Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

La Pruncul Isus pt un har special

La Pruncul Isus pt un har special

TRIDUU CĂTRE PRUNCUL ISUS, PENTRU UN HAR SPECIAL

Ziua I - O Pruncule Isus, iată-mă deschizându-ți inima mea. Am nevoie de ajutorul tău! Tu ești totul meu, pe când eu nu sunt nimic. Tu ești cea mai mare putere, eu cea mai mare nevoie; tu sfințenie, eu păcat; tu bunătate infinită, eu contrarul… Dar nu refuza să privești nimicul meu; ai milă de mine. Nu mă respinge chiar dacă sunt o creatură mizerabilă. Detest păcatele mele și cer cu umilință iertare. Pe chipul tău de copil strălucește surâsul cel mai amabil și îmi spune că totul este iertat. Și pentru că îmi inspiri încredere, permite-mi să-ți prezint ceea ce m-a adus la picioarele tale… Ți-am spus totul, o Isuse; de la tine aștept acum un cuvânt: ”Să ți se facă așa cum dorești”. Spune acest cuvânt atotputernic: eu îl doresc mult și nu voi pleca de aici, dacă nu mă vei face să-l aud. De la tine singur aștept harul: credința mea nu va fi dezamăgită.

Trei Slavă Tatălui
Sfinte Prunc Isus, binecuvântează-mă.

Ziua II - Te-ai arătat, o Isuse al meu, în această imagine de Prunc pentru a ne atrage mai mult la Inima ta, pentru a ne face să simțim mai bine iubirea ta și a ne inspira încredere; tu singur ești sprijinul nostru. Am greșit îndreptându-mă în trecut spre creaturi! De prea multe ori am experimentat ineficacitatea sprijinelor omenești; pământul dă ușor deziluzii și amărăciuni. Dar acum nu mai cer nimic creaturilor; aștept totul de la tine. Cine este mai puternic decât tine, cine este mai compătimitor?... Prin promisiunea ta ”Eu vă voi ajuta” ne spui, o Pruncule, că vrei să fii darnic față de noi și în mai mare măsură, cu cât te vom iubi mai mult. Eu promit să te iubesc în fiecare zi mai mult; vreau să te slujesc în viitor cu fidelitate. Dă așadar un răspuns binevoitor cererii mele. Ți-o prezintă Preasfânta ta Mamă. Prin mijlocirea ei, prin meritele divinei tale copilării acordă-mi ceea ce îți cer.

Trei Slavă Tatălui
Sfinte Prunc Isus, binecuvântează-mă.

Ziua III - Ai spus, o Isuse: ”Orice lucru veți cere în rugăciune, să aveți încredere că îl veți dobândi, și îl veți obține”. Este condiția pentru a ne bucura de binefacerile tale: a crede în puterea ta și în bunătatea ta. Eu am această credință, o Prunc ceresc. Pentru aceasta mă adresez ție în lipsurile care mă chinuie și nu mă îndoiesc că voi obține harul implorat, dacă nu este obstacol adevăratului meu bine și contrar consimțământului tău. Tot ale tale, o Isuse, sunt cuvintele: “Cereți și veți primi; bateți și vi se va deschide”. Încrezător în promisiunea ta, nu încetez de a bate la ușa iubirii tale. Nu întârzia, o Pruncule Isus, să-mi deschizi comorile inimii tale pentru a mă face și pe mine să gust acea revărsare de bunătate și de putere care i-a mângâiat pe atâția alții. Dă-mi îndată harul pe care îl cer și voi cânta triumfurile milostivirii tale. Așa să fie.

Trei Slavă Tatălui
Sfinte Prunc Isus, binecuvântează-mă.