Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

N. la Pr. Fec. Maria de pe Muntele Carmel-II

N. la Pr. Fec. Maria de pe Muntele Carmel-II

Novena in cinstea Sfintei Fecioare Maria de pe muntele Carmel

(7 iulie - 15 iulie sau in oricare alta perioada a anului)

Ziua intaia
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Luca 11, 27-28
“In timp ce spunea acestea, o femeie din multime si-a ridicat vocea si a spus: ‘Fericit sanul care te-a purtat si pieptul la care ai supt!’. Dar el a zis: ’Mai degraba fericiti sunt aceia care asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc!’”.
Reflexie
Ce trebuie sa fac pentru a asculta Cuvantul lui Dumnezeu si pentru a-mi organiza viata dupa Cuvantul Sau?
Rugaciune
Sfanta Marie, Maica a lui Dumnezeu, tu te-ai aratat receptiva la chemarea lui Dumnezeu. Tu ai ascultat Cuvantul Sau; El a intrat in adancul inimii tale in asa fel incat a putut sa ia trup din tine, in tine. Cuvantul lui Dumnezeu a transformat intreaga ta viata. Ajuta-ma pe drumul vietii. Eu vreau sa port scapularul tau si sa-mi orientez viata dupa a ta. Astfel, eu sper sa-l urmez pe Fiul tau si sa ma aseman cu el tot mai mult. Amin.
Sfanta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.

Ziua a doua
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Luca 1, 38
“Atunci Maria a spus: ’Iata slujitoarea Domnului: fie mie dupa cuvantul tau!’. Si ingerul a plecat de la ea”.
Reflexie
Maria este nu numai gata sa faca vointa lui Dumnezeu, dar ea accepta ca vointa lui Dumnezeu sa se faca in ea. Care este diferenta? Maria nu pune ceva la dispozitia lui Dumnezeu; ea se pune pe ea insasi cu totul la dispozitia Sa. Conform vointei Sale, Dumnezeu poate dispune de toata fiinta sa si de toata existenta sa.
Rugaciune
Sfanta Marie, Mama noastra, tu ne-ai dat scapularul Muntelui Carmel. Tu ai ascultat rugaciunile fiului tau, Sfantul Simon Stock. Ajuta-ne sa purtam scapularul cu toata fidelitatea si cu toata umilinta, pentu ca el sa fie un semn al dorintei noastre nu numai de a face vointa Ta, dar si de a fi gata sa o acceptam in noi. Pregateste-ne sa colaboram la planul de mantuire pentru toti oamenii si sa crestem in sfintenie. Prin Isus Cristos, Domnul nostru. Amin.
Sfanta Fecioara Maria de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.
Ziua a treia
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Luca 1, 45
“Fericita aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse ei de Domnul”.
Reflexii
Elisabeta o lauda pe Maria pentru ca ea a crezut in Dumnezeu. Si credinta mea in Dumnezeu, cum se prezinta ea? Cred eu ca Dumnezeu isi implineste promisiunile fata de lume si fata de noi?
Rugaciune

Sfanta Marie, tu ne-ai dat scapularul si ne-ai acceptat drept copii ai tai. Noi iti cerem sa faci sa creasca in noi credinta si increderea in Dumnezeu. El sa-si implineasca promisiunile Sale fata de lume si fata de noi. Astfel inima noastra va fi umpluta de bucurie. Sfanta Marie, ajuta-ne sa dam oamenilor speranta si increderea. Prin Isus Cristos, Domnul nostru. Amin.
Sfanta Fecioara Marie de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.
Ziua a patra
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Luca 1, 39
“In zilele acelea, ridicandu-se, Maria s-a dus in graba catre tinutul muntos, intr-o cetate a lui Iuda”.
Reflexie
Maria nu numai asculta Cuvantul lui Dumnezeu. Determinata de acest Cuvant, ea porneste la drum pentru a o sluji pe Elisabeta. Sunt eu gata sa-l slujesc pe Dumnezeu prin oameni, sa accept angajamentele in Biserica, in parohii, in miscarile caritative?
Rugaciune
Prin scapular, noi suntem uniti cu tine, Marie, care erai gata sa-l slujesti pe Isus si opera Sa de rascumparare. Ajuta-ne sa fim tot mai mult in comuniune cu El, care a venit sa-si dea viata pentru noi. Amin.
Sfanta Fecioara Marie de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.
Ziua a cincea
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Luca 2, 45-48
“Negasindu-l, s-au intors la Ierusalim cautandu-l. Dupa trei zile, l-au gasit in templu, stand in mijlocul invatatorilor, ascultandu-i si punandu-le intrebari. Toti cei care il ascultau se mirau de intelepciunea si de raspunsurile lui. Vazandu-l, ei au ramas inmarmuriti si mama lui i-a spus: ‚Fiule, de ce ne-ai facut aceasta? Iata, tatal tau si cu mine te-am cautat ingrijorati!’”.
Reflexie
Impreuna cu Isus, Maria si Iosif fac experienta ca Dumnezeu este cu totul Altul. Noi nu putem sa-l posedam. Trebuie sa-L cautam fara incetare. Si adesea este penibil. Incerc eu sa-l cunosc din ce in ce mai mult pe Isus?
Rugaciune
Marie, Mama noastra, cu iubire, tu l-ai slujit pe Isus si ai incercat sa-l intelegi in fiecare zi mai mult. Prin scapular, tu faci din noi copiii tai. Ajuta-ne sa nu incetam de a-l cauta pe Isus in rugaciune pentru a trai si mai intens chemarea noastra. Amin.
Sfanta Fecioara Marie de pe muntele Carmel, roaga-te pentru noi.
Ziua a sasea
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Luca 2, 19
“Maria insa pastra toate aceste cuvinte, meditandu-le in inima ei”.
Reflexie
Maria nu intelege tot ceea ce se intampla in viata fiului sau. Dar sufletul sau este deschis, si ea mediteaza toate evenimentele la care este martor. Meditez eu Cuvantul lui Dumnezeu pentru a lamuri viata mea si evenimentele lumii? Vad eu viata mea si lumea in lumina credintei?
Rugaciune
Marie, Mama noastra, tu ne-ai dat scapularul ca semn al ocrotirii tale materne. Da-ne harul Fiului tau pentru ca noi sa putem vedea actiunea lui Dumnezeu in vietile noastre si in lumea noastra. Ajuta-ne sa intelegem mai bine Cuvantul lui Dumnezeu in inima noastra pentru a trai in prezenta lui Dumnezeu zi si noapte. Amin.
Sfanta Fecioara Marie de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.
Ziua a saptea
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Ioan 2, 3.5
“Lipsind la un moment dat vinul, mama lui Isus i-a zis: ‚Nu mai au vin’. Mama lui Isus le-a spus slujitorilor: ’Faceti tot ce va va spune!’”.
Reflexie
Maria cunoaste grijile oamenilor. Ea le aduce inaintea lui Dumnezeu. Vad eu dificultatile, suferintele oamenilor din jurul meu? Rugaciunea mea este centrata spre mine sau este deschisa spre nevoile celorlalti? Ii incurajez eu pe oameni sa se deschida lui Dumnezeu?
Rugaciune
Marie, Mama noastra, prin mijlocirea scapularului, tu ne-ai luat sub ocrotirea ta. Deschide-ne spre nenumaratele griji ale oamenilor. Ajuta-ne sa ne angajam in rugaciune si in faptele de iubire fata de aproapele nostru. Ajuta-ne sa avem incredere in milostivirea si iubirea lui Dumnezeu care depaseste tot ceea ce noi ne putem inchipui. Amin.
Sfanta Fecioara Marie de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.
Ziua a opta
Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos dupa Sfantul Ioan 19, 25
“Langa crucea lui Isus statea mama lui Isus si sora mamei lui, Maria a lui Cleopa, si Maria Magdalena”.
Reflexie
Maria ramane fidela Fiului sau chiar si in ceasurile cele mai nelinistitoare. Sunt eu fidel in credinta mea in momentele de obscuritate? Cred eu ca prin moartea Sa si prin invierea Sa Isus a invins raul? Ce fac eu pentru ca victoria lui Isus asupra pacatului sa se realizeze si in mine?
Rugaciune
Marie, Mama noastra, prin iubirea ta, tu ne-ai dat scapularul tau ca ocrotire impotriva raului. Cu ajutorul tau, noi putem lupta impotriva puterii raului. Da-ne taria de a ramane fideli Fiului tau in ceasurile sumbre increzandu-se in puterea Sa victorioasa. Amin.
Sfanta Fecioara Marie de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.
Ziua a noua
Din Faptele Apostolilor 1, 14
“Toti acestia, intr-un cuget, staruiau in rugaciune impreuna cu femeile si cu Maria, Mama lui Isus, si cu fratii lui”.
Reflexie
Maria este in comuniune de rugaciune cu apostolii si cu ceilalti credinciosi. Ei sunt in asteptarea Duhului Sfant. Sunt eu in rugaciunea mea in comuniune cu Biserica. Reinnoirea Bisericii nu se realizeaza decat prin Duhul Sfant. Trebuie sa fie cerut, si el il va transforma pe acela care Il va primi.
Rugaciune
Marie, Mireasa Duhului Sfant si Mama a Bisericii, cand noi purtam scapularul tu ne dai speranta de a ajunge prin actiunea Duhului Sfant la impartasirea cu Fiul tau. Nu lasa ca speranta noastra sa devina zadarnica. Ajuta-ne sa fim uniti cu Fiul tau si cu tine in rugaciune, si sa traim in comuniunea Bisericii. Amin.
Sfanta Fecioara Marie de pe Muntele Carmel, roaga-te pentru noi.