Acasa
Despre noi
Intrebari frecvente
Cont Client
Contact

Catre Madona Medaliei Miraculoase

Catre Madona Medaliei Miraculoase

RUGĂCIUNE CĂTRE MADONA MEDALIEI MIRACULOASE

A se recita de la 17 până la 27 noiembrie, sărbătoarea Medaliei Miraculoase, în fiecare zi de 27 a lunii și în orice nevoie urgentă.

               O Fecioară Neprihănită, noi știm că întotdeauna și peste tot ești dispusă să asculți rugăciunile fiilor tăi exilați în această vale de plâns, dar știm și că există zile și ore în care îți place să reverși cu mai multă îmbelșugare comorile harurilor tale. Așadar, o Marie, iată-ne aici plecați înaintea ta, tocmai, în acea zi și oră binecuvântată, preferată de tine pentru arătarea Medaliei tale.
Noi venim la tine, plini de imensă recunoștință și nelimitată încredere, în acest ceas atât de scump ție, pentru a-ți mulțumi pentru marele dar pe care ni l-ai făcut dându-ne chipul tău, pentru ca să fie pentru noi dovadă a dragostei și chezășie a ocrotirii. Așadar noi îți promitem că, după dorința ta, sfânta Medalie va fi semnul prezenței tale în mijlocul nostru, va fi cartea noastră din care vom învăța să cunoaștem, urmând sfatul tău, cât ne-ai iubit și ceea ce noi trebuie să facem, pentru ca să nu fie inutile atâtea jertfe ale tale și ale Fiului tău divin.
              Da, Inima ta străpunsă, înfățișată pe Medalie, o va susține întotdeauna pe a noastră și o va face să bată la unison cu a ta. O va aprinde de iubire față de Isus și o va întări pentru a purta în fiecare zi crucea proprie după El. Acesta este ceasul tău, o Marie, ceasul bunătății tale inepuizabile, al milostivirii tale triumfătoare, ceasul în care ai făcut să izvorască, prin Medalia ta, acel torent de haruri și de minuni care s-a revărsat asupra pământului. Fă, o Mamă, ca acest ceas, care îți amintește dulcea emoție a Inimii tale, care te-a determinat să vii în vizită la noi și să ne aduci vindecarea de atâtea boli, fă ca acest ceas să fie și ceasul nostru: ceasul sincerei noastre convertiri și ceasul ascultării depline a dorințelor noastre.
              Tu care ai promis, tocmai în acest ceas fericit, că mari aveau să fie harurile pentru acela care le va cere cu încredere: îndreaptă cu bunăvoință privirile tale spre rugăciunile noastre. Noi mărturisim că nu merităm harurile tale, dar la cine vom alerga, o Marie, dacă nu la tine, care ești Mama noastră, în ale cărei mâini Dumnezeu a pus toate harurile sale? Ai așadar milă de noi.
               Ți-o cerem pentru Neprihănita ta Zămislire și pentru iubirea care te-a făcut să ne dai prețioasa ta Medalie. O Mângâietoare a mâhniților, care te-ai înduioșat de mizeriile noastre, privește spre relele de care suntem apăsați. Fă ca Medalia ta să răspândească asupra noastră și asupra celor dragi ai noștri razele tale binefăcătoare: vindecă-i pe bolnavii noștri, dă pace familiilor noastre, scapă-ne de orice pericol. Medalia ta să aducă ajutor celui care suferă, mângâiere celui care plânge, lumină și tărie tuturor.
Dar în mod deosebit permite, o Marie, ca în acest ceas solemn să-ți cerem convertirea păcătoșilor, mai ales a acelora, care ne sunt mai dragi. Amintește-ți că și ei sunt fiii tăi, că pentru ei ai suferit, te-ai rugat și ai plâns. Salvează-i, o Scăpare a păcătoșilor, pentru ca după ce te vor fi iubit, invocat și slujit toți pe pământ, să putem veni să-ți mulțumim și să te lăudăm pe vecie în Cer. Așa să fie.

Bucură-te Regină...

Traducere si adaptare facute pentru www.novena.ro de Pr. Iosif Agiurgioaei.