Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

N. la Sf. Fec. Maria dezlegatoarea nodurilor-I

N. la Sf. Fec. Maria dezlegatoarea nodurilor-I
Rugaciune catre Sfanta Fecioara Maria, dezlegatoarea nodurilor
 
“ Fecioara neprihanita, fecioara binecuvantata , tu esti datatoarea universala a tuturor harurilor lui Dumnezeu. Tu esti speranta tuturor oamenilor, tu esti si speranta mea. Ii multumesc fara incetare Domnului meu preaiubit care mi-a dat sa te cunosc si care m-a facut sa inteleg care este mijlocul pe care trebuie sa-l folosesc pentru a primi harurile dumnezeiesti si pentru a fi mantuit. Acest mijloc esti tu insati , Mama suverana a Dumnezeului meu, caci stiu ca prin meritele lui Isus Cristos si prin mijlocirea ta pot dobandi mantuirea vesnica. 
O, maica mea, tu ai plecat in graba ca sa o vizitezi pe Elisabeta, ca sa o sfintesti. Grabeste-te sa vii si binevoieste sa vizitezi sufletul meu. 
Tu stii mai bine decat mine cat este de sarman si cate rele il coplesesc: pasiuni dezordonate, obiceiuri rele , pacate comise, atatea slabiciuni daunatoare care nu pot decat sa-l conduca la moartea vesnica.  
Numai tu poti sa-l vindeci de toate “slabiciunile” si sa desfaci nodurile care il inlantuie.
Roaga-te o Sfanta Fecioara Marie si mijloceste pentru mine la Dumnezeiescul tau Fiu si dobandeste-mi harurile care stii ca-mi sunt cele mai folositoare si mai importante pentru mantuirea mea vesnica.
Ma abandonez cu totul in mainile tale. Rugaciunile tale n-au fost nicicand respinse: sunt rugaciunile unei mame catre Fiul ei si acest Fiu te iubeste atat de mult, incat fericirea Sa consta in a face ceea ce tu doresti pentru a-ti mari gloria si a da astfel marturie despre marea iubire pe care ti-o poarta.
O, Maica noastra, fa sa ramanem mereu asa: eu , sa ma incredintez cu totul tie; iar tu, sa ai grija de mantuirea mea. Amin* --- Sfantul Alfons Maria de Ligouri, Invatator al Bisericii
Sfanta Fecioara Marie, asculta rugaciunea mea!
 
Adu-ti aminte, o, preablanda Fecioara Marie, ca nu s-a auzit niciodata sa fi fost parasit cel ce a alergat sub ocrotirea ta, cel ce a cerut ajutorul si mijlocirea ta. Insufletit de o astfel de încredere, alerg la tine, o, Maica Fecioara fecioarelor. La tine vin si stau gemand înaintea ta ca un pacatos. Maica Cuvantului, nu dispretui cuvintele mele, dar auzi-ma cu mila si asculta-ma. Amin. (Sf. Bernard)
Cu o dragoste infinita de Mama si manata de puterea deosebita de mijlocire pe care o are pe langa Fiul sau Isus, Sfanta Fecioara Maria , dezlegatoarea nodurilor vietii noastre, se apropie astazi de noi. Este frumoasa , trimfatoare, stralucitoare si milostiva. Ea se indreapta spre noi , inconjurata de curtea cereasca, pentru a dezlega nodurile vietii noastre.
Iubirea sa si iubirea Fiului sau pentru noi sunt immense. De fapt ea doreste ca noi sa descoperim aceasta iubire care va sterge lacrimile din ochii nostri si cu mainile sale miloase , va dezlega nodurile vietii noastre, cauza tuturor nelinistilor noastre!
Mantuitorul ne-a fost dat prin Ea si de asemenea prin Ea toate nodurile vietii noastre pot fi dezlegate. Si cine nu are noduri in viata?
Dar ce sunt aceste “noduri”? Acele probleme pe care foarte adesea le purtam timp de ani intregi si pentru care nu vedem nici o solutie: nodurile disputelor familiale, ale neintelegerilor dintre parinti si copii, ale lipsei de respect, ale violentei; nodurile resentimentelor dintre soti, ale lipsei de pace si de bucurie in sanul familiei, nodurile angoasei, nodurile disperarii sotilor care se despart, ale distrugerii familiilor, nodurile provocate de durerea de a avea un fiu care se drogheaza, care este bolnav, care este plecat de acasa sau care s-a indepartat de Dumnezeu; nodurile alcoolismului, nodurile viciilor noastre si ale celor pe care ii iubim; nodurile ranilor fizice sau morale provocate de altii, ale ranchiunei care ne tortureaza in mod dureros, sentimentele culpabilitatii, avortul care a fost facut, bolile care nu se vindeca, depresia, somajul, temerile noastre, singuratatea, necredinta, orgoliul…, toate aceste noduri care sunt consecinta pacatului din viata noastra.
Nodurile din viata noastra! Ne sufoca sufletul , ne coplesesc, ne indeparteaza bucuria din inima si chiar vointa de a continua sa traim. Aceste noduri care ne indeparteaza de Dumnezeu, care ne inlantuie bratele, picioarele intreaga fiinta si credinta, care ne impiedica sa ne aruncam in bratele Sale ca niste copii si sa-I multumim!
Fecioara Maria vrea ca acest lucru sa inceteze. Ne vine in intampinare, astazi, pentru ca noi sa-I dam ei toate aceste noduri.
Ea le va dezlega unul cate unul. Prin acest nou mileniu , care va fi marian, pentru ca ii este consacrat de Papa Ioan Paul al II-lea, Sfanta Mama a lui Dumnezeu este, mai mult ca niciodata, gata sa actioneze pentru a veni in ajutorul celor care recurg la milostivirea sa.
Lumea a asteptat din partea ei un “da” pentru a fi eliberata. Astazi dupa exemplul sau , ea astepta “da”-ul nostru ca sa fim, prin ea, eliberati, si sa cantam impreuna cu ea: “Sufletul meu il preamareste pe Domnul si Duhul meu tresalta de bucurie in Dumnezeu Mantuitorul meu,…caci a facut lucruri mari cel Atotputernic, al carui nume este sfant” (Lc 1,47.49).
Sa luam in posesie astazi ceea ce ne apartine. Sa descoperim maretia Mamei noastre care dezleaga nodurile si sa o lasam sa ne conduca pentru a descoperi minunatiile pe care ni le pregateste. Acolo pe unde trece, Ea isi manifesta puterea in folosul celor care au alergat la Ea si le ofera haruri nenumarate. Sa ne apropiem de Ea acum. Cat este de frumoasa! Nu mai suntem singuri. Totul se poate schimba. Care mama plina de iubire nu vine in ajutorul copilului sau aflat in dificultate cand acesta o cheama?
 
Reflectie asupra icoanei “Sfanta Fecioara Maria, dezlegatoarea nodurilor”
 
Sfanta Fecioara Maria  dezlegatoarea nodurilor a fost pictata in mod admirabil de catre un artist necunoscut. Icoana este venerate in biserica St. Peter am Perlack din Augsburg in Germania, inca din 1700. 
Autorul icoanei s-a inspirit dintr-o meditatie a Sf. Irineu (episcop de Lon, martirizat in 208) care, in lumina comparatiei facute de Sfantul Paul intre Adam si Cristos, a stabilit-o pe cea dintre Eva si Maria.
“Eva – spune el- prin neascultarea sa, a legat nodul nenorocirii pentru omenire; in schimb , din contra, prin ascultarea sa, Maria l-a dezlegat”.
Contempland icoana Sfintei Fecioare Maria, dezlegatoarea nodurilor, vedem ceea ce scrie Sf. Ioan in Apocalips , capitolul 12: “ si s-a aratat in cer un semn mare: o Femeie imbracata in soare; ea avea luna sub picioarele ei, iar pe cap o coroana de douasprezece stele”.
Da, Fecioara Maria, insotita de un semn  mare in cer, care vrea sa ne vina in ajutor. Nu este Ea oare Mama si Regina Milostivirii? In cer, Ea mijloceste fara incetare pentru noi si maternitatea sa iubitoare se ocupa mai mult ca niciodata de copii sai inconjurati de pericole, paralizati de nodurile asaltului diavolesc.
Mama soarelui de la rasarit , Neprihanita, Mijlocitoare, Ajutor in momentele de incercare, Mama a lui Dumnezeu, pe care El insusi ne-a dat-o ca mama, iata cine este Sfanta Fecioara Maria dezlegatoarea nodurilor.
In plus , ea vine ca mama a Milostivirii, ea care cunoaste totul despre viata noastra. Are mila de noi, se grabeste sa ne vina in ajutor, se roaga pentru noi la Isus cel plin de iubire. Poate Isus sa dispretuiasca cererile Mamei sale? Este posibil ca Domnul sa nu le indeplineasca?
Fericiti cei care vietuiesc langa o mama atat de iubitoare si atat de puternica inaintea lui Dumnezeu! De aceea sa nu ne temem, strigatul nostru va fi ascultat. Sa indraznim sa asezam nodurile noastre in mainile lui Isus, Mantuitorul nostru si in ale Mariei, mama noastra. “Mainile sale sunt globuri de aur” (Biblia de la Ierusalim, Ct 5,14).
“Sfantul Ioan a contemplat-o invesmantata in soare. Asa cum pe Pamant nimic nu poate fugi de caldura soarelui, la fel nicio fiinta vie nu poate fi lipsita de iubirea Mariei”. (Pr. De Celes)
Sa nu respingem aceasta iubire. Sa o cautam! 
Icoana arata ca Sfanta Fecioara Maria, dezlegatoarea nodurilor este incoronata cu dousprazece stele, aceeasi cifra (numar) cu numarul apostolilor. Ea i-a iubit mult. Dupa inaltarea lui Isus, a fost pentru ei Mama care le indeparta indoielile , care le mangaia temerile, care ii mangaia in persecutii. A fost mama si a indeplinit astfel vointa Fiului; aceea de a fi Mama poporului lui Dumnezeu si Mama Bisericii.
Sfanta Fecioara Maria dezlegatoarea nodurilor este invesmantata cu o mantie albastra, care pare miscata de vant. Aceasta reprezinta mantia de glorie a reginei cerurilor, Cea care a trait pe pamant in iubire , ca o slujitoare , umila, sarmana si lipsita de toate. 
A primit de la Regele maririi sa fie Regina Universului. Vazand-o atat de frumoasa si de plina de slava, ingerii din cer au intrebat: “Cine-I aceasta care ca zarea straluceste si ca luna-I de frumoasa, ca soarele-I de luminoasa si ca oastea de razboi temuta?” (Ct 6,10).
Si toata curtea cereasca o binecuvanteaza prin imnuri de lauda si de bucurie. Cu mai multe motive astazi decat au avut evreii odinioara pentru a o sarbatori pe Iudita, cerul ii canta: “Tu mandria lui Israel, tu faima cea neapusa a neamului nostru!” (Idt 15,9).
Sa o privim pe aceasta Regina. Ea striveste sub picioarele sale capul “sarpelui” simbol al fortelor raului, fiindca Sfanta Fecioara Maria nu este numai regina Cerului si Sfintilor. Ea striveste si iadul si demonii. De aceea se spune despre ea ca este: “ca oastea in razboi temuta” (Ct 6,4). Dumnezeu i-a acordat Sfintei Fecioare Maria o putere imensa asupra demonilor. De fiecare data cand acestia ataca pe unul din copii sai si cand acesta o cheama in ajutor, e de ajuns ca ea sa faca un singur gest ca ei sa fuga, inspaimantati.
“Ah! Cum tremura demonii numai la auzul numelui Mariei!” spune Sfantul Bernard.
Daca in timpul ispitelor crestinii ar avea intelepciunea de a invoca cu incredere numele Sfintei Fecioare Maria, nu ar cadea, “fiindca demonii fug si iadul se cutremura la sunetul acestui nume perfect” (Fericitul Alano).
Eva inselata de catre dusman, a atras in caderea sa omenirea. Sfanta Fecioara Maria din contra este invingatoare. Ea acorda aceasta victorie tuturor celor care o invoca. Sfanta Fecioara Maria dezlegatoarea nodurilor pare sa spuna: “Copii mei, cand demonul va ataca , veniti la mine, priviti-ma si nu va pierdeti curajul. Eu va apar si va voi ajuta sa va bucurati de victorie”. 
In icoana Maria apare plutind intre cer si pamant, stralucitoare. Pentru a fi temple al Domnului, tabernacolul lui Dumnezeu, este insotita de Duhul Sfant Mangaietor, fiindca prin El devine Mama lui Dumnezeu, coplesita de haruri.
Duhul Sfant este prezent in toate manifestarile iubirii lui Dumnezeu. Mirele nu poate decat sa asiste de aproape lucrarea Miresei Sale Neprihanite care dezleaga gramada de noduri din viata noastra. Vrea ca noi sa renastem la o viata noua si sa fim eliberati de necazurile noastre.
Duhul Sfant pare sa o inconjoare pe Maria in timp ce desface nodurile din viata noastra. Puterea celui preainalt asista la aceasta minune! Acesta este sensul vantului care-I misca mantia.
Continuand sa o contemplam pe Sfanta Fecioara Maria, dezlegatoarea nodurilor, observam un grup de ingeri care o inconjoara pe Preasfanta Fecioara. Aceste fiinte care nu sunt decat iubire si lumina, stele care ne lumineaza noptile, vin sa colaboreze la lucrarea Reginei lor desavarsite. Ei o recunosc ca atare. Ii slujesc si ii dau ascultare. Ei sunt aproape de noi, fiindca au primit de la Dumnezeu misiunea de a ne pazi de rau, pe noi care suntem slabi si lipsiti de aparare. Ne insotesc in viata noastra spirituala pentru a ne ajuta sa inaintam pe drumul sfinteniei. Sunt prezenti pentru ca participa intotdeauna la rugaciunile noastre. Isi unesc rugaciunea cu rugaciunea noastra pentru a le face sa se inalte la cer ca un parfum placut de tamaie.
Doi ingeri se evidentiaza in cadrul acestui grup angelic. Unul tine o funie, funia vietii noastre , in intregime acoperita de noduri de toate marimile, usor de desfacut sau foarte strans legate, grupate sau indepartate, consecinte ale pacatelor noastre din toate domeniile vietii noastre: afectiva, familiala, profesionala, comunitara…
Acest bun inger o priveste pe Regina sa. Cu grija ii prezinta Sfintei Fecioare Maria aceasta funie spunandu-i: “Avem incredere in tine, Mama noastra; Tu ne poti ajuta. Desfa nodurile acestei vieti!”.
Maria ia viata noastra in mainile sale pline de compasiune si dezleaga nodurile, unul dupa altul. Cu cata atentie si tandrete lucreaza ascultand cererea noastra, strigatul unui copil care ii este atat de drag!
Si ce se intampla?
Funia se transforma intr-una noua, eliberata de toate nodurile care o strangulau.
Intelegem astfel puterea de eliberare pe care o au mainile Sfintei Fecioare Maria, dezlegatoarea nodurilor.
• Un alt inger se apropie. Apuca funia vietii noastre, ne priveste si ne spune: “Priviti ce a facut. Vedeti ce poate sa faca Maria prin actiunea ei de mijlocire. Aveti deci incredere in Ea. Abandonati-I Ei greutatile si nelinistile voastre!”
• Partea de jos a icoanei este cufundata in intunericul Pamantului. In acest intuneric, observam un inger care il calauzeste pe un om pana la o biserica construita pe varful unui munte. Este vorba de Arhanghelul Rafael care il insoteste pe Tobia, ca s-o intalneasca pe Sara; Sara pe care Dumnezeu a ales-o pentru a fi viitoarea sotie a lui Tobia.
Tobia este un personaj dintr-o istorioara din vechiul Testament, bogata in invatatura morala si spirituala. Aceasta ne arata modul in care actioneaza Dumnezeu in viata celor care se lasa condusi de El si care cauta intelepciunea.
Tobia, celibatar, este condus in casa Sarei de catre arhanghelul Rafael care se da drept un slujitor cu numele Azaria. Sara are in viata ei un mare “nod” care o impiedica sa fie fericita: toti logodnicii ei au murit, unul dupa altul, in momentul sarbatoririi nuntii lor. In fata unei astfel de nenorociri s-a gandit ca e mai bine sa moara.
Totusi astinsa de harul divin, a decis sa se incredinteze lui Dumnezeu. Din acel moment viata ei se schimba si il intalneste pe Tobia.  
Prin intermediul Arhanghelului Rafael Dumnezeu ii uneste pe Sara si Tobia. Intelegem astfel ca umilinta, credinta, increderea il determina pe Dumnezeu sa actioneze dupa intelepciunea Milostivirii sale Divine.
Aceasta istorioara extraordinara face parte din icoana. Ea ne arata ca Sfanta Fecioara Maria , dezlegatoarea nodurilor, obtine de asemenea si nenumarate haruri pentru viata conjugala, ca mijloceste cu putere pentru reconcilierea familiilor.
 
Novena la Preasfanta Fecioara Maria Dezlegatoarea Nodurilor
 
Introducere
 
“Duhul Sfant m-a umplut de bunatate si m-a facut atat de draga lui Dumnezu ca prin mine toti cei care cer haruri de la Dumnezeu pot sa le primeasca fara nici o indoiala” (cuvintele Fecioarei Maria catre Sfanta Matilda).
In fata unor astfel de minuni ce ramane de facut? Pur si simplu sa avem prezent in inima noastra faptul ca Sfanta Fecioara Maria ne-a fost data drept “canal de milostivire”, ca prin Ea sa coboare continuu din cer harurile de care avem nevoie. Nu exista nici un nod in viata noastra pe care Ea sa nu il poata dezlega.
Atunci, capul sus! Sa ne redesteptam credinta. Sa privim milostivirea mamei noastre si sa aprindem in inima noastra flacara sperantei!...
Pentru ca o avem pe aceasta Mama a Milostivirii, cate haruri nu putem dobandi prosternandu-ne la picioarele ei?
Plini de incredere , sa ne apropiem de Sfanta Fecioara Maria, dezlegatoarea nodurilor. Sa ne apropiem de tronul harului, cu certitudinea de a fi ascultati. Avem in Sfanta Fecioara Maria o mama care mijloceste cu siguranta. Cererile ei sunt intotdeauna ascultate de Isus , Fiul sau.
Sa abandonam deci, cu toata increderea, nodurile vdin viata noastra in mainile mamei noastre si sa-i spunem: “Sfanta Fecioara Maria dezlegatoarea nodurilor, roaga-te pentru noi!
Si ea ne va raspunde” “Cu mine este bogatia si marirea… ca sad au celor care iubescd bogãtii” (Prov 8,18.21).
 
Rugaciune catre Sfanta Fecioara Maria , Dezlegatoarea Nodurilor
 
Fecioara Marie, Mama a Iubirii frumoase, Mama care nu ai abandonat niciodata un copil care striga dupa ajutor, Mama ale carei maini lucreaza fara incetare pentru copiii sai preaiubiti, pentru ca sunt conduse de Iubirea divina si de milostivirea nemarginita care se revarsa din inima ta , intoarce-ti privirea plina de bunatate catre mine. Priveste multimea “nodurilor” care-mi sufoca viata.
Tu imi cunosti disperarea si durerea. Tu stii cate noduri ma paralizeaza. Sfanta Fecioara Marie, Mama care ai fost oranduita de Dumnezeu sa dezlegi “nodurile” vietii copiilor tai, depun funia vietii mele in mainile tale.
Nimeni , nici macar Cel Rau , nu ma poate lipsi de ajutorul tau cel milostiv. 
In mainile tale nu exista nici un nod care sa nu poata fi dezlegat.
Mama atotputernica, prin harul tau si prin puterea de mijlocire pe langa Fiul tau Isus, Mantuitorul meu, primeste astazi acest “nod” …(sa se numeasca , daca este posibil problema pentru care se face novena). Pentru slava lui Dumnezeu, iti cer sa il desfaci, si sa-l desfaci pentru totdeauna. In tine imi pun nadejdea.
Tu esti unica Mangaietoare pe care mi-a dat-o Dumnezeu, tu esti unica mangaietoare pe care mi-a dat-o Dumnezeu, tu esti fortareata puterilor mele fragile, bogatia slabiciunilor mele, eliberarea de tot ce ma impiedica sa fiu cu Cristos.
Primeste strigatul meu.
Pazeste-ma, calauzeste-ma, ocroteste-ma.
Tu esti refugiul meu sigur.
 
Sfanta Fecioara Marie, tu care dezlegi nodurile, roaga-te pentru mine.   
   
Novena catre Maria, dezlegatoarea nodurilor
 
Cum sa ne rugam:
 
1. Facem semnul Sfintei Cruci.
2. Recitam Actul de cainta. Cerem iertare pentru pacatele noastre si mai ales luam hotararea de a nu le mai savarsi niciodata.
3. Recitam primele trei decade din Rozariu.
4. Citim meditatia specifica zilei respective din novena (de la prima pana la a noua zi –in functia de ziua novenei).
5. Recitam apoi ultimele doua decade din rozariu.
6. Terminam cu “Rugaciune catre Sf. Fecioara Maria , dezlegatoarea nodurilor”.
7. Facem semnul Sfintei Cruci.  
 
Meditatie:
 
Prima zi:
Maica Sfanta preaiubita, Preasfanta Marie, tu care dezlegi “nodurile” care ii sufoca pe copiii tai, intinde mainile tale milostive catre mine. Iti incredintez astazi acest “nod”… (sa se numeasca daca este posibil) si toate consecintele negative pe care le produce in viata mea. Iti dau acest “nod” care ma chinuie, ma face nefericit(a) si ma impiedica atat de mult sa ma unesc cu Tine si Fiul tau Isus, Mantuitorul meu.
Alerg la tine, Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoarea nodurilor, pentru ca am incredere in tine si stiu ca nu ai dispretuiut niciodata un copil pacatos care te cheama in ajutor. Cred ca poti sa dezlegi acest “nod” pentru ca Isus iti da toata puterea.
Am incredere ca vei accepta sa dezlegi acest nod, fiindca tu esti mama mea. Stiu ca vei face acest lucru pentru ca ma iubesti cu iubirea insasi a lui Dumnezeu.
Iti multumesc Mama mea preaiubita.
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, roaga-te pentru mine!
Cel care cauta un har , il va gasi in mainile Sfintei Fecioare Maria.
 
Ziua a doua:
Sfanta Fecioara Maria , Mama preaiubita, izvorul tuturor harurilor, inima mea se intoarce catre tine astazi. Recunosc ca sunt pacatos (pacatoasa) si ca am nevoie de ajutorul tau .Din cauza egoismului meu, a ranchiunelor, a lipsei de generozitate si de umilinta am neglijat prea adesea harurile pe care mi le dobandesti.
Ma intorc catre tine astazi, Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, ca Tu sa ceri, pentru mine de la Fiul tau Isus puritatea inimii, detasarea, umilinta si increderea. Voi trai aceasta zi practicand aceste virtuti. Ti le voi oferi ca dovada a iubirii mele pentreu tine. Pun in mainile tale acest “nod”… (sa se numeasca daca este posibil), care ma impiedica sa reflectez slava lui Dumnezeu.
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, roaga-te pentru mine!
Sfanta Fecioara Maria oferea lui Dumnezeu fiecare clipa din zi.
 
Ziua a treia
Mama mijlocitoare, Regina cerului, ale carei maini primesc si impart toate bogatiile Regelui, intoarce spre mine ochii tai milostivi. Asez in mainile tale sfinte acest “nod” din viata mea (se va numi daca este posibil)…, toata ranchiuna, tot resentimentul care il produce.
Iti cer iertare, Dumnezeule Tata, pentru greselile mele. Ajuta-ma acum sa iert toate persoanele care in mod constient sau inconstient, au provocat acest “nod”. In masura in care ma voi abandona pe mine insumi vei putea sa-l dezlegi. Inaintea ta , Mama preaiubita, si in numele Fiului tau Isus, Mantuitorul meu care a fost ata de mult ranit, si care a stiut sa iertte, iert acum aceste personae… si ma iert si pe mine insumi pentru totdeauna.
Iti multumesc Sfanta Fecioara dezlegatoarea nodurilor, ca dezlegi in inima mea acest nod al ranchiunei, precum si nodul pe care ti-l prezint acum.Amin.
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, roaga-te pentru mine!
Cel care doreste haruri se indreapta spre Sfanta Fecioara Maria.
 
Ziua a patra
 
Maica Sfanta preaiubita, care ii primesti pe toti cei care te cauta, ai mila de mine. Pun in mainile tale acest “nod”… El ma impiedica sa am liniste , imi paralizeaza sufletul , ma impiedica sa merg inaintea Domnului meu si sa imi pun viata in slujba sa.
Dezleaga acest “nod” din viata mea, o , Mama a mea. Cere-I lui Isus sa vindece credinta mea paralizata care se lasa descurajata de pietrele de pe cale. Mergi impreuna cu mine, maica preaiubita, ca sa fiu constient ca aceste pietre sunt de fapt niste prieteni, ca sa incetez de a mai protesta si sa invat sa multumesc in orice clipa si sa zambesc, increzator in puterea ta.
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, roaga-te pentru mine!
Sfanta Fecioara Maria este soarele si toata lumea beneficiaza de caldura ei.
 
Ziua a cincea
 
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, generoasa si plina de compasiune, ma adresez tie pentru a aseza, inca o data, acest nod in mainile tale… Iti cer intelepciunea lui Dumnezeu, ca sa actionez sub lumina Duhului Sfant pentru a deznoda toate aceste dificultati.
Nimeni nu te-a vazut vreodata manioasa; din contra cuvintele tale erau intr-atat de pline de blandete, incat se vedea in tine inima lui Dumnezeu.
Elibereaza-ma de amaraciune, de manie si de ura pe care acest nod le-a facut sa se nasca in mine.
Maica Preaiubia, da-mi blandetea ta si intelepciunea ta si fa sa invat sa meditez la toate in liniste in inima mea. Si asa cum ai facut la Rusalii, mijloceste pe langa Isus  ca sa primesc in viata mea o noua vrevarsare a Duhului Sfant.  Duhule Sfinte , vino la mine!
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, roaga-te pentru mine!
Sfanta Fecioara Marie este bogata in putere pe langa Dumnezeu.
 
Ziua a sasea
 
Regina Milostivirii, iti incredintez acest “nod” din viata mea… si iti cer sa-mi dai o inima care sa stie sa fie rabdatoare cat timp tu dezlegi acest “nod”.
Invata-ma sa perseverez in ascultarea cuvantului Fiului Tau, sa ma spovedesc, sa ma impartasesc, si in sfarsit, ramai cu mine.
Pregateste inima mea pentru a sarbatori cu ingerii harul pe care mi-l vei dobandi.
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, roaga-te pentru mine!
Tu esti preafrumoasa, Marie, si nici un pacat nu te-a atins.
 
Ziua saptea
 
Preacurata Fecioara Marie, ma intorc catre tine astazi: te rog sa dezlegi acest “nod” din viata mea… si sa ma eliberezi de stapanirea Celui Rau. Dumnezeu ti-a acordat o putere atat de mare asupra tuturor demonilor. Ma leped astazi de diavoli si de toate legaturile pe care le-am avut cu ei. Marturisesc ca Isus este Unicul meu Mantuitor , Singurul meu Domn.
O, Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, striveste capul Celui Rau. Distruge piedicile care au provocat aceste noduri in viata mea. Iti multumesc , Maica preaiubita. Doamne , elibereaza-ma prin Sangele Tau, pretios.
Sfanta Fecioara Marie, dezlegatoare a nodurilor, roaga-te pentru mine!
“Tu esti slava Ierusalimului, tu esti cinstea neamului nostru”.
 
Ziua a opta
 
Fecioara, Mama a lui Dumnezeu, bogata in milostivire, ai mila de copilul tau si dezleaga acest “nod”… din viata mea. Am nevoie ca tu sa ma vizitezi, asa cum ai vizitat-o pe Elisabeta. Adu-mi-L pe Isus pentru ca El sa mi-L aduca pe Duhul Sfant. Invata-ma sa practic virtutile curajului, bucuriei,  umilintei, credintei si, ca Elisabetei, dobandeste-mi un fiu plin de Duh Sfant.
Vreau sa fii Mama mea, Regina mea si prietena mea. Iti daruiesc inima mea si tot ceea ce-mi  apartine: casa, familia, bunurile mele exterioare si interioare. Iti apartin pentru totdeauna. Pune in mine inima ta ca sa pot face tot ceea ce Isus imi spune sa fac.
Sfanta Fecioara Marie , dezlegatoare a nodurilor , roaga-te pentru mine.
Sa mergem deci plini de incredere spre tronul harului.
 
Ziua a noua
 
Mama preasfanta, Aparatoarea mea, tu care dezlegi “nodurile”, vin astazi sa-ti multumesc ca binevoiesti sa dezlegi acest nod din viata mea. Tu stii durerea pe care mi-o produce. Iti multumesc , o , Mama mea, ca in Milostivirea ta ai uscat lacrimile din ochii mei.Iti multumesc ca m-ai primit in bratele tale si ca mi-ai ingaduit sa primesc inca un har de la Dumnezeu.
Sfanta Fecioara Marie , dezlegatoare a nodurilor , o, Mama mea preaiubita, iti multumesc ca dezlegi “nodurile” din viata mea. Acopera-ma cu mantia ta de iubire, pastreaza-ma sub ocrotirea ta, lumineaza-ma cu pacea ta . Amin.
 
Cum se recita rozariul?
 
Misterele de bucurie (luni si sambata)
 
1. Bunavestire –Arhanghelul Gabriel ii vesteste Preasfintei Fecioare Maria ca Ea va zamisli de la Duhul Sfant si il va naste pe Domnul Nostru Isus Cristos.
2. Vizita Sfintei Fecioare Maria la verisoara sa Elisabeta.
3. Nasterea Domnului Nostru Isus Cristos.
4. Prezentarea la templu.
5. Pierderea si regasirea lui Isus la Templu (in mijlocul Invatatorilor Legii) la varsta de 12 ani.
 
Misterele de durere (marti si vineri)
 
1. Agonia lui Isus in gradina maslinilor.
2. Biciuirea lui Isus in gradina lui Pilat.
3. Incoronarea lui Isus cu spini.
4. Condamnarea lui Isus la moarte si drumul crucii.
5. Rastignirea si moartea lui Isus pe cruce.
 
 
Misterele de slava (miercuri si duminica)
 
1. Invierea lui Isus din morti.
2. Inaltarea lui Isus – patruzeci de zile dupa invierea sa.
3. Coborarea Duhului Sfant asupra Sfintei Fecioare Maria si asupra apostolilor.
4. Inaltarea Preasfintei Fecioare Maria cu trupul si sufletul la cer.
5. Incoronarea Presfintei Fecioare Maria  ca Regina a Cerului si a Pamantului.
 
 
Misterele de lumina (joi)
 
1. Botezul lui Isus in raul Iordan
2. Prima minune a lui Isus la nunta din Cana Galileii.
3. Vestirea Imparatiei lui  Dumnezeu si chemarea la convertire.
4. Schimbarea la fata a lui Isus pe Muntele Tabor.
5. Instituirea Sfintei Euharistii in Joia cea Mare la Cina cea de Taina.
 
 
Rugaciunea Tatal Nostru
 
Tatal nostru care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau; vie imparatia ta; faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra, cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi; si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri; si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne mantuieste de cel rau. Amin.
 
Rugaciunea Bucura-te Marie
 
Bucura-te Marie, cea plina de har, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei, si binecuvantat este rodul trupului tau Isus. Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin
 
Rugaciunea Slava Tatalui
 
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, precum era la inceput, si acum si pururi si in vecii vecilor. Amin.
 
Act de cainta:
 
Doamne Dumnezeul meu, ma caiesc din toata inima, de toate pacatele mele si le urasc mai mult decat orice lucru, pentru ca prin ele am pierdut harul tau si imparatia cerului si m-am facut vrednic de pedeapsa vesnica a iadului; dar mai mult ma caiesc, pentru ca pacatuind te-am maniat pe tine , Parintele meu, Mantuitorul meu si Dumnezeul meu , atat de mare si atat de bun. Pentru aceasta ma hotarasc , cu ajutorul harului tau , sa nu mai pacatuiesc si sa fug de orice prilej de pacat. Amin.