Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Francisc de Assisi-I

Novena la Sf. Francisc de Assisi-I

Novena in cinstea Sfantului Francisc de Assisi

Ziua intaia
Ii cerem lui Dumnezeu in rugaciune, sa ne lumineze cu privire la alegerile vietii noastre si sa incercam a imita vointa si entuziasmul Sfantului Francisc pentru a implini Vointa lui Dumnezeu. Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a doua
Sa-l imitam pe sfantul Francisc in contemplarea sa asupra creatiei ca oglinda a Creatorului; noi ii multumim lui Dumnezeu pentru darul creatiei; si vom incerca sa avem intotdeauna respectul fata de fiecare creatura, pentru ca ea este expresia iubirii Creatorului; in sfarsit, vom recunoaste in fiecare faptura prezenta unuia dintre fratii nostri. Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a treia
Sfantul Francisc, prin umilinta sa, ne indeamna sa nu cautam sa ne inaltam inaintea oamenilor, dar inaintea lui Dumnezeu; sa nu cautam decat sa-l slavim pe Dumnezeu, caci el savarseste jumatate din munca noastra; asemenea lui, sa nu cautam decat sa-i dam slava numai lui Dumnezeu. Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a patra
Sfantul Francisc si Sfanta Clara ne amintesc ca este necesar sa gasim timp pentru rugaciune, care este hrana spirituala a sufletului nostru. Curatia desavarsita nu ne impune sa evitam creaturile de sex diferit de al nostru, dar ea cere ca noi sa le iubim numai cu o iubire care anticipa pe acest pamant iubirea pe care noi o vom putea exprima complet in Cer unde vom deveni “ca ingerii” (Mc 12,25). Sfinte Francisc si Sfanta Clara, rugati-va pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a cincea
Sfantul Francisc credea ca „saracia conducea spre pamantul celor vii”. El a cautat intotdeauna sfanta simplitate si nu voia ca ingustimea locurilor in care traia pe pamant sa retina elanurile inimii sale. “Il Poverello” din Assisi, prin dezlipirea sa de lucrurile acestei lumi si imitarea lui Cristos, ne aminteste ceea ce Isus a  voit, alegand sa-si asume conditia noastra si murind pe cruce, primul, dezlipindu-se de bunurile pamantului, si ca este bine sa fim detasati de lucrurile pamantului pentru a fi din ce in ce mai mult orientati spre realitatea cerului. Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a sasea
Exemplul sfantului Francisc trebuie sa ne faca sa reflectam asupra necesitatii mortificarii dorintelor noastre trupesti, in asa fel incat ele sa fie mereu subordonate nevoilor sufletului. Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui
Ziua a saptea
Sfantul Francisc a reusit sa depaseasca dificultatile cu umilinta si cu bucurie. Exemplul sau ne indeamna sa acceptam adversitatea cea mai apropiata si cea mai costisitoare. Dumnezeu ne invita sa impartasim cu cei care nu impartasesc si sa acceptam cu umilinta contrastele mediului in care noi traim in fiecare zi, dar intrebandu-ne cu fermitate in ce masura devenim folositori pentru binele altora si facem totul pentru a contribui la slava lui Dumnezeu. Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.
Ziua a opta
Sfantul Francisc a trait in bucurie si in seninatate in perioadele de boli, gandindu-se ca suferinta este un mare dar al lui Dumnezeu care trebuie sa fie oferit Parintelui Indurarilor, si care nu trebuie sa fie deplans prin tristetea noastra. Urmand exemplul lui Francisc in timp de boala, suportam suferintele noastre cu rabdare, nu-i facem pe altii sa suporte aceasta si ii multumim Domnului, nu numai pentru bucuria pe care ni-o da, dar si pentru ca ne-a permis sa avem aceasta boala.
Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui
Ziua a noua
Sfantul Francisc, prin exemplul sau de acceptare bucuroasa a “sorei moartea”, ne invita sa traim fiecare moment al vietii noastre de pe acest pamant ca pe un mijloc de a ajunge la bucuria vesica. Sfinte Francisc, roaga-te pentru noi.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.