Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Fecioara a Saracilor

Novena la Sf. Fecioara a Saracilor

NOVENA LA SF. FECIOARE A SĂRACILOR (DE BANNEUX)

RUGĂCIUNE CĂTRE FECIOARA SĂRACILOR


Preacurată din Banneux, Mama Mântuitorului, Mama lui Dumnezeu, Fecioara Săracilor, deoarece ne-ai promis să ai încredere în noi  dacă avem și noi încredere în Ține, eu îmi pun în Ține toată nădejdea.

Ascultă rugile pe care le-ai cerut să le înălțăm către Ține; ai milă de  toate necazurile sufleteșți și trupeșți. Recâștiga păcătoșilor comorile credinței și da săracilor pâinea de toate zilele.

Alina suferință, ușurează pe cei bolnavi, roagă-Te pentru noi: astfel prin mijloeirea Ta, Împărăția lui Cristos Rege să se răspândească la toate  neamurile. Amin.

(Mgr. L. J. Kerkhofs; Ep. Lcod.)

INVOCAȚII

Sfânta Fecioara a Săracilor, condu-ne la Isus, Izvorul harului!
Sfânta Fecioara a Săracilor, condu-ne la Isus, Mântuirea națiunilor!
Sfânta Fecioara a Săracilor, condu-ne la Isus, Vindecătorul bolnavilor!
Sfânta Fecioara a Săracilor, alina suferință!
Sfânta Fecioara a Săracilor, roagă-te pentru noi!
Sfânta Fecioara a Săracilor, avem încredere în Ține!
Sfânta Fecioara a Săracilor, ai încredere în noi!
Sfânta Fecioara a Săracilor, noi ne vom ruga mult!
Sfânta Fecioara a Săracilor, binecuvântează-ne!
Sfânta Fecioara a Săracilor, Maică Mântuitorului, Maică lui Dumnezeu, îți mulțumim! Amin.

(Rugăciune care se rostește în fiecare seară la izvorul din Banneux Notre-Dame - Belgia).

NOVENA ÎN CINSTEA FECIOARE1 SĂRACILOR

ZIUA I


Fecioara a săracilor condu-ne la Isus, izvorul harului și sfințește-ne!


O dulce Fecioara a Săracilor. Pentru că această este voia lui Dumnezeu și a Ta, această este și dorința noastră cea mai mare și cea dintâi, să devenim sfinți!
Te rugăm sădește în inimile noastre o dorința arzătoare după sfințenie!
Și prin trăirea noastră în starea de har, a cărui mijlocire tu ne-o dobandeșți, să devenim cu toțîi sfinți cât mai repede, așa cum Dumnezeu dorește.

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

ZIUA II


Sfânta Fecioara a Săracilor, condu-ne la Isus, Mântuirea națiunilor!

O dulce Fecioara a Săracilor, pentru că Isus al Tău a murit pe cruce pentru toți oamenii și Tu L-ai jerfit pentru întreagă omenire, te rugăm că Tu să mijloceșți pentru toate popoarele care nu cred, că și ele să vină în sânul Bisericii Catolice. Și toate popoarele, împăcâte între ele, să formeze împreună o singură turmă sub un singur pastor.


Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

ZIUA III

Sfânta Fecioara a Săracilor, condu-ne la Isus, Vindecătorul bolnavilor!

Câte dureri fac să sufere trupul, câte slăbiciuni îmbolnăvesc sufletul , câtă necurăție și ura domnesc în lume.
O dulce Fecioara a Săracilor, care ai venit să îi vindeci pe cei bolnavi, eliberează-ne de toate relele care ne întristează și dobândește-ne sănătate și putere spirituală pentru că alergând pe calea virtuților precum și prin trăirea noastră să putem, să-i atragem și pe alții la Ține.

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

ZIUA IV

Fecioara a Săracilor, alina suferință!

Suntem într-o vale de lacrimi, unde durerea ne însoțește clipă de clipă, fără a ne lasă. O, dulce Fecioara a Săracilor care ai sufent și Te-ai jertfit mult aici pe pământ revarsă balsamul Mangaierii Tale asupra suferințelor noastre și învață-ne să le oferim pentru preamărirea lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor, unindu-le cu durerile Tale și cu Patimile Fiului Tău Isus.

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

ZIUA V

Fecioara a Săracilor, roagă-Te pentru noi!

Câtă bucurie a simțit Maria, atunci când a auzit de pe buzcle tale materne, acea promisiune plină de iubire: "Mă voi ruga pentru ține!".
O, dulce Fecioara a Săracilor, care ai atâta putere asupra Inimii Preasfinte a lui Isus și atâta milă pentru sufcrintelc noastre, mijlocește pentru noi la Fiul Tău Dumnezeiesc și dăruiește-ne harurile care ne sunt folositoare pentru a dobândi viață veșnică.

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

ZIUA VI

Fecioara Săracilor, noi credem în Ține!

Cum am putea să nu credem în promisiunile Tale, cum am putea să ne îndoim de grijă Ta maternă, de puterea mijlocirii Tale, când de atâtea ori ne-ai arătat această, atât în timpul vieții tale pe Pământ, cât și de-a lungul anilor, în timpul scurtei noastre vieți?

O. dulce Fecioara a Săracilor. noi ne încredințăm Ție cu toți cei dragi ai noștri și cu tot ce avem. atât în viață cât și în clipă morții. atât în timp, cât și în veșnicie...

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

ZIUA VII

Fecioara Săracilor, ai încredere în noi!

Oare am putea noi să-ți cerem această, să crezi în noi, o, dulce Fecioara a Săracilor, dacă Tu nu ne-ai fi îndemnat? Știm din clipele lungi și dureroase ale existenței noastre, că suntem asemenea trestiei bătută de vânt și a unor crengi purtate de valuri.
Simțim însă că dacă noi credem în Ține, devenim statornici și credincioși, că încrederea în Ține ne va face puternici și hotărâți, că unirea cu Ține ne va da tăria și curajul de neelintit. Ajută-ne cu brațul Tău puternic strânge-ne la pieptul Tău iubitor.

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi

ZIUA VIII

Fecioara Săracilor, binecuvântează-ne!

Așezându-Ți mâinile Tale pe capul Mariei, Tu ai revărsat peste ea haruri, ai schimbat-o, ai transformat-o. O, dulce Fecioara a Săracilor, binecuvântarea Ta maternă să ne umple și pe noi de haruri, să ne convertească, să ne transforme, că să putem aparține lui Dumnezeu, să-L slujim, să facem totul pentru a răspândi Împărăția Să și a Ta între popoare.

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

ZIUA IX

Fecioara Săracilor, Maică Mântuitorului.

Maică lui Dumnezeu, Îți mulțumim! Avem încredere că prin bunătatea și iubirea Inimii Tale, vei ascultă rugăciunea noastră, daruiundu-ne harurile pe care ți le cerem. Simțim să-Ți mulțumim, Măicuța Sfânta înainte că noi să le fi primit. Nu ești Tu oare Maică Dumnezeiescului Mântuitor care a murit pe cruce pentru noi, Maică lui Dumnezeu, care a devenit om și care a spus: „Cereți și veți primi?”.

Noi am cerut, suntem siguri că vom primi. Îți mulțumim o dulce Fecioara a săracilor. Îți mulțumim din inima , îți vom mulțumi mereu.

Sf. Născătoare de Dumnezeu, roăga-te pentru noi!

(La Carbunari - Blaj, Părinții Asumptionisti din Blaj au construit o mică capela, după modelul celei din Banneux (Belgia), unde Maică Domnului s-a arătat fetiței Marieta Beco și s-a numit pe Sine "Fecioara Săracilor".
La 5 iunie 1938, Mitropolitul Alexandru Nicolescu  (1882-1941) a consfințit acest lăcăș de rugăciune că loc de pelerinaj pentru Arhidieceză Blajului, încredințând Părinților Asumptionisti organizarea de pelerinaje: sfârșit de mai, 15 august. Adormirea Maicii Domnului, 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului).