Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Augustin-II

Novena la Sf. Augustin-II

Novena in cinstea Sfantului Augustin - prima versiune

Ziua intaia
Ne-ai creat pentu tine si nelinistita este inima noastra pana cand se va odihni in tine.
Doamne, Tu esti creatorul nostru si Parintele nostru. Tu ne-ai creat pe toti dupa asemanarea ta si noi suntem egali in demnitate inaintea Ta. De aceea Tu ne chemi, Tu ne inviti sa impartasim cu Tine viata care nu se va sfarsi niciodata, in care nu vor mai fi nici lacrimi, nici suferinte, nici moarte. Asculta rugaciunea noastra, asa cum l-ai ascultat in timpul sau pe prietenul tau Augustin, caruia noi ii cerem sa Ti-o prezente: ai mila de fratii si surorile noastre care sufera in aceasta tara... si in particular in aceasta localitate...
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a doua
Iubeste si fa ce vrei! Cand taci, taci din iubire, cand strigi, striga din iubire; cand corijezi, corijeaza din iubire, cand ierti, iarta din iubire.
Inaintasul nostru in credinta, Augustin din Tagaste, ne-a spus: “Cei buni se folosesc de lume pentru a se bucura de Dumnezeu; cei rai dimpotriva vor sa se foloseasca de Dumnezeu pentru a se bucura de lume”. O Stapane al oricarei bunatati, Tu care ne-ai invatat prin Fiul tau ca esti Dumnezeul iubirii, iata ca noi iti adresam rugaciunea noastra prin slujitorul tau Augustin: ai mila de femeile si barbatii din tara... si in particular in aceasta localitate... pentru ca ei sa traiasca nu ca dusmani unii fata de altii, dar ca frati uniti care se impartasesc din bogatiile care vin de la Tine.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a treia
O Doamne, Dumnezeul nostru, ocroteste-ne si sustine-ne! Tu ii vei sustine, da, tu ii vei sustine pe cei foarte mici pana vor ajunge batrani carunti, tu insuti ii vei sustine!
Dumnezeule creator, Tu esti autorul tuturor lucrurilor si ai sadit in noi dorinta binelui si a dreptatii. Apleaca-ti urechea spre strigatul nostru, asculta cererile noastre pentru fratii si surorile noastre din aceasta tara... si in particular in aceasta localitate... care indura nedreptatea si care aspira spre imparatia dragostei: iata ca ii incredintam, pentru a ti-i prezenta, marelui frate Augustin, impreuna cu rugaciunile noastre.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a patra
Tu ierti pacatele, atunci cand le marturisim; tu asculti gemetele prizonierului lipsit de libertate; tu desfaci legaturile pe care noi ni le-am facut.
O Dumnezeul milostivirii si al iertarii, Tu cunosti nevoile noastre si stii cat suntem de slabi. Calauzeste-ne si invata-ne caile tale, care duc la adevar si la adevarata viata, Tu care esti calea, adevarul si viata. Noi ti-o cerem si pentru fratii si surorile noastre din aceasta tara... si in particular in aceasta localitate... prin mijlocirea antecesorului lor Augustin a carui inima caita Te-a induiosat in timpul sau: sa obtina si ei iertarea ta prin Fiul Tau preaiubit Isus Cristos.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a cincea
Da-mi puterile de a te cauta, tu care ai permis ca sa fii gasit si care imi dai speranta de a te gasi inca si mai mult. Taria mea si slabiciunea mea sunt inaintea ta, sustine-o pe una, vindec-o pe cealalta.
A Te cunoaste si a-l cunoaste pe Acela pe care Tu l-ai trimis, zamislit de la Duhul Sfant, nascut din Fecioara Maria, pentru a ne smulge din puterea raului si a ne reda prietenia ta, iata adevarata lumina care risipeste intunericurile. Lumineaza-ne pe noi ca si pe fratii si surorile noastre din aceasta tara ... prin mijlocirea lui Augustin, pastorul pe care Tu l-ai dat in acel timp oitelor din Numidia.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a sasea
Printr-o femeie a venit moartea, printr-o femeie a venit viata; prin Eva pieirea, prin Maria mantuirea.
Cat este de curata si frumoasa cea care ti-a dat consimtamantul (“fiat”) sau in mod liber si cu toata umilinta pentru indeplinirea planurilor tale. Invata-ne sa implinim vointa ta asemenea Mariei, purifica intentiile noastre prin focul Duhului Tau. Caci Tu nu li-l refuzi pe Duhul Sfant acelora care ti-l cer, Dumnezeul slavei, a carui slava este omul eliberat de pacat si stand in picioare in fata ta. Revarsa Duhul Tau si asupra acestei tari..., aceasta ti-o cerem prin mijlocirea lui Augustin, invatatorul pe care tu l-ai dat Bisericii tale in timpul sau.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a saptea
Aceia sunt slujitorii tai, fratii mei, dintre care tu ai voit ca, in calitate de fii ai tai, ei sa fie stapanii mei si pe care tu mi-ai poruncit sa-i slujesc, daca vreau sa traiec din tine impreuna cu tine.
Parinte bun, noi suntem cu totii copiii tai, dar Tu ne propui sa acceptam aceasta stare in mod liber. Tu nu l-ai impiedicat pe fiul risipitor de a te parasi, dar ai sarbatorit intoarcerea sa. Tu astepti astfel ca noi sa ne intoarcem cu totii la Tine, pentru a ne bucura impreuna de odihna celei de-a saptea zi la Tine. Augustin ne incurajeaza in aceasta privinta si ne-a aratat ca cetatea lui Dumnezeu se construieste in timpul pelerinajului nostru pe pamant: prin mijlocirea sa rugaciunea noastra sa se inalte la Tine, pentru noi si pentru copii tai din aceasta tara...
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a opta
Viu esti Tu, nu este posibil ca fiul atator lacrimi sa fie pierdut.
Slava si lauda Tie Doamne, in aceasta zi pe care Biserica a consacrat-o Monicai mama devotata a lui Augustin pe care ea il urmareste pana la picioarele sfantului tau episcop Ambroziu, la Milano. Prin rugaciunea sa statornica si continua ea l-a nascut, ca sa spunem asa, pentru a doua oara in apele botezului. Ai mila, Dumnezeule mare si plin de dragoste de toate mamele si de toate femeile din aceasta tara..., aceasta ti-o cerem prin mijlocirea lui Augustin, a mamei sale si a tuturor sfintilor din Africa.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie
Ziua a noua
Eu te cautam pe tine. Si tu erai in cel mai profund loc din mine si mai presus de cel cel mai inalt loc al fiintei mele.
Slava si lauda Tie Doamne, in aceasta zi, in care fratele nostru in credinta Augustin s-a reintors la Tine, la Hippona, actualul oras Annaba. In ciuda dificultatilor de moment el nu a ezitat sa repete cu incredere: “Captivitatea trece. Iata ca vine vesnicia”. El era plin de recunostinta fata de Tine, caci tu nu l-ai uitat cand el era ratacit si departe de tine. Prin mijlocirea sa, noi iti cerem astazi sa asculti rugaciunea noastra: fratii si surorile noastre din Algeria sa obtina pacea cautand sa Te cunoasca mai bine, sa te iubeasca si sa Te slujeasca, pe  Tine singurul Dumnezeu adevarat.
Tatal Nostru, Bucura-te Marie