Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena la Sf. Alois de Gonzaga

Novena la Sf. Alois de Gonzaga

Sf. Alois Gonzaga, calugar (n. Castiglione delle Stiviere, Mantova, 9 martie 1568 - d. Roma, 21 iunie 1591) Fiul marchizei Ferrante Gonzaga, nascut pe 19 martie 1568, inca din copilarie tatal l-a educat pentru a sti sa foloseasca armele, astfel incat la 5 ani deja imbraca o platosa militara si un coif, riscand sa ramana strivit atunci cand a tras o lovitura cu tunul. Dar la 10 ani, Alois a decis ca strada pe care o va urma va fi alta: aceea care, trecand prin umilinta, votul de castitate si viata dedicata aproapelui, l-ar fi condus la Dumnezeu. La 12 ani a primit prima sfanta impartasanie de la Sf. Carol Boromeu, venit in vizita la Brescia. A decis apoi sa intre in societatea lui Isus (Iezuitii) si pentru a reusi, a trebuit sa aiba timp de doi ani confruntari cu tatal sau. Liber de acum sa il urmeze pe Cristos, a renuntat la titlu si avere si a intrat in Colegiul roman al iezuitilor, dedicandu-se celor umili si bolnavi, remarcandu-se mai ales in timpul epidemiei de ciuma care a lovit Roma in 1590. Cu acea ocazie, transportand un muribund pe spate, s-a molipsit si el si a murit. Era in anul 1591 si avea doar 23 de ani.

Patronaj: tineri, tineret.  Etimologie: Alois = deriva din numele Clodoveu Sarbatoare: Sf. Alois de Gonzaga este comemorat pe data de 21 iunie.

Rugaciune catre Sf. Alois de Gonzaga (Pentru novena in cinstea Sf. Alois de Gonzaga se va recita timp de noua zile consecutiv rugaciunea de mai jos).

             O, Sfinte Alois, impodobit de moravuri ingeresti, eu, preanevrednicul tau servitor, iti incredintez tie curatia sufletului si a trupului meu. Pentru curatia ta cea ingereasca, te rog, mijloceste pentru mine la Neprihanitul Miel Isus Cristos si la Sfanta Fecioara a fecioarelor, Maria, Maica Lui, si apara-ma de orice pacat de moarte. Fa ca inima mea sa se pastreze pururea curata; si cand ma vei vedea ispitit de crudul meu vrajmas, indeparteaza de la mine toate gandurile si poftele necurate, pentru ca urmandu-te pe tine sa ma invrednicesc a ma bucura cu tine in cer. Amin.  Sfinte Alois de Gonzaga, roaga-te pentru noi! Tatal Nostru… , Bucura-te Maria…, Slava Tatalui…