Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Novena Divinei Indurari

Novena Divinei Indurari

NOVENĂ LA DIVINA ÎNDURARE

A fost explicată de Isus sorei Faustina Kowalska. Domnul i-a cerut sfintei Kowalska să o inițieze începând de la vinerea sfântă până în ajunul Sărbătorii Divinei Îndurări. Domnul a promis pentru cel care recită această novenă haruri de orice fel, iertarea deplină a păcatelor și a pedepselor și convertirea lumii întregi. Novena se poate recita împreună cu coronița divinei îndurări prezentată anterior.

Ziua I-a (Vinerea sfântă)
Cuvinte ale Domnului nostru: “Astăzi adu-mi omenirea întreagă, mai ales pe toți păcătoșii, și cufundă-i în oceanul Îndurării mele. Astfel tu vei îndulci amărăciunea mea pentru pierderea sufletelor”.

Ziua a II-a (Sâmbăta sfântă)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi sufletele preoților și ale celor consacrați și cufundă-le în Milostivirea mea de necercetat. Ele mi-au dat tăria de a suporta dureroasa mea Pătimire. Prin aceste suflete, ca prin canale, Milostivirea mea se revarsă asupra omenirii”.

Ziua a III-a (Duminica Paștelui)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi toate sufletele credincioase și evlavioase; cufundă-le în oceanul Milostivirii mele. Aceste suflete m-au întărit pe drumul Calvarului; ele erau o picătură de mângâiere în mijlocul unui ocean de amărăciuni”.

Ziua a IV-a (Lunea in Albis)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi-i pe cei care nu mă cunosc încă. Și la ei m-am gândit în Pătimirea mea amară și viitorul lor zel întărea Inima mea. Cufundă-i în oceanul Milostivirii mele”.

Ziua a V-a (Marți in Albis)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi sufletele fraților separați, cufundă-le în oceanul Milostivirii mele. Sunt acelea care în agonia mea amară sfâșiau Trupul meu și Inima mea, adică Biserica. Când se vor împăca cu Biserica mea, se vor cicatriza rănile mele și voi avea ușurare în Pătimirea mea”.

Ziua a VI-a (Miercuri in Albis)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi sufletele blânde și smerite și pe cele ale copiilor: cufundă-le în oceanul Milostivirii mele. Se aseamănă mai mult cu Inima mea și ele sunt acelea care îmi dădeau putere în dureroasa mea agonie. Le-am văzut atunci ca pe niște îngeri pământești, veghind pe altarele mele. Asupra lor vărs fluviile harurilor mele, pentru că numai un suflet umil, în care pun toată încrederea mea, este capabil să accepte darurile mele”.

Ziua a VII-a (Joi in Albis)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi sufletele care cinstesc și slăvesc în mod special Milostivirea mea. Sunt suflete care mai mult decât orice au participat la Pătimirea mea și pătrund mai profund în Sufletul meu, transformându-se în copii vii ale Inimii mele Milostive. Ele vor străluci în viața viitoare de o lumină deosebită și nici unul dintre ele nu va cădea în focul iadului; fiecare va avea asistența mea în ceasul morții”.

Ziua a VIII-a (Vineri in Albis)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi sufletele care se află în Purgator și cufundă-le  în abisul Milostivirii mele, pentru ca țâșniturile sângelui meu să repare arsura lor. Toate aceste sărmane suflete sunt iubite în mod imens de mine; ele satisfac Dreptatea Divină. Este în puterea ta să le dai ajutor oferind toate indulgențele și ofertele de ispășire luate din tezaurul Bisericii mele. Dacă tu ai cunoaște chinul lor, nu ai înceta să oferi pomana rugăciunilor tale și să plătești datoriile pe care ele le-au adunat împotriva Dreptății mele”.

Ziua a IX-a (Sâmbătă in Albis)
Cuvinte ale Domnului nostru: ”Astăzi adu-mi sufletele lâncede și cufundă-le în oceanul Milostivirii mele. Ele sunt acelea care rănesc Inima mea în modul cel mai dureros. În Grădina măslinilor sufletul meu a simțit față de ele o mare aversiune. Din cauza lor am pronunțat acele cuvinte: ‘Tată, dacă vrei, îndepărtează de la mine acest pahar! Totuși nu voia mea, dar a ta să fie’ (Lc 22,42). Recurgerea la Milostivirea mea rămâne pentru ei ultima ancoră de salvare”.