tai pana la marginile pamantului, fa ca si noi sa ne gandim fara incetare la mantuirea sufletului nostru si sa cooperam in toate felurile la mantuirea atatora dintre fratii nostri necredinciosi.
Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a opta - O sfinte Ioan Bosco, care iubeai cu o iubire preferentiala frumoasa virtute a curatiei si care o recomandai asa de insistent prin exemplu, cuvant si scrieri, fa ca si noi, dornici de o virtute atat de necesara, sa o practicam mereu si sa o raspandim din toate puterile noastre.
Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Ziua a noua - O sfinte Ioan Bosco, care erai mereu asa de compatimitor fata de nevoile omenesti, indreapta spre noi privirea ta, spre noi care avem o asa de mare nevoie de ajutorul tau. Fa sa coboare asupra noastra si asupra familiilor noastre binecuvantarile materne ale Stapanei Noastre Ajutatoare; obtine-ne toate harurile spirituale si temporale de care avem nevoie; mijloceste pentru noi in timpul vietii noastre si in ceasul mortii noastre, pentru ca sa putem canta vesnic indurarile divine in stralucirile cerului. Asa sa fie.
Tatal Nostru… Bucura-te Marie… Slava Tatalui…
Sa ne apropiem de sacramente in timpul sau la sfarsitul novenei si sa facem, dupa posibilitatile noastre, o ofranda pentru Operele lui Don Bosco.