Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Benedict-I

Novena la Sf. Benedict-I

Novena in cinstea Sfantului Benedict - versiunea I

Ziua intaia: Doamne, tu mi-ai dat viata. Sustine-ma si fii alaturi de mine in fiecare zi pentru ca eu sa invat pentru totdeauna sa te cunosc mai bine, sa te iubesc, sa te slujesc. Iti cer aceasta prin Sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer insistent sa binevoiesti a-mi da harul de… Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de 3 ori), Slava Tatalui. Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine.
Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a doua: Doamne, tu esti Tatal meu. Tu ma chemi, Tu ma inviti sa impartasesc cu Tine viata care nu se va sfarsi, in care nu vor mai fi nici lacrimi, nici suferinta, nici moarte. Doamne, intareste-mi credinta in promisiunea ta, aceasta ti-o cer prin sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer insistent sa binevoiesti a-mi acorda harul de…
Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de trei ori), Slava Tatalui. Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine.
Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a treia: Doamne, tu ai sadit in sufletul meu constiinta binelui. Fa-ma atent la chemarea Binelui, Adevarului, Dreptatii, Pacii, Iubirii. Ajuta-ma sa rezist la ceea ce este rau, aceasta ti-o cer prin Sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer cu staruinta sa binevoiesti a-mi acorda harul de…
Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de trei ori), Slava Tatalui. Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine.
Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a patra: Tata, pentru a ne smulge de sub puterea raului tu l-ai trimis pe Fiul tau unic zamislit de la Duhul Sfant, nascut din Fecioara Maria. El a fost rastignit dar a treia zi a inviat dandu-ne astfel chezasia propriei noastre invieri. Doamne, aceasta siguranta sa lumineze in fiecare zi viata mea pamanteasca, aceasta ti-o cer prin Sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer  insistent sa binevoiesti a-mi da harul de…
Cred in Dumnezeu, Bucura-te Marie (de 3 ori), Slava Tatalui.
Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine. Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a cincea: Isuse, tu ai promis Bisericii tale ajutorul Duhului Sfant afirmand ca “portile iadului nu o vor birui”. Doamne, ajuta Biserica ta, pe conducatorul sau suprem, Sfantul nostru Parinte Papa si pe toti cei care sunt in unire cu el pentru binele tuturor. Parinte, ajuta-ma sa raman fidel Bisericii lui Cristos si Cuvantului tau sfant revelat prin Isus, aceasta ti-o cer prin Sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer cu staruinta sa binevoiesti a-mi da harul de…
Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de 3 ori), Slava Tatalui.
Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine. Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a sasea: Eu sunt foarte slab, Doamne, totusi stiu ca in ciuda greselilor mele, a pacatelor mele, tu ma iubesti intotdeauna cu o iubire infinita si marea ta dorinta este sa ma vezi reintors la tine, pentru a ma ierta, caci tu esti Tatal meu plin de iubire si de milostivire. Te rog da-mi harul de a nu ma indoi niciodata si de a nu deznadajdui in mila ta si in iubirea ta, aceasta ti-o cer prin Sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer staruitor sa binevoiesti a-mi acorda harul de… Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de 3 ori), Slava Tatalui. Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine. Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a saptea: Mister de credinta si de iubire: Isus este mereu prezent printre noi viu si adevarat cu trupul sau inviat, asa cum s-a aratat Apostolilor sai. Da, Isus este viu in Sfantul Sacrament al altarului, in ostia consacrata. Doamne, sadeste in sufletul meu aceasta siguranta si da-mi marea dorinta de a te primi cu vrednicie in impartasanie, pe tine Isuse, painea vietii pentru sufletul meu. Iti cer aceasta prin Sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, eu iti cer cu staruinta sa binevoiesti a-mi acorda harul de… Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de 3 ori), Slava Tatalui. Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine. Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a opta: Isuse, tu i-ai primit intotdeauna cu atata iubire pe cei mici, pe cei slabi, pe cei umili, pe cei bolnavi, pe cei pacatosi. Ajuta-ma, Doamne, sa fiu primitor, bun si generos fata de toti cei pe care eu ii intalnesc si toti cei care sufera, aceasta ti-o cer prin Sfantul Benedict. Prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer cu staruinta sa binevoiesti a-mi da harul de… Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de 3 ori), Slava Tatalui. Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine. Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.
Ziua a noua: De-a lungul intregii sale vieti pamantesti Preasfanta Fecioara Maria a fost fidela misiunii sale de Mama a Mantuitorului. Sfinte Benedict, tu aveai o mare incredere in Fecioara Maria. Ajuta-ma sa raspund tot mai bine iubirii materne, bunatatii Mariei, Mama noastra. Sfinte Benedict, impreuna cu Maria, roaga-te pentru mine si mijloceste la Domnul pentru a-mi dobandi harul pe care il cer. Doamne, prin mijlocirea Sfantului Benedict, iti cer staruitor sa binevoiesti a-mi da harul de… Cred in Dumnezeu, Tatal Nostru, Bucura-te Marie (de 3 ori), Slava Tatalui.
Preasfanta Inima a lui Isus, eu ma incred in tine. Inima Neprihanita a Mariei, roaga-te pentru mine. Sfinte Benedict, mijloceste pentru noi.