Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

La Pruncul din Praga pt. cauze disperate

La Pruncul din Praga pt. cauze disperate

CĂTRE ISUS PRUNCUL DIN PRAGA PENTRU CAUZELE DISPERATE

Scrisă de mons. Janssens. Firește Isus nu este asemănător cu sfinții care vin în ajutor în cauzele disperate; dar unele imagini populare ale sale și reprezentări tradiționale nu puteau lipsi în această culegere, în care el este, oricum, protagonist al mijlocirii definitive împreună cu Tatăl.

O preaiubite Isuse, care ne iubești cu duioșie și care îți găsești cea mai mare plăcere în a rămâne printre noi, eu, deși cel mai nevrednic de a fi privit de tine cu iubire, mă simt totuși atras de tine, pentru că îți place să ierți și să acorzi iubirea ta.
Atâtea haruri și binecuvântări au fost obținute de cei care te-au invocat cu încredere iar eu, îngeuncheat în duh înaintea Imaginii tale miraculoase din Praga, depun aici inima mea, cu toate cererile sale, dorințele sale, speranțele sale și mai ales… [a exprima harul dorit]

Închid în Inima ta mică, dar foarte milostivă, această cerere. Condu-mă și dispune de mine și de cei dragi ai mei cum îi va plăcea sfintei tale voințe, din moment ce știu că nu poruncești nimic care să nu fie spre binele nostru.
Atotputernice și iubite Prunc Isus, nu ne părăsi, dar binecuvântează-ne și ocrotește-ne întotdeauna. Așa să fie.

Trei Slavă Tatălui...

Pentru novena se va spune rugaciunea de mai sus timp de noua zile consecutiv.
Tradus si adaptat pentru www.novena.ro de Pr. Iosif Agiurgioaei.